Nieuws

10-04

Nadat onze A1 dit zaalseizoen overtuigend kampioen werd in de Overgangsklasse – en dus volgend zaalseizoen Hoofdklasse mag gaan spelen – zijn de coaches op zoek gegaan naar versterkingen voor het komende jaar. Het veldseizoen is inmiddels weer begonnen en de A1 heeft haar eerste wedstrijd overtuigend gewonnen van DVO/Accountor A2 (12-27). Ook op het veld heeft men uitzicht op promotie naar de Hoofdklasse.

Ondertussen is duidelijk geworden dat men er in geslaagd is om een tweetal Ermeloërs aan te trekken voor volgend seizoen. Na meerdere gesprekken en een enkele training hebben Sabine Verhoef en Tom van den Berg toegezegd volgend jaar voor de A-jeugd van Unitas/Perspectief uit te willen komen. Zowel Sabine als Tom spelen dit jaar voor Dindoa A1.
Voor Sabine (16) is de stap naar Unitas/Perspectief groot: “Natuurlijk vond ik het lastig om mijn vrienden bij Dindoa achter te laten, maar ik wil het hoogst haalbare uit mezelf halen en Unitas/Perspectief A1 gaat hoger spelen dan Dindoa A1, dus voelde dit als een stap in de juiste richting. Ik sta open voor nieuwe ervaringen bij Unitas/Perspectief. Ik kende een aantal spelers al vanuit Oost en mijn vrienden en familie vonden ook dat ik deze kans moest grijpen, dus toen heb ik de knoop doorgehakt.”
Ook voor Tom (17) was het een lastige keuze: “je weet niet hoe je in de groep komt te liggen. Bij Dindoa natuurlijk wel. Uiteindelijk is mijn besluit om naar Unitas/Perspectief te komen gebaseerd op het feit dat ik nog een jaartje in de A-jeugd wilde korfballen. Dit is een prima kans om mijzelf beter te maken als speler zijnde.”

A1-coach Marc Houtman is erg blij met de komst van deze twee jongelingen: “wij zien er naar uit om deze twee spelers te verwelkomen bij Unitas/Perspectief. Collega-trainer Evert Peters en ik vinden het feit dat zij hun eigen vereniging verlaten om zich op een hoger niveau te ontwikkelen veel zeggen over hun mentaliteit. We hebben met beide spelers prettige gesprekken gehad en daarna het contact onderhouden,” vertelt hij. “We gaan in de zaal volgend seizoen Hoofdklasse spelen en veranderen daarbij – met enkele variaties qua uitvoering – weinig aan onze spelvisie. Voor ons allround spel zijn we daarom op zoek naar spelers die alle facetten van ons korfbalspel kunnen uitvoeren. Atletisch vermogen, schotvaardigheid en timing zijn hierin belangrijke kwaliteiten. Beide spelers voldoen aan dit profiel en dat is ook de reden dat we ze hebben benaderd voor Unitas/Perspectief. Wij verwachten dat Tom en Sabine zich goed kunnen aanpassen en snel hun draai zullen vinden bij onze vereniging.

Unitas/Perspectief heet Tom en Sabine van harte welkom bij onze vereniging en wenst hen veel succes en plezier bij het spelen in onze A-jeugd!