Nieuws

18-04

Zaterdag 15 april speelde Unitas/Perspectief haar eerste thuiswedstrijd na de hervatting van het veldseizoen. Op bezoek kwam de nummer 7 uit Oldeholtpade, SCO 2. Na de winst van vorige week in De Hoeve, kon Unitas/Perspectief zich nagenoeg veilig spelen. Echter werd deze gedachte meegenomen door de harde wind in Harderwijk.

Om twee uur begonnen de gastheren voortvarend aan de wedstrijd. Er werden mooie aanvallen gespeeld, met veel kansen per aanval. Echter kon de thuisploeg het geel niet gemakkelijk vinden, waardoor een 1-0 voorsprong veranderde in een 1-3 achterstand. Naarmate de eerste helft voortvloeide, werd duidelijk dat de wind de grote winnaar zou worden. De wedstrijd vorderde gestaag, zonder spektakel en veel doelpunten. Uiteindelijk wist SCO nog drie doelpunten bij te maken, waar Unitas niet verder kwam dan drie in totaal. De thee werd gedronken bij een beschamende 3-6 ruststand.

Na de thee lachte de wind de spelers al vriendelijk toe. Unitas/Perspectief wilde de achterstand van drie punten direct terugbrengen, maar ook dit was niet aan de thuisploeg besteed. Het geel werd veelvuldig gevonden, zonder dat de bal daadwerkelijk door het mandje heen ging. Waar de gastheren niet tot scoren kwamen, wist de uitploeg wat doelpunten mee te pakken. Een 4-10 tussenstand tot gevolg. Na twee wissels door te voeren kwam Unitas iets beter uit de verf. Mark Wijnholds, die werkelijkwaar subliem inviel met 2 doelpunten en dat ook graag wilde horen, kwam in het veld samen met Marleen Ruitenbeek. Marleen maakte hiermee haar rentree na maandenlang blessureleed,  wat een applaus met zich meebracht. Met nog vier minuten op de klok, stond een historisch dieptepunt te wachten. Unitas had slechts 5 keer de korf gevonden, tegenover 11 van SCO. Na een (eindelijk) doelpuntrijke slotfase blies de scheidsrechter af bij 9-13.

Waar vorige week de doelpuntloze fase kon worden opgevangen, was Unitas niet bij machte dit kunststukje te herhalen. Aankomende zaterdag komt Wageningen 2 op bezoek. In de uitwedstrijd werd hier knap van gewonnen. Kan Unitas/Perspectief 2 dit op eigen veld nogmaals laten zien? We zien u graag om twee uur langs de lijn!

 

Met dank aan Tjardo 'El Fenomeno'  Dijkstra