25-09

Unitas/Perspectief 2 heeft haar vierde wedstrijd na een slechte 70 minuten niet weten te winnen. Na een zeer matige start wist het tweede team zich wel te verbeteren maar na het laatste fluitsignaal stond een negatieve uitslag op het scorebord. Helaas opnieuw geen twee punten deze week. De felicitaties gingen naar de uitploeg, KVS / Maritiem die na een prima wedstrijd de twee verdiende punten mocht meenemen.

De start van de Harderwijkers was stroef. De Aanval liep niet zoals het moest maar met goals van onder andere Youri Aartsen wist Unitas/Perspectief in de begin fase toch bij te blijven. Mede door de verdedigende fouten kon de uitploeg makkelijke goals maken door de verdiende strafworpen te benutten. Door deze fouten kwam Unitas niet goed in haar spel, de achter verdedigende acties van de tegenstander werden daarnaast niet goed opgelost en dat veroorzaakte fouten in het spel.

Met een kleine achterstand gingen de teams rusten. Na een korte bespreking was er voor de thuisploeg nog niks verloren en gingen beide teams met nieuwe energie de tweede helft in.

De thee had Unitas enigszins goed gedaan, het spel trok wat bij en er werd meer rust gevonden in de aanval. De verdedigende fouten bleven echter gemaakt worden waardoor er niet echt in kon worden gelopen op KVS.

Op deze mooie na zomerse dag hield Unitas vertrouwen in twee punten en bij een tussenstand van 12-12 leek alles nog mogelijk. De goals vielen om en om. De spanning steeg op het zonnige veld. Een tussenstand van 15-15 werd bereikt.

Uiteindelijk bleek dat de 15-15 ook de laatste spanning in de wedstrijd had betekend. KVS liep weg naar een verschil van drie goals, 16-19. Deze stand werd uiteindelijk op het wedstrijd formulier opgeschreven als eindstand.

De weersomstandigheden waren perfect voor een schitterende korfbal middag. Helaas stapte de 10 spelers van Unitas 2 met een slecht gevoel van het veld. Het niveau wat gehaald kon worden is niet behaald. Helaas geen twee punten, maar vol met vertrouwen naar de wedstrijd van volgende week. In het verre noorden zal een uitwedstrijd tegen NIC worden gespeeld. Het beloofd wederom dicht bij elkaar te liggen.