16-09

Op een zonnige middag nam zowel Unitas 1 als 2 het op tegen KVS/Maritiem. Tijdens de wedstrijd van de reserves werd duidelijk dat het met KVS een opportunistische tegenstander zou treffen. Aan Unitas dus de taak om geduldig te spelen en zo de twee punten uit het vuur te slepen.

De eerste helft begon voorspoedig, met een gretig Unitas die geduldige aanvallen speelden, waar de juiste kansen gezocht werden. Door de mannen die sterk in de rebound waren, kregen de dames het vertrouwen om vaker aan te leggen en werden daardoor ook gevaarlijk, wat dan ook resulteerde in een voorsprong van 6-2. Daarbij lukte het om de aanvallen en scherpschutters van KVS te ontregelen. Toch was KVS  bij deze stand wakker geschud, en begonnen ook zij te scoren. Helaas lukte het daardoor niet om de voorsprong uit te bouwen, wat resulteerde in een 8-6 ruststand. Een lichtelijk vertekende ruststand als je keek naar het overwicht in het spel bij Unitas.

Na rust scoorden beide ploegen om en om, waardoor er tot 13-12 weinig veranderingen waren ten opzichte van de eerste helft. Door vlotte goals achter elkaar pakte Unitas weer een voorsprong van 16-12, wat voldoende leek te zijn voor een overwinning. Maar niets bleek minder waar, het werd duidelijk in het spel dat KVS niks meer te verliezen had, waardoor er een prima rendement van afstand werd gehaald, en de overtuiging in het spel bij Unitas ging eruit. Het tempo ging uit de aanvallen, en de angst begon er in te sluipen. Het zal toch niet…….

KVS knokt zich terug tot 16-15, waarop Mike van Boven gelukkig koel blijft vanaf de strafworpstip, en een ogenschijnlijke bevrijdende 17-15 maakt. Helaas bleek dit niet voldoende, door wederom een raak afstandsschot (17-16) komt de bal nog een keer in het aanvallende vak van KVS en weten ze er een strafworp uit te slepen. Unitas krijgt nog een aanval met een paar kansen om de overwinning alsnog binnen te hengelen, maar dit lukt helaas niet.

Al met al ligt het natuurlijk niet alleen aan de laatste tegentreffer, maar begint het wegzakken al eerder. Aan de euforie aan de kant van KVS en de teleurstelling bij Unitas was het duidelijk te zien dat Unitas zich hier vergeet te belonen met twee punten en het zal moeten doen met één punt! Op naar volgende week, waar de uitwedstrijd tegen GKV/Enomics op het programma staat. Hier kan aangetoond worden dat er lering wordt getrokken uit de eerste 2 wedstrijden!