Nieuws

14-09

VEENENDAAL – Unitas/Perspectief stond bijna de hele wedstrijd tegen SKF aan de goede kant van de score. De Harderwijkers stonden in de eerste helft zelfs vier punten los (4-8). Toch lukte het de ploeg van Adriaan van Dijk niet de wedstrijd op slot te gooien. Zijn spelers moesten één punt in Veenendaal achterlaten: 14-14.

Hoewel spelend op een klein veld (40x20) stond het na tien minuten pas 1-1. Daarna nam Unitas het initiatief in de wedstrijd. SKF speelt met een nieuw mannenkwartet want Iwan Hazendonk is trainer geworden en Emile Valkestein en Michiel van Zanten zijn gestopt of zijn lager gaan spelen. SKF was voorheen een moeilijk te bespelen ploeg voor Unitas, maar in de nieuwe samenstelling waren de Harderwijkers sterker.

,,De eerste helft waren we veel beter en liepen we uit van 4-4 naar 4-8, maar door een strafworp en een klutsbal net voor rust was het halverwege 6-8. Er was geen vuiltje aan de lucht want we speelden op 70 procent van ons kunnen’’, zag Van Dijk een probleemloze eerste helft.

Na de pauze werden coach en spelers onaangenaam verrast door het inbrengen van de boomlange routinier Michiel van Zanten. ,,Ze haalden de oude garde weer tevoorschijn en gingen strak achterverdedigen. Dat was vervelend want we kregen ook ellenlange aanvallen tegen ons.’’

Het eerste aanvalsvak met Marc Houtman, Thomas Jongma Lara Kreikamp en Lisa Kouwenberg kwam door de reboundkracht van Van Zanten steeds meer onder druk. Lisa Kouwenberg had verdedigend een moeilijke middag met in totaal vijf tegentreffers tegen Marit Wien en Tessa van den Bos.

Toch bleven de Harderwijkers steeds aan de goede kant van de score. Bij 8-10 en 10-12 was er weer een klein gaatje. Maar na een gemiste strafworp van Unitas door Mark Kreikamp antwoordde SKF met twee treffers (waarvan een uit een vrije bal) en stond het plots 13-12 voor de thuisploeg. Unitas kwam door Mark Kreikamp en Thomas Jongma weer op voorsprong (13-14), maar het eerste aanvalsvak kon de winst niet forceren. SKF schoot vijf minuten voor tijd de 14-14 eindstand op het bord.

,,We konden op het laatst nog de winnende erin schieten en hebben daar ongelooflijk veel kansen voor gehad. Het waren aanvallen met vier, vijf of zes schoten. Er had veel meer in gezeten’’, vond Van Dijk.

SKF – Unitas/Perspectief 14-14 (6-8). Scores Unitas/Perspectief: Thomas Jongma 7 (3 strafworpen), Mark Kreikamp 2, Ineke de Boer 2, Lara Kreikamp 1, Lisa Kouwenberg 1, Marleen Ruitenbeek 1.

Overige uitslagen Hoofdklasse A: 10/9: Avanti – DeetosSnel 17-11. 13/9: Oranje Wit – DSC 18-17, SDO/VerzuimVitaal – DeetosSnel 17-20, Nieuwerkerk – Avanti 6-20.

Stand: 1. Oranje Wit 3-6, 2. Avanti 3-4, 3. SDO/VerzuimVitaal 3-4, 4. SKF 3-3, 5. Unitas/Perspectief 3-3, 6. DeetosSnel 3-2, 7. Nieuwerkerk 3-2, 8. DSC 3-0.