Nieuws archief van januari 2018

30-01

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, de eerste Snertactie van CKV Unitas/Perspectief. Zonder enige ervaring en met een hoop vraagtekens (maar een goede voorbereiding) werd er 1000 liter snert en 250 rookworsten ingekocht bij Slagerij Beert Karssen.

De actie werd vol enthousiasme opgepakt door leden, trainers, ouders en overige Unitasliefhebbers. Van alles werd er bij gehaald; Zorgcentrums, bedrijven, supermarkten en bovenal de wijkverkoop. Mede door deze overtuiging kunnen we trots vermelden dat wij aan het einde van de dag helemaal waren uitverkocht!  Er is maar liefst voor €5787,- verkocht en wij zijn daar echt hartstikke trots op.


Lees verder

29-01

Maandagavond was een spannende avond in sportcentrum Papendal. De definitieve selecties voor Oost <17 en <19 werden bekend gemaakt. Hierin waren ook een aantal Unitassers in de race voor een plekje bij de beste 8 dames of heren van het district.


Lees verder

29-01

Na de verloren wedstrijden tegen beide koplopers in de poule was het afgelopen zaterdag zaak voor Unitas/Perspectief 2 om weer eens punten te pakken. Tegenstander was KZ/Hiltex 3, dat samen met DVO en Unitas/Perspectief de 3e plaats deelde. Vooraf werd er rekening gehouden met een gelijkwaardige strijd, waarbij Unitas/Perspectief het duel vooral in de rebound moest winnen. Aanvallend veel kansen creëren en verdedigend snel de duels winnen.


Lees verder

29-01

De afgelopen periode zijn er diverse belangrijke stappen gezet in de bouwplannen op sportpark Slingerbos. Intensief overleg heeft er nu toe geleid dat er unaniem gekozen is voor een bouwontwerp. De bijbehorende tekening is uitgewerkt en het wachten is nu op een overzicht van de te verwachten bouwkosten. Na toetsing kan er definitief worden overgegaan tot een opdrachtverlening. Hierbij is de belangrijkste voorwaarde dat de bouw- en exploitatiekosten kunnen worden gedragen door de Stichting en Unitas/Perspectief en de Handbalvereniging Harderwijk.


Lees verder

29-01

HARDERWIJK – Met nog vijf wedstrijden te gaan waren er belangrijke punten te verdelen tussen Unitas/Perspectief en Tweemaal Zes. De ploeg uit Maartensdijk kon vorige week net niet stunten tegen AW/DTV (24-25) waar Unitas wel bonuspunten pakte tegen Wageningen (36-31) en ten koste van TZ de veilige zesde plaats pakte. De Harderwijkers boekten een nipte, maar verdiende zege op de concurrent uit Maartensdijk (27-26) en staan nu drie punten los.


Lees verder

27-01

Ook de kleinsten van de vereniging hebben vanochtend erwtensoep en worst verkocht! Gezellig met z'n alle langs de deur in Drielanden. De kangoeroes wisten precies wat ze moesten vertellen en de soep werd dan ook in een rap  tempo verkocht. 40 bakken soep en 20 worsten! Wat waren ze trots toen ze hoorden dat ze 250 euro hadden opgehaald! Het harde werken werd beloond met warme chocolademelk en met wat lekkers. Wat zijn het toch toppers!

 

Wil jij ook lid worden van de kangoeroes of een keer meetrainen? Dat kan, mail naar jtc@ckvunitas-perspectief.nl


27-01

As we speak zitten voor mijn neus 27 pubers uit havo 3 een toets te maken. Ze hebben de hele periode in mijn lessen nagedacht over argumentatie, grammatica, spelling en beeldspraak, en ze moeten nu presteren. Voor hen ligt een toets met 24 vragen, waarvoor ze in totaal 36 punten kunnen halen; een beetje zoals de Unitas Quiz van vorige week, eigenlijk…


Lees verder

27-01

Zaterdag hebben we weer 3 livestreams voor als je niet in de Sypel aanwezig kunt zijn;
Unitas / Perspectief 1 - TZ 1

Unitas / Perspectief 2 - KZ / Hiltex 3

Unitas / Perspectief A1 - De Meeuwen A1


26-01

Sinds het begin van dit seizoen prijkt de naam KOMETREC B.V. op de wedstrijdshirts van de D3.
Eigenaars Marjelle en Ralph Koornwinder stellen zich voor!


