10-09

Zaterdag 9 september was de tweede competitie wedstrijd voor het tweede team van Unitas. Zij moesten het thuis opnemen tegen Nieuwerkerk 2.

De start van de thuisploeg was wat moeizaam. Vooral verdedigend hadden de harderwijkers het lastig tegen Nieuwerkerk dat goed druk zette. Ook aanvallend speelde Unitas te gehaast hetgeen wat slordigheden tot gevolg had. Nieuwerkerk liep al snel uit naar een ruime voorsprong van 8-2. Bijna de gehele eerste helft liep Unitas achter de feiten aan. Wel bleef het hard werken en knokken. Beetje bij beetje kwam het vertrouwen in elkaar weer terug en kon de achterstand worden teruggebracht naar 2 punten. Uiteindelijk ging Unitas de rust in met een achterstand van 9-11.

Na rust ging Unitas beter korfballen en kwamen zij steeds dichter in de buurt van Nieuwerkerk. Verdedigend hadden de harderwijkers het beter op orde en ook aanvallend begon het beter te lopen. Ook de diverse wissels zowel op aanvallend-  als op verdedigend vlak pakten heel goed uit waardoor de druk op Nieuwerkerk  steeds verder kon worden opgevoerd.

Aan het einde van de wedstrijd  kwam Unitas zowaar op gelijke stand op 18-18. Hierna ontstond een zeer spannende en boeiende fase waarin mede door het wisselbeleid Unitas het best het hoofd koel wist te houden en zich niet gek liet maken door provocaties van de tegenstander. Na 21-21 pakte Unitas goed door en  door sterk verdedigen en rustig aanvallend spel werd uiteindelijk de eindstand naar 23-21 getrokken en zijn de eerste 2 punten een feit.

Volgende week speelt Unitas/Perspectief 2 tegen Wageningen 2. Op naar hopelijk weer 2 punten!