Nieuws

11-04

Het is alweer een tweetal maanden geleden dat we een update hebben gegeven. Op dat moment hadden we de tekeningen rond en was het wachten op een offerte van de bouwer. Deze hebben we inmiddels ontvangen en op haalbaarheid getoetst. Helaas viel de offerte erg hoog uit waardoor wij genoodzaakt waren om het traject met deze bouwer te stoppen. De totale hypotheeksom die wij nodig hadden om dit traject te kunnen ondersteunen was ver boven onze begroting en drukte te zwaar op onze gezamenlijke exploitatie. 

We moeten zeggen dat dit een enorme teleurstelling was / is voor de bouwgroep, het heeft ons in ieder geval een paar maanden teruggeplaatst waardoor we een aantal stappen opnieuw moeten doorlopen. De belangrijkste stappen die we momenteel onder de loep nemen zijn:
-    Aanscherpen van ons budget; welk maximaal bedrag kunnen we vanuit Unitas en Handbal maximaal lenen. Met welke offerte zeggen we volmondig JA. Dat lijkt een relatief gemakkelijke opgave maar het valt niet altijd mee. We zijn in ieder geval goed op weg in verschillende drieluik-gesprekken tussen de Stichting, Unitas en Handbal.
-    Bekijken functionele ruimte; wat hebben we nu echt nodig aan ruimtes, welke hebben we in ons bestek staan, waar zullen we nog meer details moeten toevoegen etc. Dit alles om nog sterker te staan bij eventuele offertes die we zullen moeten gaan opvragen.
-    Bekijken verschillende bouwopties; indien bouwprijzen anno 2018 (te) hoog zijn met welke scenario’s kunnen we dan gaan bouwen; denk aan minder kleedkamers, of minder vierkante meters in fase 1 etc. 
-    Wat betekent dit voor de subsidie (250k); inmiddels zijn er goede gesprekken opgestart met de gemeente en kan onze oplevertermijn ook in 2019 plaatsvinden waardoor onze subsidie gewaarborgd blijft.
-    Wat betekent dit voor het vergunningstraject: misschien heb je links en rechts wat buisjes zien staan op de velden, dit alles heeft te maken met het bodemonderzoek die de gemeente aan het uitvoeren is. Voorlopig houden we de lijnen kort en proberen we het vergunningstraject zo kort mogelijk te houden maar zullen we wel degelijk rekening moeten houden met een periode van 10-12 maanden.
-    Wat betekent dit voor de velden; voorlopig staan alle signalen nog op groen dat we de nieuwe velden in het eerste kwartaal van 2019 gaan neerleggen. We zitten regelmatig bij de gemeente om dit in de gaten te houden.

Is er ook nog een positief bericht te noemen, ….JAZEKER…..vele zelfs:
-    Duidelijkheid BTW regeling (21%); de BTW regeling gaat verdwijnen, nou niet echt positief maar hier komt in Nederland een subsidieregeling voor terug. Deze regeling houdt in dat we 20% van onze bouwprijs terug krijgen via deze subsidie. Jan Tonny zit dicht bij het vuur en heeft gesprekken met het KNKV bij de regering over deze regeling maar dit ziet er veelbelovend uit.
-    Obligaties; inmiddels hebben we voor 60.000 euro aan obligaties verkocht. Onze doelstelling is 100.000 dus we hebben er nog een paar te gaan, ze kosten € 2.500,- per stuk. Details over de regeling kan je navragen bij Jan van der Velde of Jan Hop.
-    De meter op de website; wow…..inmiddels € 20.000,- op de spaarrekening t.b.v. de inrichting. We zitten gewoon op 50% van ons bedrag! Klasse om iedereen aan de slag te zien gaan met onze acties. TOP!
-    Gesprekken met Hockeyvereniging Mezen over hun bouwplannen zodat we inzicht krijgen in hun bouwplannen en hun budgetten / exploitatie uitdagingen.
-    DE Bouwgroep…..ondanks de tegenslagen gaat deze groep gewoon verder, één ding staat vast we gaan bouwen! Links- of rechtsom we zullen wat gaan (moeten) doen. Dank voor alle inzet van alle leden van deze groep!


We kunnen ons voorstellen dat het soms lijkt dat er niet veel gebeurt, ook wij willen het liefst de eerste schop in de grond zetten maar helaas zit de werkelijkheid iets ingewikkelder in elkaar. Schroom in ieder geval niet om ons aan te spreken als je twijfelt over de voortgang, als je vragen hebt over bepaalde zaken of als je briljante ideeën hebt m.b.t. de bouw.

Vriendelijke groet,
Bouw Commissie