16-04

HARDERWIJK – Unitas/Perspectief miste tegen SCO maar liefst vijf basisspelers, maar wist met de invallers bijna SCO te verrassen. De eerste helft bleef Unitas in de wedstrijd en na rust werd er twee keer een voorsprong van twee punten genomen. Unitas kon echter niet doordrukken en in de eindfase was SCO net wat slimmer: 15-16.

Doordat het stevig waaide was het al snel duidelijk dat er niet veel doelpunten zouden vallen. Unitas had de eerste helft het nadeel van de wind en kwam moeilijk tot scoren. Na tien minuten was het 3-4 door een score van Thomas Hoekstra. Bij SCO had Britt Rottink haar vizier met vier treffers in de eerste helft wel scherp staan. Zij zorgde met twee doelpunten voor 4-6 waarna Unitas in de achtervolging moest. Ante Huijberts en Marc Houtman verkleinden de achterstand tot 6-7, maar SCO hield het initiatief. Door doelpunten van Mark Kreikamp en Jolien Landman was er halverwege nog van alles mogelijk: 8-9.

De tweede helft profiteerde Unitas al snel van het windvoordeel. De SCO-dames scoorden niet meer en Unitas kon door Annelieke Claessen, Thomas Hoekstra en Mark Kreikamp voor het eerst een voorsprong nemen: 11-9. SCO liet Unitas echter niet weglopen en kwam weer langszij. Opnieuw Kreikamp en Hoekstra, die een sterke tweede helft speelde, zorgden voor een verschil van twee: 13-11. Het antwoord van SCO volgde in luttele minuten met een dubbelscore van Henk-Jan Bakker: 13-13. Vervolgens had het vak van Hoekstra veel tijd nodig om weer een doelpunt te scoren. Een gemiste strafworp bleek niet fataal, omdat Hoekstra, die zijn tegenstander vaak te slim af was, een doorloopbal scoorde: 14-14. Adriaan van Dijk probeerde in de aanval met Kim Senneker en Jesse Aartsen de winst te forceren. Jort Wiegersma maakte vanaf de stip 15-14, maar opnieuw maakte SCO snel gelijk. Anderhalve minuut voor tijd leed Unitas in de aanval duur balverlies, want in de daaropvolgende aanval scoorde SCO de winnende.

Bij coach Adriaan van Dijk overheerste een gevoel van trots en teleurstelling. Zijn gehavende ploeg had zicht op de overwinning en verdiende zeker een punt. Door de gemiste kans wordt het met nog vijf duels te gaan een lastige opgave om vier punten goed te maken en zo de zesde plaats te bemachtigen. Volgende week speelt Unitas opnieuw thuis, tegen koploper Wageningen.

Hoofdklasse A: Unitas/Perspectief – SCO 15-16 (8-9). Scores Unitas: Thomas Hoekstra 4, Mark Kreikamp 4 (2 str.), Jort Wiegersma 2 (1), Jolien Landman 2, Ante Huijberts 1, Marc Houtman 1, Annelieke Claessen 1.

Overige uitslagen hoofdklasse A: KVA - Wageningen 15-21, Tweemaal Zes - AW.DTV 12-17, Nic./Alfa-college - HKV/Ons Eibernest 20-14.

Stand: 1. Wageningen 9-15, 2. AW.DTV 9-14, 3. SCO 9-12, 4. HKV/Ons Eibernest 9-12, 5. Nic./Alfa-college 9-8, 6. Tweemaal Zes 9-6, 7. KVA 9-3, 8. Unitas/Perspectief 9-2.