Lees verder

24-01

Op voorhand zou het een doelpuntrijke wedstrijd moeten worden. Helaas verloor Unitas/Perspectief na een aanvallend goede wedstrijd het vorige duel met 37-30. Ook deze keer bleek het ervaren Amsterdamse team een maatje te groot en verloren de reserves van Unitas/Perspectief met 23-29 (12-18).


Lees verder

23-01

Update: Wil je zeker zijn van Snert? Lever dan de lijsten as donderdag in tijdens de trainingen in de Sypel ( In de zwarte box) of stuur je bestelling online!

Op 27 januari zullen er door de F- t/m de C-jeugd snert en rookworsten worden verkocht. De opbrengst van deze actie is bestemd voor ‘Unitas bouwt’. De teams zullen voor- of na hun wedstrijd op deze zaterdag worden ingedeeld om langs de deuren te gaan in de diverse wijken in Harderwijk. Het team dat het meeste verkoopt zal op een passende wijze in het zonnetje worden gezet!

De komende weken zal meer informatie, zoals verkooptijden, benodigde hulp van ouders, volgen via de trainers van de verschillende teams.

Wil jij nu ook snert kopen of verkopen? Dat kan! :)

Geef hier je bestelling door en deze staat dan 27 januari voor je klaar! Een liter verse snert kost 5,- euro en één verse rookworst 2,50 euro!

Update: De leverancier van deze Ambachtelijke Snert en worsten is onze Sponsor Slagerij Beert Karssen!
De Snert en de worsten zijn nog een aantal weken vers houdbaar en kunnen eventueel nog tot een half jaar in de diepvries bewaard worden!

Wellicht een goed idee om zelf op deze dag ook snert op het menu te zetten!

Namens de Snertactie, Jesse de Ruigh, Frans Aartsen en Pieter Luijendijk


21-01

HARDERWIJK – Na weken waar het sportief tegen zat met ongelukkige nederlagen tegen Nic. en AW.DTV en het blessurespook weer de kop op stak, kon er zaterdag weer gelachen worden bij Unitas/Perspectief. Tegen Wageningen was iedereen op schot en wonnen de Harderwijkers hun eerste thuiswedstrijd dit seizoen (36-31), meteen een nieuw clubrecord in de hoofdklasse.


Lees verder

21-01

In het kader van beter laat dan nooit, hierbij de samenvatting de ALV van vorig jaar. Ruim een maand geleden hebben we in ons clubgebouw onze jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Een goed gevulde kantine was getuige van onder andere de presentatie van de cijfers en de huldiging van een flink aantal jubilarissen.


Lees verder

20-01

Vrijdagavond vond de grote Unitas Quiz plaats.
Team Quiet Night werd de winnaar. De volledige eindstand na de lees verder.


Lees verder

20-01

Voor de thuisblijvers, er zijn vandaag weer livestreams van de wedstrijden van de A1, 2 en van 1.

Unitas / Perspectief 1 - Wageningen 1:
https://www.youtube.com/watch?v=mkG7WVhrAos&feature=youtu.be

Unitas / Perspectief 2 - Blauw-Wit 3:
https://www.youtube.com/watch?v=LwC32772L_8&feature=youtu.be

Unitas / Perspectief A1 - Dos '46 A1:
https://www.youtube.com/watch?v=AomLaCtwZfg&feature=youtu.be


19-01

We hebben twee weken kerstvakantie achter de rug; een tijd van samenzijn en gezelligheid met onze dierbaren, maar vooral ook een tijd om even weer tot jezelf te komen. In het onderwijs wordt bijvoorbeeld vaak halsreikend naar de kerstvakantie uitgekeken: ik hoorde ooit een collega net iets te hard mompelen dat leraren net kalkoenen zijn: als ze de Kerst halen, halen ze de zomervakantie ook wel…


Lees verder

18-01

UPDATE: DROMEN WORDEN WERKELIJKHEID! HET KNKV HEEFT TOEGEZEGD TEAMNL KORFBAL OP 8 EN 9 MEI NAAR HARDERWIJK TE LATEN KOMEN!

