07-01

De wedstrijd tussen Nic. 2 en Unitas/Perspectief 2 is de laatste seizoenen een vast agendapunt. Doorgaans valt er niks te voorspellen over een uitslag, gezien beide ploegen elkaar geregeld verslaan. Op het veld, ook al in het hoge noorden, versloeg Nic. de reserves van Unitas/Perspectief nog met 25-17.

In de sporthal van het Alfa College in Groningen ging de wedstrijd van start. Doelpunten volgden elkaar snel op, wat resulteerde in een tussenstand van 4-2. Dit bleek het startschot voor een doelpuntrijke periode voor Unitas/Perspectief, waar Nic. achterbleef. Aan de hand van een ontketende Ante Huijberts, die zevenmaal scoorde voor rust, liep Unitas/Perspectief uit naar een riante voorsprong. Nic. wisselde al voor rust voor meer aanvallende impulsen, waar Jelmer van der Beek zijn directe tegenstander onder de paal volledig de baas was. Ook dit had niet het gewenste resultaat voor de Groningers, terwijl Unitas/Perspectief rustig bleef scoren. Een stand van 13-19 bleef gedurende de rust op het scorebord staan.

Na rust was het aan de Harderwijkers om de score uit te breiden, maar dit bleek een lastig karwei. Nic. voerde de verdedigende druk op, en pakte zelf haar doelpunten mee. Luttele minuten na rust was de stand 16-20, waarop een time-out volgde aan Harderwijkse kant. Unitas/Perspectief  verzuimde mee te scoren en de wedstrijd rustig uit te spelen. Het waren juist de Noorderlingen die doordrukten, en bij 22-22 voor het eerst weer aanhaakten. Bij 23-22 waren het zelfs de Groningers die voor het eerst sinds de 4-3 weer op voorsprong kwamen. Wat volgde was een onvoorspelbare slotfase, waarbij de doelpunten als rijpe appelen vielen.

Met Jesse Aartsen als schutter naast Jort Wiegersma, kwam er een hoop dreiging in de ploeg. Youri Aartsen kwam voor Jelmer van der Beek, met hetzelfde resultaat. Maar ook Nic. weigerde haar meerdere te erkennen. Want, zoals het motto van de Groningers luidt; Op Nic., sta pal. Wat het precies betekent mag Joost weten, maar als het staat voor doorzettingsvermogen werd dit wel bewezen. De laatste zeven minuten begon het stuivertje wisselen voor Reserve Hoofdklassers. Waar Unitas/Perspectief meermaals de voorsprong pakte, kwam ook Nic. nog twee keer op voorsprong. Met nog slechts twee minuten op de klok was de stand 29-29. De 29-30 werd groots gevierd door de Harderwijkers, maar de laatste high five was nog niet gegeven of het stond alweer 30-30. Voor beide ploegen weer de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. De eerste aanval van Unitas/Perspectief leverde niks op, maar ook Nic. verzuimde de winnende treffer aan te tekenen.

Met nog dertig seconden op de klok was de bal in Harderwijks bezit. Een eerste poging miste doel, maar na een bal in de kluts kwam de bal uit bij Anouk van Bussel. Wegens de blessure van Marleen Ruitenbeek was zij direct belangrijk bij haar terugkeer in Unitas/Perspectief 2. Met een briljante pass op wie anders dan matchwinner Ante Huijberts, werd de wedstrijd in de laatste twaalf seconden definitief beslist, 30-31.

Een heerlijke overwinning voor de reserves van Unitas/Perspectief, die op precies de helft van de competitie de derde positie bekleden. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen AW.DTV, dat slechts twee punten meer heeft verzameld. Tot dan!