21-09

De reserves van Unitas/Perspectief traden afgelopen zaterdag aan tegen Wageningen 2. De wedstrijd bleef lang spannend en de Harderwijkers leken de bezoekers over de knie te krijgen, maar in de tweede helft bleek Wageningen over een langere adem te beschikken en zodoende namen zij de twee punten mee naar huis.

In de openingsfase van de wedstrijd was Wageningen de sterkste. De ploeg kwam op een 1-3 voorsprong en hield dit gaatje in stand, totdat Ante tweemaal haar opponent te slim af was en Unitas/Perspectief de score gelijk had getrokken tot 5-5. Met nog een kwartier te gaan in de eerste helft kwam de thuisploeg via doelpunten van Tjardo en Jesse voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Men ontregelde het spel van Wageningen en dat wierp zijn vruchten af. Langzaam maar zeker drukte Unitas/Perspectief door en bij rust stond er een knappe 10-7 stand –in het voordeel van Unitas/Perspectief- op het bord.

De beide ploegen waren koud uit de kleedkamer gekomen toen bleek dat Unitas/Perspectief bereid was om het meeste met de borst vooruit de tweede helft in te gaan. De Harderwijkers breidden met degelijk spel en soms mooie treffers hun voorsprong uit naar een comfortabele 13-8. Bij deze tussenstand vond echter een ommekeer plaats. Wageningen herpakte zich en dat resulteerde in een compleet ander wedstrijdbeeld. De gasten zetten lange aanvallen op, die duurden tot foutjes in de Harderwijkse defensie slopen. De met geduld afgewachte fouten werden vervolgens genadeloos afgestraft. De tweede helft was precies een kwartier onderweg toen de stand weer gelijk getrokken werd; 14-14. Unitas/Perspectief kon een ‘Wagenings kwartiertje’ niet van de geboorte weerhouden. Het duurde tot de slotfase van de tweede helft voordat Unitas/Perspectief zelf weer tot scoren kon komen. Wageningen had haar voorsprong inmiddels uitgebreid naar 14-18. Met de ingebrachte wissels (Yvette voor Chantal, Jelmer voor Roy, Annelieke voor Anouk en Mark Wijnholds voor Arjen) kon Unitas/Perspectief de schade beperken en uiteindelijk enigszins opkrabbelen, maar het gat zou nooit kleiner worden dan twee doelpunten. Eindstand: 18-21.

Komende zaterdag wacht ons tweede team een belangrijke uitwedstrijd in Driebergen. Dalto 3 zal de tegenstander zijn en de Harderwijkers zouden er goed aan doen om punten te pakken tegen deze opponent, want in onze knotsgekke poule blijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen en wij kunnen daarbij dus niet achterblijven. Om 13:05 uur zal er worden ‘afgetrapt’. Volgende week hoort u meer over het verloop van die wedstrijd.