Wedstrijdverslagen

22-02

In een uitverkochte sporthal trad Unitas/Perspectief 2 aan tegen, op gelijkstaande hoogte in de ranglijst, Rohda 2. 
Unitas/Perspectief 2 kwam met een heel andere samenstelling in Amsterdam aan. Dit omdat er binnen de club besloten was deze zaterdag de prioriteiten te leggen bij ons derde. Dit is ook niet meer dan logisch omdat wij ons al eerder hadden veilig gespeeld in de reserve hoofdklasse en we elkaar zo mooi konden helpen! 


Lees verder

15-02

Afgelopen zaterdag trad Unitas/perspectief 2 aan tegen TOP/SolarCompleet 3 dat voor deze wedstrijd met 5 punten op de achtste plek stond. Ondanks het feit dat Unitas met 12 punten de blik meer naar boven had gericht, werd TOP als een lastige opponent gezien. Het voorgaande duel in Sassenheim had Unitas vrij weinig in te brengen en verloor het met 23-19. Het was dus zaak om dit recht te breien en Unitas werd bij deze missie gecoacht door ‘invallers’ Marc en Evert. Ook ditmaal had Unitas het zwaar met de Sassenheimse ploeg en wist er slechts een gelijkspel uit te slepen (23-23).


Lees verder

11-02

HARDERWIJK – Unitas/Perspectief liet de kans liggen om zich voortijdig veilig te spelen in de hoofdklasse A. Tegenstander SCO was ook nog niet helemaal veilig, maar boekte in de Sypel een duidelijke 20-27 overwinning. De Friezen zijn hiermee zeker van handhaving; voor de Harderwijkers komt het op de laatste twee wedstrijden aan.


Lees verder

29-01

Na de verloren wedstrijden tegen beide koplopers in de poule was het afgelopen zaterdag zaak voor Unitas/Perspectief 2 om weer eens punten te pakken. Tegenstander was KZ/Hiltex 3, dat samen met DVO en Unitas/Perspectief de 3e plaats deelde. Vooraf werd er rekening gehouden met een gelijkwaardige strijd, waarbij Unitas/Perspectief het duel vooral in de rebound moest winnen. Aanvallend veel kansen creëren en verdedigend snel de duels winnen.


Lees verder

29-01

HARDERWIJK – Met nog vijf wedstrijden te gaan waren er belangrijke punten te verdelen tussen Unitas/Perspectief en Tweemaal Zes. De ploeg uit Maartensdijk kon vorige week net niet stunten tegen AW/DTV (24-25) waar Unitas wel bonuspunten pakte tegen Wageningen (36-31) en ten koste van TZ de veilige zesde plaats pakte. De Harderwijkers boekten een nipte, maar verdiende zege op de concurrent uit Maartensdijk (27-26) en staan nu drie punten los.


Lees verder

24-01

Op voorhand zou het een doelpuntrijke wedstrijd moeten worden. Helaas verloor Unitas/Perspectief na een aanvallend goede wedstrijd het vorige duel met 37-30. Ook deze keer bleek het ervaren Amsterdamse team een maatje te groot en verloren de reserves van Unitas/Perspectief met 23-29 (12-18).


Lees verder

21-01

HARDERWIJK – Na weken waar het sportief tegen zat met ongelukkige nederlagen tegen Nic. en AW.DTV en het blessurespook weer de kop op stak, kon er zaterdag weer gelachen worden bij Unitas/Perspectief. Tegen Wageningen was iedereen op schot en wonnen de Harderwijkers hun eerste thuiswedstrijd dit seizoen (36-31), meteen een nieuw clubrecord in de hoofdklasse.


Lees verder

16-01

Na de prachtige overwinning van vorige week op NIC was het de vraag of het reserveteam van Unitas/Perspectief de lijn door kon trekken. Een uitwedstrijd tegen het hooggeklasseerde AW.DTV uit Amsterdam stond dit weekend op het programma. In de thuiswedstrijd werd een sterke wedstrijd gespeeld tegen de Amsterdammers. Uiteindelijk trok AW destijds aan het langste eind, zij wonnen de wedstrijd met 21-18. Zouden de Oranjehemden ditmaal wel de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken?


Lees verder

07-01

De wedstrijd tussen Nic. 2 en Unitas/Perspectief 2 is de laatste seizoenen een vast agendapunt. Doorgaans valt er niks te voorspellen over een uitslag, gezien beide ploegen elkaar geregeld verslaan. Op het veld, ook al in het hoge noorden, versloeg Nic. de reserves van Unitas/Perspectief nog met 25-17.


Lees verder

18-12

HARDERWIJK - Unitas/Perspectief kon in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar Rohda op drie punten zetten en daarmee een gat slaan met de degradatiezone. Het pakte heel anders uit: de Amsterdammers hadden vanaf het beginsignaal de regie in handen en Unitas speelde de eerste helft (6-14) vooral tegen zichzelf. De blessure van Marleen Ruitenbeek, die haar knie verdraaide, paste in dat het beeld. Toen Unitas zich na de pauze herstelde, liet Rohda zich de kaas niet meer van het brood eten: 18-27. Rohda nam de zesde plek over van Unitas, dat de kerstvakantie ingaat op een degradatieplek.


Lees verder