22-02

In een uitverkochte sporthal trad Unitas/Perspectief 2 aan tegen, op gelijkstaande hoogte in de ranglijst, Rohda 2.
Unitas/Perspectief 2 kwam met een heel andere samenstelling in Amsterdam aan. Dit omdat er binnen de club besloten was deze zaterdag de prioriteiten te leggen bij ons derde. Dit is ook niet meer dan logisch omdat wij ons al eerder hadden veilig gespeeld in de reserve hoofdklasse en we elkaar zo mooi konden helpen!

Daarnaast had de griep ook nog een van onze dames te pakken gehad. Gelukkig was de wedstrijd met die van Unitas/Perspectief A1 te combineren en startte er twee dames van hen bij ons in de basis. Waarbij we de eerste helft elkaar in het samenspel op een gegeven moment goed konden vinden en makkelijk goals maakten, ging dat de tweede helft veel moeizamer. Door de grote voorsprong met rust kon uiteindelijk de scheidsrechter 23-25 noteren als eindstand.

Unitas begon haar wedstrijd in compleet nieuwe vaksamenstellingen, en dat was te zien in het gehaaste spel en het zoeken naar elkaar. Unitas scoorde haar doelpunten maar Rohda scoorde gewoon mee. Halverwege de eerste helft kon Unitas elkaar makkelijker en beter vinden, en werden de juiste mensen uitgespeeld. Dit resulteerde in een ruststand van 9-16. Een prima uitgangspositie om de tweede helft zo door te gaan, en een mooie einduitslag op het scorebord te zetten.

Wat er de tweede helft is gebeurt, of eerder gezegd in de rust. Niemand die het echt kan zeggen. Maar dat Unitas uit haar doen was is zeker. Het tempo bleef te hoog in het ene vak waardoor er veel fouten werden gemaakt, het scoren ging in beide vakken veel moeizamer dan de eerste helft. Tel dit bij elkaar op en je krijgt een spannende slotfase waarbij Rohda terug kon komen op 1 punt. Door een time-out te nemen 3 minuten voor het einde konden er afspraken gemaakt worden over de slotfase.
En achteraf gezien, is deze time-out heel belangrijk geweest. Iedereen was zich bewust van het feit dat we hier niet konden gaan verliezen. De aanvallen werden beter uitgespeeld, er werd goed gebruik gemaakt van de schotklok en de juiste mensen werden in stelling gebracht.
Dit resulteerde in lange aanvallen met goals, en uiteindelijk een 23-25 op het scorebord. De strijd om plek 3 op de ranglijst is gestreden.

Een eerste helft om dingen uit mee te nemen naar de laatste thuiswedstrijd op zaterdag 3 maart tegen Nic uit Groningen. Deze wedstrijd zal tevens een speciaal tintje hebben. Ons langst spelende speler uit de selectie, Jelmer van de Beek, zal voor de laatste keer aantreden voor het thuispubliek. Na 15 (!) mooie jaren is het tijd om afscheid te nemen. Klein feitje; deze man is in die 15 jaar nooit gedegradeerd!