Een definitieve inrichting van de twee dagen volgt nog, maar het is zeker dat er allerlei clinics en wedstrijdjes worden georganiseerd, dus zorg dat je deze dagen vrij houdt in de agenda! Op dinsdagavond speelt TeamNL Korfbal een wedstrijd in De Sypel. Tegen wie het team speelt en hoe laat de wedstrijd van start zal gaan is nog niet duidelijk, maar dit wil je natuurlijk niet missen! Uiteraard zal de mogelijkheid er zijn om handtekeningen te verzamelen en foto's te maken met de supersterren van de Korfbal League.

Woensdag zullen er trainingen worden verzorgd door TeamNL voor de jeugd van Unitas/Perspectief.

Dit wordt natuurlijk een grootschalig evenement dat nogal wat voeten in de aarde zal hebben. Momenteel bestaat de organisatie uit Henk van de Greijn, Jesse Aartsen, Jan van de Velde en Roy van Boven, maar we zijn nog op zoek naar versterking. Lijkt het je leuk om je steentje bij te dragen? Neem dan even contact met ons op via:

- Jan: 06 54 94 02 13 (jan.velde@live.nl)
- Jesse: 06 55 95 15 94 (jesseateha@hotmail.com)

Tot slot: onze trouwe hoofdsponsor Perspectief heeft al aangegeven voor dit grote evenement ook de hoofdsponsor te willen zijn. Wij zijn hier uiteraard super blij mee en willen dat langs deze weg nog even laten blijken.

Dames en heren. Noteer 8 en 9 mei in uw agenda, want TeamNL Korfbal komt naar Harderwijk en we gaan er een feest van maken zoals dat alleen bij Unitas/Perspectief kan!


18-01

Voor a.s. zaterdag staan de volgende personen op het rooster om hun zaalwachtshift te draaien:

20-1-2018 9:00-12:00 Sypel Marcel Zakonski E1 9:00 F3 9:00 F2 9:00 C3 10:00 C2 11:00
20-1-2018 12:00-13:15 Sypel A3 zelf A3 12:00        

16-01

Na de prachtige overwinning van vorige week op NIC was het de vraag of het reserveteam van Unitas/Perspectief de lijn door kon trekken. Een uitwedstrijd tegen het hooggeklasseerde AW.DTV uit Amsterdam stond dit weekend op het programma. In de thuiswedstrijd werd een sterke wedstrijd gespeeld tegen de Amsterdammers. Uiteindelijk trok AW destijds aan het langste eind, zij wonnen de wedstrijd met 21-18. Zouden de Oranjehemden ditmaal wel de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken?


Lees verder

15-01

Voor alle deelnemers aan de Grote Unitas Quiz is het kijken van de volgende video een must!

Het Geluid voor de Unitas Quiz 2018


13-01

Na het succes van vele voorgande jaren, komt de AC ook dit jaar weer met een quiz. De quizmaster gaat jullie verrassen met verschillende vragen. We gaan dit jaar logo's raden , muziek herkennen en nog veel meer. Noteer dus alvast in je agenda: vrijdag 19 januari 2018 om 20:00 uur in het clubuis: De grote Unitas quiz 2018

 

Ook dit jaar wordt er weer gestreden in teams van 4 personen. De opzet is het zelfde, alle teams spelen tegelijk.

Ook als je niet meedoet en gewoon wilt komen kijken, ben je natuurlijk van harte welkom op 19 januari om 20:00 uur in het clubhuis.

Namens de AC, veel succes!
 

