Nieuws archief van december 2017

31-12

De afgelopen dagen mochten een aantal Unitassers in het topsportcentrum in Rotterdam aantreden op de Korfbal Challenge.

Vanuit het KNKV is Nederland ingedeeld in een aantal districten. Elk district heeft zijn eigen team. Voor kinderen onder de 13 en 15 jaar heet dit RTC de Randmeren. Dit is een regio team van spelers van o.a. Unitas, de Meeuwen, Dindoa etc.

Bij onder de 17 en onder de 19 heb je grotere regio teams, Unitas valt binnen regio Oost.

Bij RTC <13 deden Sanne van der Velde (C1) en Ruben Blom (D1) mee. 

Bij RTC <15 deden Annelie de Korte (B1) en Boaz Poppe (C1) mee.

Bij Oost <17 deed Kjell Jacobi (B1) mee.

Bij Oost <19 was Unitas hofleverancier met 5 spelers uit de A1. Matté Lipke, Nena Ellermeijer, Mike van Boven, Floor Munnik en Sabine Verhoef.

 


Lees verder

31-12

Unitas A1 speler Mike van Boven is door bondscoach Leon Simons gekozen in de definitieve selectie van Oranje <19.

Mike zat niet in de voorselectie van Oranje. Maar na een goed toernooi gespeeld te hebben met Oost <19 op de Challenge in Rotterdam, is Mike alsnog toegevoegd.

Dit betekent dat Mike bij de beste 10 heren van Nederland onder de 19 jaar hoort!

Mike, van harte gefelcitieerd met deze nominatie. Heel veel plezier en succes gewenst.

 


28-12

Heeeeeel belangrijk "nieuws" voor iedereen die mee doet aan het mixtoernooi. Overal stond en staat dat het toernooi om 12:30 zal starten, maar dit is fout. we starten al om 12:00 ! dus 11:30 aanwezig voor die o zo belangrijke warming-up!

blessures ?? daar hebben we geen zin in!


28-12

Op 30 December 2017 organiseert de selectie van Unitas/Perspectief een clinic voor alle jeugdleden van F-,E- en D-jeugd van Unitas/Perspectief en omliggende verenigingen.
De clinic duurt van 9:30 uur tot 11:00 uur en zal worden gegeven door onze hoofdtrainer Daniël de Bruijne en een aantal selectie leden. Aanmelden kan hierrrrrrr

Wij hopen op veel aanmeldingen!

 


27-12

Beste (spelende)leden,
Zoals jullie wellicht hebben gezien, hebben jullie een mail ontvangen van het KNKV over het activeren van je spelregelbewijs. Jullie kunnen deze mail lezen en bekijken, maar hoeven hier nóg niks mee te doen. Het bestuur zal in overleg met de TC een plan van aanpak maken om tot heldere afspraken te komen en te bepalen hoe we hier als vereniging mee omgaan.

Wordt vervolgd.


21-12

In de week van 25 t/m 31 december zijn de zalen niet gehuurd en zal er niet getraind kunnen worden. In de eerste week van januari is alles wel weer normaal.


18-12

HARDERWIJK - Unitas/Perspectief kon in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar Rohda op drie punten zetten en daarmee een gat slaan met de degradatiezone. Het pakte heel anders uit: de Amsterdammers hadden vanaf het beginsignaal de regie in handen en Unitas speelde de eerste helft (6-14) vooral tegen zichzelf. De blessure van Marleen Ruitenbeek, die haar knie verdraaide, paste in dat het beeld. Toen Unitas zich na de pauze herstelde, liet Rohda zich de kaas niet meer van het brood eten: 18-27. Rohda nam de zesde plek over van Unitas, dat de kerstvakantie ingaat op een degradatieplek.


Lees verder

16-12

Voor de thuisblijvers, Ook vanavond zijn er weer livestreams;
19:20: Unitas/Perspectief 1  - Rohda 1 :  https://www.youtube.com/watch?v=kuMBlHXSjsc


17:40: Unitas/Perspectief 2  - Rohda 2 :  https://www.youtube.com/watch?v=5GUXmBPahos
16:00: Unitas/Perspectief A1 - Dalto A1:  https://www.youtube.com/watch?v=FJT9dBtqEgk
 

Aanwezig zijn in de Sypel is natuurlijk leuker en gezelliger!


14-12

Beste trainers van Unitas,

Om jullie extra vaardigheden te leren bieden wij vanuit de JTC de zogenaamde KT2 training aan.

De cursis is voornamelijk voor jonge onervaren trainers. Maar ook ervaren trainers die een diploma willen zijn uiteraard welkom.

Unitas is dit jaar ook zichtbaar gestart met trainersbegeleiding. De KT2 cursus is hier een mooi vervolg op. Het kost de cursist niet veel tijd, 4 avonden en daarnaast een aantal opdrachten, en je hebt toch snel een trainers diploma!

