16-01

Na de prachtige overwinning van vorige week op NIC was het de vraag of het reserveteam van Unitas/Perspectief de lijn door kon trekken. Een uitwedstrijd tegen het hooggeklasseerde AW.DTV uit Amsterdam stond dit weekend op het programma. In de thuiswedstrijd werd een sterke wedstrijd gespeeld tegen de Amsterdammers. Uiteindelijk trok AW destijds aan het langste eind, zij wonnen de wedstrijd met 21-18. Zouden de Oranjehemden ditmaal wel de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken?

Ook in Amsterdam lieten beide ploegen zien er een mooie wedstrijd van te willen maken. Over en weer werd gescoord. Toch slaagde AW er net voor rust in een verschil van twee doelpunten te maken; 14-12. Unitas gaf echter niet toe en maakte in de laatste aanval voor rust de aansluitingstreffer; 14-13. Ondanks dat de eerste helft stuivertje wisselen was, wisselden beide ploegen slechte periodes af moet goede.

De start van de tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft, beide ploegen bleven om en om scoren. Tijd voor coach John Jonker om iets te proberen. Tjardo Dijkstra werd in het veld gebracht. Dit bleek een meesterzet. Met een aantal loepzuivere afstandsschoten zorgde Dijkstra ervoor dat Unitas/Perspectief het initiatief in de wedstrijd kreeg. Ook de vakwissel van Chantal Hannessen bleek een goede zet. Eruit in de verdediging, erin in de aanval. Eén balcontact was genoeg voor Hannessen om de Harderwijkers weer aan een voorsprong te helpen; 19-20. AW bleef echter aanhaken en maakte direct gelijk; 20-20. Unitas bleef goede aanvallen neerzetten en zocht de juiste mensen, het was Dijkstra die Unitas voor het eerst op twee doelpunten verschil zette; 20-22.

Met nog 10 minuten voor tijd leek Unitas de wedstrijd naar zich toe te trekken. Echter glipte het initiatief uit de handen van de Unitassers. Er werd minder geduldig aangevallen, wat resulteerde in veel passingsfouten. AW, gesteund door een fanatieke aanhang, pakte door goede wissels het initiatief over in de wedstrijd. Met nog twee minuten te gaan zorgde AW voor het beslissende verschil op het scorebord; 26-22. Unitas deed er nog alles aan, maar twee snelle goals waren niet genoeg om nog voor een stunt te kunnen zorgen. Dit resulteerde in een 26-24 einstand. Net als in de thuiswedstrijd trok AW.DTV ook ditmaal aan het langste eind.

Unitas/Perspectief 2 mag met opgeheven hoofd terugkijken op de wedstrijd. Tot 10 minuten voor tijd lag het initiatief aan de kant van de Harderwijkers. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen koploper Blauw-Wit uit Amsterdam. Dit belooft, mede door een zeer doelpuntrijke uitwedstrijd (37-30), een mooie wedstrijd te worden.