Nieuws

15-06

Ruim anderhalf week later. De competitie van 2017-2018 zit er nu definitief op. Het besef dat wij, Unitas/Perspectief 2, kampioen zijn geworden in de reserve hoofdklasse dringt nu pas langzaam tot ons allen door. We hebben het er de afgelopen week nog veel over gehad. De veldcompetitie starten met vijf punten was geen goede uitgangspositie om überhaupt te kunnen handhaven.

Na vier gewonnen wedstrijden en de gunstige uitslagen in de competitie werd ons iets duidelijk. Nog drie keer winnen tegen de directe concurrenten kon betekenen dat we kampioen zouden worden. We zijn met elkaar het gesprek aangegaan om de mindset van handhaven om te zetten naar kampioen worden of gewoon de competitie uitspelen. Het is het eerste geworden.

Zaterdag 2 juni 2018. Een echt kampioenswedstrijd waarbij de winnaar van deze wedstrijd zich kampioen mocht noemen in de reserve hoofdklasse A. Dat het een spannende wedstrijd ging worden werd op voorhand al wel gedacht maar dat Unitas/Perspectief twee zich aan het eind kampioen zou mogen noemen was absoluut geen zekerheid.

Bijna de gehele wedstrijd heeft Unitas achter de feiten aangelopen. SCO kwam tweemaal drie doelpunten los maar door aanval voor aanval mee te scoren, tot de laatste vijf minuten niet te veel bezig zijn met het scorebord en verdedigend zo min mogelijk fouten te maken kwam Unitas tot tweemaal terug in de wedstrijd.

De tweede helft is Unitas tot vier keer aan toe op gelijke hoogte gekomen met SCO maar zij hadden hier tot aan de 17-17 toch elke keer weer een antwoord op met een goal. Zoals er staat tot aan de 17-17. Vanaf dat moment domineerde Unitas de wedstrijd door lange aanvallen te spelen, soms toch te snel een kans nemen, maar door goed verdedigend werk was de bal weer snel in de aanval. Dot resulteerde in twee zeer belangrijke goals waarbij de stand op 19-17 kwam. SCO deed de laatste minuten een paar wanhopig schoten in hun aanval waardoor Unitas snel in balbezit kwam. De wedstrijd was gespeeld met nog 1,5 minuut op de klok. Het besef van winst en dus kampioen drong toen pas echt door en het genieten kon beginnen. Tot die tijd was het namelijk keihard werken als team, staf en de reserves!

De ontlading was enorm! Wat begon als ‘we gaan proberen te handhaven’ heeft geresulteerd in het kampioenschap en dus promotie naar de reserve Ereklasse. Voor het eerst in de clubgeschiedenis zal Unitas/Perspectief 2 volgend seizoen op het hoogste niveau gaan acteren.

John, Ton, Jelmer en Annelieke; Bedankt voor jullie inzet en enthousiasme! John en Jelmer heel veel succes volgend seizoen en Annelieke en Ton; geniet van de vele vrije tijd.