Nieuws archief van december 2018

31-12

Matté Lipke, speler van Unitas/Perspectief 1, is door de bondscoach Leon Simons gekozen in de definitieve selectie van Oranje < 19. De selectie voor Oranje is bekend gemaakt na de Challenge in Rotterdam, het jaarlijkse eindtoernooi waar alle districten aan deelnemen.

Naast Oranje <19 heeft ook bondscoach Barry Schep van Oranje < 17 zijn definitieve selectie bekend gemaakt. Naast deze selectie worden ook de zogenaamde stageplekken bekend gemaakt. Een stageplek houdt in dat een talentvolle speler of speelster minimaal nog 2 jaar mag uitkomen voor Oranje < 17 en 50% deelneemt aan het programma. De 15-jarige Annelie de Korte, speelster van Unitas/Perspectief A1, heeft één van deze vier stageplekken weten te bemachtigen.

Matté en Annelie, van harte gefeliciteerd!

Unitas/Perspectief is trots dat het met Matté en Annelie twee jeugd-internationals in de gelederen heeft en wenst hen veel plezier en succes bij Oranje!


30-12

Zo aan het einde van het jaar toch nog even een bericht van de bouwcommissie. Misschien hebben jullie het gelezen in de krant de aanvraag voor het nieuwe clubgebouw is in volle gang. Verschillende hobbels worden genomen door de commissie in samenwerking met de gemeente. Het ziet er wat dat betreft erg goed uit. Naast de aanvraag voor het nieuwe clubgebouw worden er ook zeer grote stappen gemaakt voor de nieuwe velden, Jan Tonny is de trekker op dit gebied. Zoals het er nu naar uitziet gaat de gemeente


Lees verder

23-12

Zoals gebruikelijk staat de maand december in het teken van evalueren van en met de trainers van onze selectie. Vanuit de evaluatie met onder andere een gesprek met de spelersgroep, is naar voren gekomen dat de TC voldoende aanknopingspunten ziet om het lopende seizoen goed met elkaar af te maken, maar dat de samenwerking na dit seizoen niet wordt voortgezet.

We zijn Daniël en Evert dankbaar voor hun inzet en wensen beide heren alvast veel succes in hun verdere loopbaan als trainer.

Technische commissie


18-12

Zaterdag 29 december staat voor CKV Unitas/Perspectief in het teken van het traditionele korfbalspektakel; Het Mixtoernooi!

Beste Unitassers, voetballers, basketballers, volleyballers, man, vrouw, kortom iedereen! Het komt er waar aan dit jaar, het mixtoernooi 2018. 's Middags zal het korfbalgeweld va de C- t/m seniorenteams (& uiteraard vrienden en familie) losbarsten met dit jaar net iets andere spelregels.

Nodig daarom iedereen uit die je kent en laat ze meedoen met het gezelligste toernooi van het jaar. Om 12:00 zal het mixtoernooi starten, vlak daarvoor zullen de lijsten met de teams/speelschema worden opgehangen en worden de (vernieuwde) regels uitgelegd.

Dus geef je vanaf nu op zodat we het weer net zo gezellig en vol kunnen maken als voorgaande jaren!!

UPDATE: Volgende week woensdag (26-12) sluit de inschrijflijst voor het mixtoernooi. Heb jij je nog niet opgegeven? Doe dit dan snel! Het belooft ook dit jaar weer een gezellig spektakel te worden.


15-12

Afgelopen veldseizoen was het weer tijd voor de Grote Club Actie!
Dit allemaal voor onze nieuwe accommodatie waarvoor we met zijn allen hard aan het werk zijn!
De actie werd vol enthousiasme opgepakt door leden, trainers, ouders en overige Unitasliefhebbers. Mede door deze overtuiging kunnen we trots vermelden dat we nog nooit zoveel hebben opgehaald met de Grote Club Actie! Er is maar liefst bijna voor 3000,- euro opbrengst aan loten verkocht!

De uiteindelijke winnaars met de verkoop zijn bekend en worden de komende week bij de training bezocht.. nog even afwachten dus!

De teller kan weer omhoog, we zijn nog maar een klein stukje verwijderd van ons doel!!

Via deze weg willen wij iedereen van harte bedanken, super dat jullie het zo goed hebben opgepakt! Op naar het nieuwe clubhuis!


