11-04

Afgelopen zaterdag mocht het tweede van Unitas/Perspectief naar Friesland afreizen om de wedstrijd tegen De Hoeve 2 te spelen. Unitas/Perspectief zou de 2e helft van het veldseizoen op een 4e plaats beginnen met 7 punten. De Hoeve begon deze wedstrijd als hekkensluiter met 2 punten. Het was dus noodzakelijk om deze wedstrijd te winnen om niet naar beneden te hoeven kijken de rest van het veldseizoen, maar dat we bovenin mee kunnen doen.

Unitas/Perspectief kwam goed uit de startblokken door makkelijk te scoren en stond na 10 minuten al op een 2-6 voorsprong. Halverwege de eerste helft stokte de score helaas en kwam De Hoeve langzaam dichterbij. Unitas/Perspectief had goede aanvallen en kreeg veel kansen binnen de 6 meter, alleen de afronding was er niet en er kwam ook een beetje pech bij kijken. 5 minuten voor de rust stond er daarom een 9-9 stand op het scorebord. Gelukkig voor Unitas/Perspectief kwamen er na de 9-9 twee snelle doelpunten en met een mooi afstandschot van Ante Huijberts van bijna de middellijn werd er bij een 9-12 ruststand de kleedkamers opgezocht.

In de rust werd vooral besproken dat we het spel van de eerste helft door moesten trekken naar de tweede helft, alleen dan nog met een betere afronding.

Na rust was duidelijk dat de afronding een stuk beter was en zo kon Unitas/Perspectief het eerste echte grote gat slaan en zou dit uiteindelijk ook niet meer uit handen geven. Bij een 9-19 stand kregen alle wisselspelers ook nog wat minuten om te spelen. Unitas/Perspectief zou uiteindelijk met een eindstand van 10-23 weer richting Harderwijk vertrekken.

Na een goede wedstrijd waarin goed verdedigd is, er mooi korfbal vertoond werd en alleen de afronding wat ontbrak kan Unitas/Perspectief toch een beetje voorzichtig naar boven kijken voor een goede eindklassering.

Volgende week speelt het tweede van Unitas/Perspectief om 14:00 uur weer de eerste thuiswedstrijd van het veld tegen SCO. De vorige wedstrijd werd met 21-25 gewonnen, dus het belooft een leuke en spannende wedstrijd te worden, alle support zal hard nodig zijn en wordt gewaardeerd.