15-05

2 wedstrijden voor het einde van de competitie is Unitas/Perspectief 2 nog 1 van de 5 kandidaten om het kampioenschap binnen te halen in de reserve hoofdklasse. In een knotsgekke poule, waar de koploper al 9 verliespunten heeft, volgen er 4 ploegen op 1 punt.

Na de 1e helft van de veldcompetitie had Unitas/Perspectief slechts 5 punten. Veel te weinig voor de kwaliteiten van de ploeg. De doelstelling voor het begin van de 2e helft van de competitie was omzo snel mogelijk bij de degradatieplaatsen weg te komen, en eigenlijk  wilden we gewoon alle 7 wedstrijden winnen.
De 1e wedstrijd tegen SKF werd na een moeilijke 1e helft recht getrokken na rust en met 20-17 gewonnen.
Wageningen werd als 2e verslagen met 19-15. De uitslag was niet heel ruim, maar we zijn geen enkel moment in gevaar geweest.
Op 21 april mochten we aantreden tegen KVS. In de 1e helft waren we duidelijk de betere ploeg en gingen we dan ook met een voorsprong van 3 doelpunten rusten. Na rust kwam KVS nog helemaal terug in de wedstrijd en leken ze de wedstrijd over te nemen. Echter in de laatste seconde van de wedstrijd schoot Youri de 19-20 binnen.
Na deze wedstrijd konden we zeggen dat degradatie niet meer aan de orde was. En omdat de bovenste ploegen bijna wekelijks punten bleven morsen haakten we aan bij de top. Een mooie uitdaging om op 5 mei tegen Nieuwerkerk te kijken of we echt mee konden gaan doen bij de top.
Een zwak 1e kwartier van 1 vak maakte het in 1e instantie een lastige wedstrijd. Uiteraard       (de week er voor namelijk ook al tegen Unitas/Perspectief 1) ging Nieuwerkerk achter verdedigen. Na een kwartier had Unitas/Perspectief dit onder controle en werd er naar hartenlust aangevallen doordat de rebound in beide vakken heerste. Daarnaast konden we bouwen op een sterke verdediging en liepen we voor rust uit naar 3 verschil. In de 2e helft werd het verschil vergroot naar 5 doelpunten en leek er niks aan de hand. Echter in de laatste 5 minuten kwam Nieuwerkerk terug tot 1 doelpunt verschil. Mede door opportunistisch spel van Nieuwerkerk, maar vooral door zwak en gehaast aanvalsspel van Unitas/Perspectief. Toch werd de overwinning binnen gesleept.
Hierdoor werd er duidelijk dat Unitas/Perspectief alles in eigen hand had. 3x winnen en je bent kampioen. Geen doel op zich, maar als je er toch zo dicht bij bent, gaan we er gewoon voor.
Afgelopen zaterdag kwam Nic. op bezoek in Harderwijk. Over het algemeen zijn dit wedstrijden waar beide ploegen elkaar niet zo veel ontlopen. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Nic. Unitas/Perspectief legde te weinig druk op de schoten van vooral de heren van Nic., waardoor er bij rust al 14 tegentreffers waren geïncasseerd. Aanvallend was het helemaal niet zo slecht, alleen misten we een beetje rendement.
Werk aan de winkel dus. In de eerste helft waren we veel bezig met randzaken. Nadat we in de tweede helft een poging waagden om ons minder druk te maken om zaken waar we weinig tot geen invloed op uit kunnen oefenen, ging het ook beter met het spel. Nic. werd in de 2e helft op slechts 4 tegen doelpunten gehouden. Aanvallend werd er gerichter gespeeld omde juiste personen in stelling te brengen. Wanneer Nic. dan 5 minuten voor tijd ook nog eens een strafworp mist (16-18 tussenstand) brengt Youri ons met 2 doelpunten toch wel een gestolen puntje.
Door de andere uitslagen staan we nog steeds op een 2e plaats. 2x winnen en we zijn ‘gewoon’ kampioen. Zonder ons enorme druk op te leggen komen er nog 2 mooie potjes aan. Allereerst 26 mei tegen Groen-Geel. Zij staan ook op de 2e plaats , dus zij zullen ook vol voor het kampioenschap gaan. Verlies betekent vrijwel zeker dat het klaar is. Bij winst volgt er op 2 juni een klapper tegen koploper SCO.
Wat er ook gebeurd de komende weken, we hebben wederom een prachtig seizoen in de hoofdklasse.