Doel
Spelers leren korfballen door het spel te spelen. De trainer is degene die sturing geeft aan dat proces van leren.  Het KNKV vindt dat iedere sporter recht heeft op goede trainingen.  Om dit te kunnen bereiken biedt het KNKV de opleiding KorfbalTrainer 2 (KT2) aan. Het doel van deze KT2 is trainers verder te ontwikkelen in de didactische en pedagogische vaardigheden. Deze vaardigheden zijn de basis voor het goed trainbaar maken van de korfbalbedoelingen.

Opleidingsduur
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Tussen iedere bijeenkomst zit minimaal vier weken. In de tussenliggende periode gaat de cursist binnen de eigen korfbalpraktijk aan de slag. Dit doet men onder begeleiding van een (zelf gekozen) praktijkbegeleider. 

Toelatingseisen
– Minimale leeftijd 15 jaar bij afronding opleiding;
– De cursist dient zelfstandig of als assistent een ploeg te trainen (breedte-, of wedstrijdkorfbal).

Start
Vanaf eind januari bij voldoende aanmeldingen. Minimaal 8 cursisten.

Opgave
Voor 15 januari 2018 

Plaats
Bij Unitas/Perspectief

Deelname
Gratis; de kosten voor de cursus betaalt Unitas!

Uitgebreide informatie
http://www.knkv.nl/opleidingen-main/soorten-opleidingen/korfbaltrainer-2/

Interesse?
Geef je op bij Mirjam (mirjam1990@hotmail.com). Heb je nog vragen over de cursus, mail deze dan ook!

 


06-12

In de Sportnieuwsbrief van de Gemeente Harderwijk staat een stuk over de plannen voor het nieuwe clubhuis.
 

Leuk om te lezen.


Lees verder

01-12

Mocht u zaterdag niet in de gelegenheid zijn om te komen kijken in Sporthal de Sypel, dan hebben we goed nieuws;
We hebben weer livestremas geregeld.
Unitas / Perspectief A1 - Groen Geel A1

Unitas / Perspectief 2 - DVO / Accountor 3

Unitas / Perspectief 1 - Groen Geel 1


01-12

Vergeef me het leidmotief, maar ik ga het weer over tuinklusjes hebben. Niet dat ik dol ben op zulke klusjes, integendeel: zelfs als ik de Hulk zou zijn, had ik nog geen groene vingers. Sowieso is aan mij geen superheld verloren gegaan; ik zou -als ik mijn leerlingen mag geloven- gezien mijn lichaamsbouw hooguit Tweepersoonsbedman zijn…

Afijn, de tuin dus. Het was weer tijd voor het snoeien van de leilindes in de voortuin. Elk najaar moeten de bomen gesnoeid worden en het jaar erop, zo rond de tijd dat de nachtvorst zijn intrede doet, zijn de knotten weer voorzien van soms meterslange nieuwe loten- het is verbazend hoe volhardend en koppig de natuur is.

Nu is het afknippen van de ontsproten takken geen lastig werkje: het is gewoon een kwestie van een voor een de acht takken per boom langsgaan en met een scherp snoeimes het hout te lijf gaan. Slechts een enkele loot is in een jaar tijd zo fanatiek gegroeid dat ik er een klein zaagje voor nodig heb. Na een uurtje of twee (Pa Puffelmans was zoals elk jaar mijn kompaan) waren de twee bomen weer kaal en stonden ze weer prachtig als Engelse guards in het gelid voor mijn huis. Geduld is een schone zaak!

 

Al knippend realiseerde ik me dat onze vereniging wel iets van die koppigheid en volharding van de natuur wegheeft: hoeveel leden onze club ook wel niet verlaten, hoeveel talenten ook besluiten te stoppen voor ze in de seniorenteams spelen, elk jaar ontspruiten toch weer nieuwe loten aan de Unitasstam. Sommige zijn zelfs zo stevig en sterk dat ze bijna zo dik zijn als een oude tak! Neem nou Mike van Boven: een junior nog, maar hij heeft al zo veel meters in de seniorenteams gemaakt, dat het hem niet uit lijkt te maken of hij in het derde, tweede of het eerste invalt. En hoe! Vorige week bijvoorbeeld was niet aan hem af te zien dat hij nog maar een jong twijgje is.

Fijn om te zien onze vereniging elk jaar groeit en bloeit. Voor trainers moet het prachtig zijn om de pupillen zonder moeite te zien meedoen in een ander, hoger team. En voor ons als publiek is het een hele geruststelling dat dankzij zulke talenten het voortbestaan van de club verzekerd is. Sommige loten hoef je namelijk niet te snoeien; die moet je stekken, zodat er een nieuwe boom kan groeien…

PS van nieuwe loten gesproken: bij de ingang zijn ze nog te koop!