Prioriteiten STC competitie 2015/2016

Doel: Om onduidelijkheden voor wedstrijdkorfbal competitie 2015-2016 zoveel mogelijk te voorkomen, hebben we in goed overleg als TC de volgende prioriteiten c.q. afspraken vastgelegd.
Afspraken:
Eerste prioriteit ligt bij een kampioenschap van Unitas /Perspectief 1 in de overgangsklasse zaal en veld. De trainer krijgt bij thuis- en uitwedstrijden tenminste de beschikking (naar eigen keuze) over 1 speelster en 1 speler als wissel.
Tweede prioriteit ligt bij Unitas/ Perspectief 2 bij handhaving in hoofdklasse zaal en veld. De trainers hebben voor de benodigde spelers bij uitwedstrijden de beschikking over 1 speler en 1 speelster uit S3 (naar eigen keuze) óf de A1(indien mogelijk). Voor wissels ben je aangewezen op de wissels uit een lager team. Bij thuiswedstrijden zitten altijd 2 dames en 2 heren wissel uit het 2e, 3e of de A1.
Derde prioriteit ligt bij Unitas / Perspectief 3 om mee te strijden voor een kampioenschap in 1e klasse veld en een top 4 klassering de reserve overgangsklasse zaal. De trainers hebben de beschikking over 4 dames en 4 heren uit Unitas/ Perspectief 3. De coaches hebben voor de benodigde spelers bij uitwedstrijden de beschikking over 1 speler en 1 speelster uit S4 of een ander team(naar eigen keuze) óf de A1(indien mogelijk). Voor wissels ben je aangewezen op de wissels uit een lager team. Bij thuiswedstrijden zitten altijd 2 dames en 2 heren wissel uit het 3e of een ander team. Ook hier geldt dat spelers uit de A1 (indien mogelijk) voor gaan op de beschikbare algemeen reserves.
Vierde prioriteit ligt bij Unitas / Perspectief 4 om mee te strijden voor een top 4 klassering in de reserve 2e klasse zaal en veld. Het team heeft bij benodigde spelers de keuze uit heren en dames (indien mogelijk) uit Unitas / Perspectief 5 en beschikbare algemeen reserves.
Vijfde prioriteit ligt bij Unitas / Perspectief 5 om zich te handhaven in de reserve 3e klasse zaal en veld. Het team heeft bij benodigde spelers de keuze over beschikbare algemeen reserves.
Doelstelling Unitas / Perspectief A1 Naast de prioriteiten in de senioren is het voor Unitas / Perspectief A1 de doelstelling om mee te strijden voor het kampioenschap in de overgangsklasse zaal en handhaving in de hoofdklasse veld. In overleg wordt het team aangevuld met wissels uit andere teams.
Opmerkingen: - Wanneer je na een selectie procedure afvalt als speler/speelster naar een lager team, probeer daar sportief mee om te gaan. Je hebt er zelf voor gekozen om de selectie aan te gaan.
- Spelers en speelsters die wedstrijd korfbal spelen (dus Unitas 1, 2, 3 ,4 en 5) zijn
verplicht zich beschikbaar te stellen voor een ander team. Stellen ze zich niet beschikbaar, dan kunnen zij geschorst worden voor de wedstrijd van het eigen team. - Trainers zullen in alle redelijkheid ook de belangen van de overige teams in het oog houden.
In die gevallen waarin bovenstaande uitspraken niet voorzien, zal de TC een bindende uitspraak doen.