28-05

Met nog 1 wedstrijd voor de boeg heeft Unitas/Perspectief 2 nog alles in eigen handen in de strijd om het kampioenschap in de reserve hoofdklasse A. Afgelopen zaterdag won Unitas zonder flitsend spel te laten zien de tweestrijd tegen GroenGeel met 16-19.

Voor aanvang van de wedstrijd tussen Groengeel en Unitas 2 / Perspectief werd één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de vader van enkele spelers van Groengeel. Vervolgens kon de wedstrijd starten en kon Unitas gaan proberen winst binnen te halen.

Unitas/Perspectief 2 begon gespannen aan de wedstrijd. Het was aan de spelers te merken dat dit een belangrijke wedstrijd was. Door de spanning kwam Unitas niet lekker in hun spel en werden er veel kansen gemist.

Daarnaast verdedigde Groengeel vaak achter, waardoor Unitas zijn spel moest aanpassen. Het neerzetten van een goede aanval was lastig. Met 10-10 gingen beide teams de rust in. Unitas was niet tevreden en moest beter met het verdedigend spel van GroenGeel om gaan.

Na de rust had Unitas het verdedigend spel van Groengeel beter onder controle en konden er betere aanvallen neergezet worden. Het neer blijven zetten van een rebound bleef soms lastig, maar gelukkig werd er de 2de helft uiteindelijk scherper geschoten en werden de kansen beter benut. Dit maakte het dat Unitas/Perspectief 2 uiteindelijk de winst binnen kon halen.

Aankomende zaterdag gaat het er dus om. Unitas/Perspectief 2 speelt dan thuis tegen SCO 2. De wedstrijd zal om 14.00 uur gespeeld. Het zal een pittige wedstrijd worden, dus steun van het publiek is altijd welkom!