Nieuws

04-02

Na het debacle tegen Dalto A1 was het voor Unitas/Perspectief A1 nu de kans om haar rug te rechten. De ploeg uit Harderwijk moest op bezoek bij SKF in Veenendaal. SKF wist tot dusver vier punten meer te behalen dan Unitas. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen werd na een spannende strijd gewonnen door SKF A1 met 23-26. Om nog in de race voor handhaving te blijven waren de belangen van de wedstrijd duidelijk. Lukte het om het gat van vier punten te verkleinen naar twee punten om vervolgens weer volop mee te doen in de strijd tegen degradatie?

Unitas wilde nu echt fel starten. Waar dit in voorgaande wedstrijden vaak mislukte, lukte het dit keer wel om goed te starten. Unitas wist in de openingsfase veel duels te winnen en SKF in verdedigend opzicht te dwingen tot meerdere éénschotsaanvallen. Ondanks dat wist SKF toch met regelmaat de korf te vinden waardoor de stand gelijk opliep. Soms kwam SKF op voorsprong maar dan wisten zij niet verder uit te lopen tot twee doelpunten verschil en soms kwam Unitas op voorsprong en wisten zij niet verder uit te lopen tot twee verschil. Dit maakte het voor het aanwezige publiek een interessante en leuke wedstrijd om naar te kijken. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een gelijke stand.

In de tweede helft wist SKF direct een eerste gaatje te slaan nadat ze de korf driemaal achter elkaar wisten te vinden. Unitas moest een tandje bijschakelen en wist de achterstand weer te verkleinen tot een doelpunt verschil toen SKF de voorsprong weer uitbreidde naar 19-16. Unitas moest alles geven, wilde het de wedstrijd nog winnend afsluiten. Er brak een spannende slotfase aan waarin beide ploegen tot het uiterste werden gedwongen. Het lukte SKF niet om een gat van vier doelpunten te forceren wat Unitas de kans gaf langzaam terug te komen. Met nog een paar minuten te gaan en een achterstand van drie doelpunten leek het een onmogelijke opgave om de winst nog te pakken. Toch kwam Unitas langzaam terug en met nog één minuut te spelen gaf het scorebord een gelijke stand van 25-25 aan. Unitas wist met een lange aanval nog een paar kansen te krijgen maar helaas viel het winnende doelpunt nét niet.

Met dit gelijke spel schiet Unitas eigenlijk niks op. Met vier punten achterstand en een negatief onderling resultaat ten opzichte van SKF zal Unitas nog minimaal vijf punten moeten pakken om zich te handhaven. Met de instelling dat niks onmogelijk is zal Unitas de komende wedstrijden tegemoet gaan en hun uiterste best doen om zich toch nog te handhaven. Aanstaande zaterdag wacht hekkensluiter Oranje-wit A1. Ook nu willen we weer een beroep doen op jullie komst. Om 12:45 zal de wedstrijd beginnen in sporthal ‘De Sypel’ in Harderwijk. We zien u zaterdag!