03-12

De tweede uitwedstrijd van de reserves van Unitas/Perspectief vond plaats in Amsterdam. Waar zij normaliter voor het vlaggenschip uitspelen, mochten ze nu het toetje verzorgen. En met succes, want Rohda had geen antwoord op het scherp spelende Unitas/Perspectief.

Waar Unitas/Perspectief 2 vorige week nog binnen een minuut op een 3-0 voorsprong stond, had Rohda een ander plan. Zij namen zelf het initiatief en kwamen met 2-1 en 3-2 tweemaal op voorsprong. Echter lieten de oranjehemden zich niet zo makkelijk uit het veld slaan, en bogen de 3-2 achterstand om in een 4-3 voorsprong. Later bleek dat de 3-2 ook de laatste keer was dat Rohda de leiding zou pakken. De Amsterdammers nog bij konden blijven tot de 6-8, maar hierna haalde Unitas/Perspectief de trekker over. De ploeg scoorde zevenmaal op rij, onder aanvoering van een messcherpe Youri Aartsen. Na een tussenstand van 7-15 in het voordeel van de Harderwijkers, lieten zij de teugels wat vieren. Rohda scoorde wat terug en kwam op 10-16. Toch zette Unitas/Perspectief nog één keer aan in de eerste helft, wat een ruststand van 14-22 op het scorebord bracht. Van deze 22 doelpunten kwamen er maar liefst 19 uit de handen van een van de heren van Unitas/Perspectief.

De tweede helft begon weer met een doelpunt van Rohda, waarna Unitas/Perspectief driemaal trefzeker was. Met 15-25 op het scorebord kabbelde de wedstrijd rustig voort. Doelpunten volgden elkaar bij vlagen kort op, waarbij het verschil steeds rond de tien bleef. Het grootste verschil was twaalf na een doelpunt van Mandy van der Linden, die voor de 21-33 tekende. Vlak hiervoor had Youri Aartsen zijn tiende doelpunt gemaakt uit slechts 22 (!) kansen. De laatste minuten besloot de coach een geheel vak te wisselen, wat helaas geen score met zich meebracht. Het was Lucca Boehle die met haar derde doelpunt van de avond de eindscore bepaalde op 25-35.

Een mindere avond voor de gastheren, maar Unitas/Perspectief wist weer hoge getallen op het scorebord te krijgen. Met zestig doelpunten in vijftig zuivere  minuten was dit weer een fijne wedstrijd om te zien. Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat Unitas/Perspectief aandacht dient te geven aan het verdedigende aspect. Maar wat een zekere coach uit het verleden ook al aangaf; ‘Als je er zelf 28 scoort, dan win je.’ J.J.

Volgende week zal NIC 2 vanuit Groningen afreizen om het de reserves uit Harderwijk lastig te maken. NIC verloor tot dusver tweemaal, en won eenmaal. Echter, kijkend naar het verleden, is NIC nooit een makkelijke tegenstander. Graag tot volgende week in Sportpaleis De Sypel!