12-02

Afgelopen zaterdag stond de return van Unitas A1 tegen Oranje-wit A1 weer op het programma, in het vorige duel wist Unitas de tot nog toe enige winst van het seizoen te pakken. Voor Unitas A1 een ontzettend belangrijke wedstrijd. Als het weer eens wist te winnen konden ze weer aanhaken bij SKF en LDODK, verloor het dan haakte het (voorlopig) af in de strijd voor handhaving. Ook Oranje-wit wilde een keer winnen om van de hatelijke 0 af te komen. Unitas begon de wedstrijd als nummer zeven van de competitie, Oranje-wit als nummer acht, de rode lantaarndrager . Een spannende wedstrijd zou er komen.

Maar niets was minder waar. Unitas A1 schoot werkelijk uit de startblokken. Binnen acht minuten stond er 5-0 op het scorebord, hierop volgde het eerste doelpunt van de tegenstanders uit Dordrecht. Unitas wist met prima voorverdedigen en mooie aanvallen het publiek prima te vermaken, iets wat dit zaalseizoen in thuiswedstrijden maar mondjesmaat lukte. Via 5-1 liep Unitas langzaam uit naar 10-2. Unitas verzwakte niet in de eerste helft en zag de voorsprong alsmaar oplopen. Het resultaat was een 15-4 ruststand.

Nadat er in de rust afgesproken werd niet te verzwakken en door te gaan waar Unitas was gebleven, werd de tweede helft in gang gezet. De eerste twee doelpunten werden gemaakt door Oranje-wit maar vervolgens was het de beurt weer aan Unitas om vier doelpunten op rij te maken. Waarna het scorebord een tussenstand van 19-6 weergaf. Beiden ploegen wisten daarna om en om te scoren tot er bij 21-7 het grootste verschil tussen beide ploegen ontstond. De wedstrijd ging rustig verder en aan de meeste wissels van Unitas A1 werd nog wat speeltijd gegeven. Unitas bleef in de tweede helft scoren maar wist ook veel meer tegendoelpunten te krijgen dan in de eerste helft. Met nog een paar minuten te spelen kon Unitas voor het eerst dit seizoen de 30 doelpunten in een wedstrijd aantikken en naar dat doelpunten ging het dan ook op zoek. Uiteindelijk viel de 30-18 waarna Unitas nog éénmaal wist te scoren wat de uitslag bepaalde op 31-18.

Al met al een ontzettend sterke wedstrijd van de thuisploeg. Aan de uitstekende eerste helft hadden ze uiteindelijk genoeg om weer aan te haken bij SKF en LDODK. Het vertrouwen om te handhaven is na drie punten uit de laatste twee duels groot. A.s. zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen koploper DOS’46 in Nijeveen. De vorige ontmoeting werd weliswaar met een groot verschil verloren, maar toen wist Unitas tot een kwartier voor tijd uitstekend mee te komen. We hopen u a.s. zaterdag weer te zien in de thuishaven van DOS’46. In ‘de Eendracht’ in Nijeveen zal de wedstrijd om 14:45 beginnen. Tot dan!