14-12

De sponsorcommissie is erg blij te kunnen melden dat New York Pizza vanaf het huidige seizoen verbonden is aan Unitas/Perspectief. De pizzaketen sponsort de komende drie jaar de D4 en is daarnaast hoofdsponsor van het stratenkorfbaltoernooi van 2019, balsponsor en bordsponsor!

De Amersfoortse ondernemer Hicret Yavas opende de zaak in januari 2017 in winkelcentrum Tweelingstad. Yavas kwam in aanraking met Unitas/Perspectief nadat er regelmatig pizza’s bezorgd moesten worden aan het Slingerbos na een gezellige korfbaldag. Ante Huijberts uit de sponsorcommissie benaderde New York Pizza vervolgens voor sponsoring. Als ondernemer vindt Hicret het belangrijk ook een maatschappelijke bijdrage te leveren. We zien uit naar een mooie samenwerking!


11-12

Het leek op voorhand een wedstrijd te worden die één kant op zou gaan, maar niets bleek minder waar. Velen zullen de uitslag zien en zeggen: dit was éénrichtingsverkeer, maar wie de wedstrijd daadwerkelijk gezien heeft weet wel beter. Met name in de eerste helft wist Unitas A1 het de koploper uit Nijeveen ontzettend moeilijk te maken. Ondanks de goede eerste helft stond er na afloop een flinke uitslag op het scorebord maar toch hield Unitas A1 een prima gevoel over aan de thuiswedstrijd tegen DOS’46 A1 die verloren ging met 35-22


Lees verder

10-12

   Ook tijdens het zaalseizoen zal Jeroen Dirksen van De Berekuyl met de wekelijkse
   blessurespreekuren verzorgen!

   Jeroen is elke dinsdag van 18:45 tot 19:45 in sporthal de bogen te vinden voor alle leden van
   CKV Unitas/Perspectief!

   Heb je ergens last van, wellicht een vraag of een blessure?
   Kom dan op dinsdagen langs voor het gratis blessurespreekuur!
 

 


10-12

Zoals u hebt kunnen lezen hebben we wat aanpassingen gedaan aan de website waardoor we o.a. rechtstreeks het programma uit sportlink halen. Wilt u het programma zien voor deze week, lees dan even verder of ga via het menu Competitie > Programma naar het volledige programma.


Lees verder

07-12

Hallo allemaal!

Mijn naam is Mees Andreae, voor wie mij niet kent, ik ben die blonde jongen uit de A1 die vaak zijn haar niet doet en weinig scoort. Aan mij de eer om een nieuwe rubriek op te pakken: “Vrijwilliger van de maand”. In deze rubriek ga ik maandelijks een of soms meerdere vrijwilligers in de spotlight zetten omdat zij veel voor club doen en betekenen.

 

 


Lees verder

03-12

De tweede uitwedstrijd van de reserves van Unitas/Perspectief vond plaats in Amsterdam. Waar zij normaliter voor het vlaggenschip uitspelen, mochten ze nu het toetje verzorgen. En met succes, want Rohda had geen antwoord op het scherp spelende Unitas/Perspectief.


Lees verder

03-12

Vorige week werd er na een spannende wedstrijd verloren
Van de SKF junioren

Nu was tegen Oranje-wit de kans om van de nul punten af te zijn
Want de verliespartij tegen SKF deed toch wel een beetje pijn


Lees verder

02-12

De omroeper voor komende zaterdag is helaas verhinderd, wie wil deze belangrijke taak  overnemen?

Als omroeper kondig je vooraf aan de wedstrijd aan wie de spelers zijn en doe je tijdens de wedstrijd verslag van de gescoorde doelpunten. Je zit hiervoor samen met de leden van de jurytafel direct aan de kant van het veld. Er is geen kennis van korfbal vereist.

Geïnteresseerd? Stuur dan een WhatsApp naar Maarten Bakker op 06-21806288.


02-12

We hebben een aantal zaken aangepast aan de website. Benieuwd naar wat er is gewijzigd? Klik dan op onderstaande knop om verder te lezen.


Lees verder

01-12

Vorige week deed ik nietsvermoedend de was in de machine, en ineens stond ik in het donker: de stroom was eraf! Gek hoe je lichaam meteen reageert: ik was direct op m’n hoede, terwijl er van alles door m’n hoofd spookte: een stop, kortsluiting, kijken naar de rest van de straat… toen het malen in m’n hoofd eenmaal wat bedaard was, liep ik naar beneden om de schade te bekijken. Warempel, de rest van de straat en de huizen waren gewoon verlicht, en ook in de meeste kamers brandden gewoon de lampen.


Lees verder