19-09

Unitas/Perspectief 2 wint haar derde wedstrijd niet in een wedstrijd waar men een voorsprong had van vijf doelpunten met rust. Het spel van de eerste helft was niet terug te zien in de tweede helft waardoor Wageningen 2 op een gelijke stand kon terugkomen aan het eind van de wedstrijd. Waar Unitas/Perspectief een punt heeft verloren, heeft Wageningen een punt gewonnen op basis van de tweede helft.

De reserves van Unitas/Perspectief vertrokken met acht basisspelers, waar later nog de wissels van onze A1 aan werden toegevoegd. Ons vlaggenschip mocht een dagje naar Middelburg, en dat was uiteraard niet te combineren met deze wedstrijd.

In de eerste helft werden er veel creatieve aanvallen gecreëerd, was iedereen in beweging en hadden we aanvallen met meerder pogingen. Hierdoor vielen de doelpunten vanzelf en namen we halverwege de eerste helft al afstand van Wageningen.

Waar we vorige week in de beginperiode nog veel doelpunten tegen kregen binnen de vier meter rond de korf,  is deze afspraak deze week beter uitgevoerd.

Zeven doelpunten tegen, en twaalf scoren was een prima uitgangspositie om de tweede helft mee te starten.

De tweede helft startte met twee snelle doelpunten van Wageningen 2. Wat normaal gesproken geen probleem is als je een goede eerste helft hebt gespeeld. Helaas kon Unitas/Perspectief haar spel van de eerste helft niet meenemen naar de tweede helft. Er werd statisch gespeeld, passfouten en veel verkeerde keuzes gemaakt. Hierdoor was er niks terug te zien van het spel van de eerste helft.

Doordat de mogelijkheid van acht keer wisselen er is, is hier dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Helaas bracht dit niet het spel terug en mogen we achteraf blij zijn met een puntje. Het moment na de wedstrijd voelt het uiteraard als verliezen als je vijf doelpunten voorstaat met rust en zelf de tweede helft maar vijf keer tot scoren weet te komen. De wedstrijd eindigde bij een stand van 17-17.

Aanstaande zaterdag komt KVS/Maritiem op bezoek in het Slingerbos.

Om 14.00 starten de reserves en om 15.30 zal ons eerste aantreden tegen KVS/Maritiem.