24-01

Op voorhand zou het een doelpuntrijke wedstrijd moeten worden. Helaas verloor Unitas/Perspectief na een aanvallend goede wedstrijd het vorige duel met 37-30. Ook deze keer bleek het ervaren Amsterdamse team een maatje te groot en verloren de reserves van Unitas/Perspectief met 23-29 (12-18).

Het beloofde een wedstrijd te worden met veel doelpunten. Ten minste, als het een kopie van het heen duel zou worden. De reserves van Unitas/Perspectief wisten in de vorige wedstrijd tegen Blauw-Wit (A) 3 maar liefst dertig keer te scoren. Helaas was het toentertijd niet genoeg om de punten mee naar Harderwijk te nemen. Het ervaren Blauw-Wit gooide de geel/blauwe knikker zeven keer meer door de korf en werd de wedstrijd verloren (37-30). Aan het scorend vermogen ligt het dus niet maar zevenendertig tegen is te veel. Tijd voor de herkansing in eigen zaal.

De eerste 7 minuten waren overduidelijk voor de Amsterdammers. Zij wisten vier maal te scoren tegenover nul treffers aan de kant van Unitas/Perspectief. Toen Unitas/Perspectief twee minuten later eindelijk zijn eerste doelpunt wist te versieren vond John Jonker het tijd voor een time-out.

Het begon beter te lopen aan de kant van de Harderwijkers. Het kwam wat beter in de wedstrijd en wist langzamerhand de rug wat te rechten. Er werd over en weer gescoord maar zes minuten voor de rust keken de oranjehemden nog maar tegen een achterstandje van één punt aan (11-12). De gelijkmaker draaide er net uit en als die aan de ene kant niet valt, dan valt hij aan de andere kant. Dit bleek het geval te zijn maar dit keer in een reeks van zeven treffers in het voordeel van Blauw-wit tegenover één treffer van Unitas/Perspectief. Een mokerslag die de wedstrijd al voor rust besliste.

In de tweede helft waren de teams aan elkaar gewaagd maar het verschil van zes was té groot om nog goed te maken. De tweede helft werd gelijk gespeeld en op het eindsignaal stond er een 23-29 eindstand op het scorebord. De koploper van de reserve hoofdklasse A was toch een maatje te groot.

Unitas/Perspectief 2 staat nu op een gedeelde derde plek samen met KZ/Hiltex 3 en DVO/Accountor 3. Aankomende twee wedstrijd zijn om in uw agenda te zetten want laat dat nou net tegen de twee laatst genoemde teams zijn. Te beginnen met KZ/Hiltex aanstaande zaterdag in eigen huis (16:45 uur).