Aanmelden én opgeven kan via http://www.ckvunitas-perspectief.nl/site/quiz/ 


11-01

TC Nieuwsflits:
De Technische Commissie kijkt vooruit en is bezig om de selectie en de staf voor volgend seizoen rond te maken. Trots kunnen we laten weten dat onze hoofdtrainer, Daniël de Bruijne, zijn contract met een jaar heeft verlengd. We vertrouwen erop dat hij met zijn enthousiasme en inzet het team een stap hogerop kan brengen.

John Jonker heeft na 2 jaar Unitas / Perspectief 2 te hebben getraind, besloten onze club te verlaten. Waar hij volgend jaar aan de slag gaat is op dit moment nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat we hem dankbaar zijn voor zijn inzet en dat we hem veel succes wensen met zijn ambities als korfbaltrainer.

Op dit moment is het nog onbekend wie de opvolger van John Jonker wordt. De TC heeft al in een vroeg stadium een profielschets gemaakt en hoopt een geschikte kandidaat te vinden voor ons talentvolle 2e team. Wij houden jullie op de hoogte en zullen jullie laten weten wanneer er duidelijkheid is over de invulling.

Ook Marc Houtman en Evert Peters hebben aangegeven hun trainerstaak bij de A1 neer te leggen aan het eind van het seizoen. Ook deze mannen verdienen lof en dank voor hun inzet bij ons hoogste jeugdteam en een succeswens voor de toekomst.

Tot zover de Nieuwsflits!

Sportieve groeten,

De TC 


11-01

Voor aanstaande zaterdag om 18.10 is het 4e dringend op zoek naar een scheidsrechter.

Wie helpt ons!

Graag reactie naar Liselotte 0641494656


09-01

Wie o wie wil er op woensdag 28 febuari in de middag een clinic verzorgen in sporthal De Sypel tijdens de opening van de sportwijzer? Kinderen uit de groepen 3 t/m 8 kunnen zich inschrijven bij verschillende sportaanbieders. Voor Unitas een goede mogelijkheid om korfbal en onze verreniging te promoten. Afhankelijk van het totaal aantal inschrijvingen worden er 1 of 2 rondes gehouden.

Interesse of meer informatie? Neem contact met mij op. Liever met zijn tweeën of drieën? Dat mag natuurlijk ook!

Harold Guljé
h.gulje@hotmail.com


07-01

De wedstrijd tussen Nic. 2 en Unitas/Perspectief 2 is de laatste seizoenen een vast agendapunt. Doorgaans valt er niks te voorspellen over een uitslag, gezien beide ploegen elkaar geregeld verslaan. Op het veld, ook al in het hoge noorden, versloeg Nic. de reserves van Unitas/Perspectief nog met 25-17.


Lees verder

03-01

Zaterdagochtend 30 december stonden er vele enthousiaste kinderen al vroeg in de Sypel.

Er werd een clinic gegeven door 6 selectiespelers en hoofdtrainer Daniël.

45 kinderen en bijna allemaal in een zwart Unitas/Perspectief inschietshirt. De clinic was voor kinderen uit de F, E en D-jeugd en zij kregen 1,5 uur training.

Er werd begonnen met een gezamelijke warming-up. Iedereen had een bal en moest hier verschillende trucjes mee doen en natuurlijk scoren.

Daarna werden de F, E en D verdeeld onder de 6 selectie spelers. De kinderen kregen een andere training dan normaal en een hoop tips van de trainers die zij hopelijk allemaal in de wedstrijden gaan gebruiken.

Zoals een clinic hoort, mochten de spelers de trainers uitdagen voor een potje 1 tegen 1 (of 5 tegen 2) tegen de selectie spelers. Zelf hoofdtrainer Daniël werd uitgedaagd en liet zien het korfballen nog niet verleerd te zijn.

Daarna mochten de 45 jeugdspelers op een groot veld tegen de 6 selectie spelers spelen. Wat werd het de selectiespelers moeilijk gemaakt!

Er werd afgesloten met een estafette onder leiding van Youri. De 2 teams moesten een zo lang mogelijke rij, al liggend op de grond, maken van spelers. Wie als eerst naar de overkant was, won!

Al met al een geslaagde (bijna) oudjaarsclinic!