Nieuws archief van september 2019

30-09

Hoi spelers (en ouders) van de Unitas-jeugd,
We merken dat er dit seizoen best vaak afzeggingen zijn voor wedstrijden. En dat is heel erg jammer voor je teamgenoten; ze rekenen namelijk op jou!

Daarom deze oproep: jij bent onderdeel van jouw team, je team rekent op jou: meld je daarom niet af voor een wedstrijd als dat niet echt nodig is.

Alvast bedankt voor je medewerking,

De Jeugd Technische Commissie.


29-09

Unitas/Perspectief mocht aantreden tegen Ovvo in Maarsen. Dankzij de goede verdedigende druk van beide ploegen en de harde wind was het geen doelpuntrijke wedstrijd. Pas na 4 minuten viel het eerste doelpunt voor Unitas van Mike van Boven. Deze voorsprong bouwde zich uit tot 0-3 door o.a. een lastig af te maken doorloopbal van Sabine. Helaas kon deze voorsprong niet vastgehouden worden, omdat de kansen te dichtbij werden weggegeven (5-5). De laatste seconden voor rust scoorde Ovvo nog een knap afstandsschot, wat de ruststand op 6-5 bracht.


Lees verder

26-09

Vanavond gaat het vernieuwde blessurespreekuur niet door. tot dinsdag :)


25-09

Vanochtend tijdens een rondje op het veld troffen we onder andere onderstaande dingen aan. Helaas lijkt het lastig om fatsoenlijk met ons nieuwe veld en materiaal om te gaan.

Graag vragen we jullie hulp om elkaar aan te spreken en te helpen om de boel netjes te houden:
- De metalen voeten moeten in de houders buiten de hekken.
- Laat geen spullen achter in de dug out of velden (in dit voorbeeld bidons, paraplu's en vorken) als je klaar bent met trainen.
- Ga je als laatste van het veld, doe het hek dan dicht.

 

 


24-09

Ook tijdens dit seizoen zal Jeroen Dirksen van De Berekuyl weer de wekelijkse blessurespreekuren verzorgen. Echter zal het blessurespreekuur dit seizoen worden uitgebreid........


Lees verder

23-09

Zaterdagochtend 21 september 2019 ging voor iedereen de wekker weer .. YES het is weer zaterdag, de leukste dag van de week; MATCHDAY! 
Ondanks dat de temperatuur afgelopen week afnam en de lange mouwen shirts tevoorschijn kwamen, was het een zonnige dag. Zowel Unitas 1 als 2 namen het op tegen GKV/Enomics. Het tweede wist na een zenuwslopende fase de punten mee naar huis te nemen. 


Lees verder


16-09

Op een zonnige middag nam zowel Unitas 1 als 2 het op tegen KVS/Maritiem. Tijdens de wedstrijd van de reserves werd duidelijk dat het met KVS een opportunistische tegenstander zou treffen. Aan Unitas dus de taak om geduldig te spelen en zo de twee punten uit het vuur te slepen.


Lees verder

13-09

Na de lees verder een interview met Ineke de Boer. Dit artikel stond afgelopen ek in de sportkrant van het kontakt 


Lees verder

11-09

Een nieuw seizoen!

Het korfbalseizoen is weer begonnen. Eind vorig jaar kwam de poule-indeling ons ter oren met daarin een aantal bekende tegenstanders maar ook verenigingen waar we de afgelopen jaren niet tegen gespeeld hebben. Toeval wil dat alle herkenbare teams in de eerste speelronde de punten mee mochten nemen.

De voorbereiding begon dit jaar op een zaterdag met een trainingsdag. Een beetje korfbal, kijken hoe fit iedereen uit de zomer kwam en uiteindelijk afgesloten met een potje regenachtig beachvolleybal. Daarna werd er vervolgens geoefend tegen.....


Lees verder

10-09

GEZOCHT: VRIJWIILLIGERS VOOR DE JURYTAFEL

In de aanstaande zaalcompetitie spelen het 1e, 2, de A1 en B1 met een schotklok en Jurytafel.


Vanwege het afvallen van een aantal mensen zijn wij op zoek naar nieuwe juryleden!

 

Om de regels in goede banen te leiden zijn een drietal functionarissen nodig:

Juryvoorzitter:

- Juryvoorzitter:

De juryvoorzitter draagt de verantwoordelijkheid voor de jurytafel. De juryvoorzitter ziet er op toe, dat alle taken, die aan de jurytafel zijn toevertrouwd, op een juiste wijze worden uitgevoerd en de daarbij behorende regels in acht worden genomen.

 - Schotklok bediener:
Zorgt voor een juiste en adequate bediening van de schotklok
.

- Tijd- en Score-waarnemer: 

Zorgt voor een juiste en adequate bediening van het tijd- en scorebord.


Als jurylid maak je deel uit van het arbitrage (scheidsrechters) team en het is een verantwoordelijke taak, maar wel een hele dankbare. Samen met de scheidsrechters en de collega juryleden zal jij ervoor gaan zorgen dat de wedstrijd soepel verloopt.

Om Jurylid te worden dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en kennis te hebben van de wedstrijdregels. Er is een cursistenmap beschikbaar waarin alle regels duidelijk worden uitgelegd.

