05-09

Na een oefenperiode met wisselende resultaten mocht het achttal van Daniël de Bruijne afgelopen zaterdag haar kunsten vertonen in de Overgangsklasse tegen SKF.

Ten opzichte van vorig jaar waren er wat veranderingen in de basisacht. Zo begon Marleen Ruitenbeek na een jaar blessureleed weer in de basis, hebben Jort Wiegersma en Jolien Landman vanaf het begin een basisplek weten te bemachtigen, is de routinier Jelmer van der Beek weer terug in de basis en staat er een nieuwe coach voor de groep, Daniël de Bruijne. Met deze nieuwe groep mag Unitas 1 laten zien wat zij kunnen gaan betekenen in de Overgangsklasse.

Leek Unitas in het begin van de wedstrijd sterk te starten, keek het, door een periode van veel persoonlijke fouten, toch snel tegen een achterstand van zeven punten aan. Nadat De Bruijne Daphne van den Berg en Ineke de Boer van vak wisselde en hij een time-out nam, kwam de vechtlust weer terug in de wedstrijd. Het verschil van zeven kon nog voor rust worden verkleind naar een 13-10 achterstand.

Na rust bleek echter dat SKF dit kunstje nogmaals ging herhalen. Voor de tweede keer in de wedstijd stond de ploeg van De Bruijne zeven punten achter. Thomas Jongma en twee A-junioren, Mike van Boven en Nena Ellermeijer, kwamen het veld in om het tij te keren. Wederom pakten de wissels goed uit en er was weer vechtlust te zien aan de kant van Unitas. Unitas, een ploeg die zich niet zomaar gewonnen geeft, deed er alles aan om terug te komen in de wedstrijd en dit lukte. De laatste minuten van de wedstrijd was het stuivertje wisselen. 20 seconden voor tijd moest Unitas 1 echter zijn meerdere erkennen in SKF 1 na een bewonderenswaardige Veenendaalse treffer, eindstand 26-25. Unitas 1 heeft in deze wedstrijd laten zien over een enorme dosis veerkracht te beschikken, maar heeft ook stof tot nadenken voor de komende weken.

Komende zaterdag komt Nieuwerkerk op bezoek aan het Slingerbos, dat het seizoen startte met een zege op Sporting Trigon.