Nieuws

28-05

Ondertussen hebben alle trainers de ontwikkeling van de spelers gevolgd en doorgesproken met de betreffende leeftijdcoördinator (super bedankt; dit is heel erg behulpzaam geweest bij de teamindeling!). Daarnaast hebben de JTC-leden ook zelf gekeken bij trainingen en wedstrijden, zodat zij met eigen ogen zien hoe spelers het doen.

Vervolgens is begonnen met de grote puzzel: hoeveel leden hebben we per leeftijdscategorie, hoeveel teams gaan we maken, hoe stellen we de teams samen, hoe zit het met de kwaliteit van de spelers, hoe kunnen we het plezier bevorderen, waar zitten nog vraagtekens en is behoefte aan selectietrainingen. En tijdens die puzzel, komen ook de leden-mutaties nog binnen; een dynamisch proces dus…!

Concept is klaar

De puzzel is rond, ofwel de concept-teamindeling is klaar. We hebben zoveel mogelijk de kinderen van hetzelfde niveau in hetzelfde team geplaatst (wel zo leuk voor iedereen). Daarnaast hebben we gekozen voor een 5/5 indeling (dus als er bijvoorbeeld 4 dames/heren nodig zijn, zetten we er 5/5 in het team). Dit was het uitgangspunt, maar lukt qua aantallen natuurlijk niet altijd. Ook zijn voor een aantal teams nog geen definitieve keuze gemaakt. 

Waarom nog niet alle teams ingevuld?

Een aantal kinderen in de A-, B-, C-, D en F-teams is nog niet definitief ingedeeld. Via de selectietrainingen wordt gekeken wat de beste indeling is. Waarom is dat, zou je zeggen? Het afgelopen jaar is gebleken dat er binnen de teams niveauverschil is geweest of ontstaan in deze categorieën. Dit heeft onder andere te maken met het verschil in de ontwikkeling van kinderen.

En hoe nu verder?

In juni worden twee of meer avonden gebruiken om de spelers te beoordelen en op basis van deze beoordeling de teams definitief in te delen. De selectie betreft de volgende teams: 

A1 (selectietraining op 18, 20, 25 en 27 juni; definitieve teamindeling in augustus)

B1 (selectietraining op 24! en 27 juni; definitieve teamindeling voor eind juni)

C1 (selectietraining op 25 en 27 juni; definitieve teamindeling voor eind juni)

D1 (selectietraining op 25 en 27 juni); definitieve teamindeling voor eind juni).

De samenstelling van de F-teams wordt 1-2 weken voor de competitie bekend gemaakt. 

 

Tijdens de selectietrainingen wordt gelet op spelinzicht, inzet en techniek. Hiermee willen wij zorgen voor een gelijkmatige verdeling van kwaliteiten. Uit ervaring is gebleken dat kinderen veel blijer worden van een gelijkmatige verdeling van kwaliteiten. Een te groot verschil in kwaliteit binnen een team kan zorgen voor frustratie bij kinderen, trainers en zelfs ouders. Na de selectietrainingen wordt een definitieve keuze gemaakt.

DE VOORLOPIGE TEAMINDELING JEUGD SEIZOEN 2019-2020

Er is een update geplaatst: defintieve teamindeling JEUGD seizoen 2019-2020