De juryvoorzitter dient de cursus “opleiding tot KNKV juryvoorzitter” te volgen. Deze duurt twee uur en wordt op verschillende locaties in het land gegeven, op een aantal avonden tussen 25 september en 14 oktober.

Hoeveel tijd kost het:

·         De teams spelen ongeveer 1 keer in de 2 weken thuis, je bent in roulatie 3 á 4 maal bij één wedstrijd actief in de functie die jij graag wilt uitvoeren.

·         Verwacht wordt dat je 30 minuten voor de wedstrijd aanwezig bent.

 

Help jij de vereniging, ben jij geïnteresseerd of heb je nog vragen neem dan contact op met de Klassenmanager via de Technische Commissie op: tc@ckvunitas-perspectief.nl


05-09

Op woensdag 30 oktober 2019 zal de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van korfbalvereniging Unitas worden gehouden. Tijdens deze vergadering zal het algemene jaarverslag, het financiele jaarverslag en de begroting voor de komende jaren worden vastgesteld.


Lees verder

05-09

Ook dit seizoen zal de sponsorcommissie weer doorgaan met het succesvolle sponsorconcept: Het Unitas Sponsordoek.
Het sponsordoek hangt gedurende het hele jaar, het veld- en zaalseizoen, op onze vereniging. Het sponsordoek biedt een podium voor sponsoren die graag hun naam en logo willen vermelden op het doek. Dit kost €100,- per jaar. Met deze relatief kleine bijdrage doet de sponsor ons een groot plezier!

Er zijn al weer vele logo's toegezegd, wat natuurlijk weer super is! Er zijn echter nog een paar plekjes op het sponsordoek! Verzoek aan onze leden: Kennen jullie bedrijven of ondernemers die een (kleine) financiele bijdrage willen doen aan onze vereniging? Vraag ze dan voor ons sponsordoek! Neem voor meer informatie contact met ons op via sponsoring@ckvunitas-perspectief.nl 

Aanstaande maandag wil de sponsorcommissie het doek graag rond hebben en bestellen, dus nog enkele dagen!


03-09

Hallo Trainers van Unitas,

Omdat we vast liepen met de planning van de scheidsrechters is er besloten dat we iedereen die met zijn 3en 1 team trainen 1x per seizoensdeel kunnen worden ingedeeld.

kijk dus als trainer goed of je op de planning staat.

Wanneer een scheidsrechter niet is komen opdagen dan graag een appje naar mij 0630615616 Marjelle,  met datum wedstrijd, team en naam.

Groeten

Liselotte en Marjelle


03-09

Hallo,

De planning is gemaakt er zijn veranderingen naar aanleiding van de vele mailtjes die we hebben ontvangen.
Iedereen graag opnieuw naar de planning kijken!!!

Als je niet kunt fluiten is het vanaf nu je eigen verantwoordelijkheid om een vervanger te zoeken.
Aangezien we vast liepen met wat betreft de hoge teams hebben we besloten om de trainers die met zijn 3en op 1 team staan 1x per seizoensdeel in te plannen.
reserve scheidsrechter op de volgende wedstrijden:

 • 07-09 13.00 uur D1 Jesse de Ruigh
 • 14-09 13.00 uur 4 Tjardo Dijkstra
 • 14-09 14.30 uur A2 Arjen Houtman
 • 21-09 13.45 uur D2 Joran Visser
 • 28-09 13.15 uur A2 Friso Bom
 • 12-10 11.15 uur D1 Leroy Meyners
 • 12-10 12.30 uur A2 Daan Reijgersberg
 • 19-10 13.00 uur 4 Bouke de Jong
 • 26-10 11.00 uur 4 Lara Kreikamp
 • 26-10 11.30 uur A2 Youri Aartsen
   

Graag via sportlink nakijken of je moet fluiten of dat er een bondsscheidsrechter op de planning staat.

Soms moet je 2 weken achter elkaar fluiten maar dat is zo omdat het niet anders kan.
De 1 fluit misschien vaker dan de ander maar dit houden we bij in een excelsheet zodat iedereen aan het eind van het seizoen gelijk staat.

Groeten

Liselotte en Marjelle 


02-09

Achter de lees verder vind je het rooster voor de schoonmaak voor het komende veldseizoen.
Dit is het rooster voor zowel de teams als de vrijwilligers op vrijdag.


Lees verder

02-09

We gaan beginnen!! Of eigenlijk zijn we al begonnen. Zaterdag aanstaande starten de eerste competitiewestrijden weer maar ondertussen wordt er al weer hard getraind door de verschillende teams en hard gewerkt door de vele vrijwilligers om alles weer klaar te maken voor de wedstrijden.

Zo aan het begin van het nieuwe seizoen wil ik graag een aantal dingen onder jullie aandacht brengen.


Lees verder

01-09

Als sponsorcommissie zijn wij blij te kunnen melden dat Xibis ICT (ook wel bekend als Cloudsource) onze vereniging blijft steunen. Marcel Zakonski ondertekende op de slotdag van voorgaand seizoen een hernieuwd 3-jarig sponsorcontract.


Lees verder