21-05

Na het goede vertoonde spel van vorige week en de daarop volgende overwinning had Unitas/Perspectief 2 zaterdag 20 mei de kans om zich definitief veilig te spelen. Winst op SKF 2 was daarvoor noodzakelijk. Tegen de ploeg uit Veenendaal had men bovendien nog wat goed te maken. Een totale off-day eerder dit veldseizoen resulteerde in een ruime nederlaag.

Het team van John Jonker kwam goed uit de startblokken waardoor al snel een 2-0 voorsprong op het scorebord verscheen. Toen al werd duidelijk dat het tweede aanvalsvak het deze wedstrijd erg lastig zou krijgen. Het duurde 10 minuten voordat de 3-0 viel, waarna een lange doelpuntloze periode aanbrak. Ondanks dat ook SKF moeizaam tot score kwam groeide bij de uitploeg het vertrouwen, doordat Unitas veel ‘éénschotsaanvallen’ produceerde en de Veenendaalers zelf steeds betere kansen creëerden. Dit zorgde ervoor dat er werd gerust bij een stand van 6-8.

In de rust werd erop gehamerd dat er met meer overtuiging en spelplezier gespeeld moest worden. De eerste paar aanvallen in de tweede helft zagen er nog veelbelovend uit doordat de thuisploeg meer rebounds pakte en daardoor vaker kon aanleggen. Echter bleef de scherpte ontbreken terwijl SKF stoïcijns bleef doorgaan met scoren. Met een aantal wissels werd geprobeerd het aanvalsspel nieuwe impulsen te geven. Helaas wijzigde het spelbeeld niet en breidde SKF haar voorsprong nog iets uit.

Kort voor het einde van de wedstrijd liet Yvette het laatste doelpunt voor de thuisploeg noteren, wat zorgde voor een mooi moment om haar een publiekswissel te geven. Na maarliefst 13 jaar stopt zij met het spelen in de selectie. Vanaf deze plek, nogmaals bedankt voor je inzet al die jaren, Yvette!

Al met al een zeer teleurstellende 11-22 nederlaag die geen gevolgen heeft als Wageningen 2 zondag 21 mei wint van SCO 2. Ook dan is de ploeg van John Jonker verzekerd van het spelen in de Reserve Hoofdklasse volgend jaar. Mocht dit niet gebeuren dan kan men volgende week in Amsterdam, tegen Blauw-Wit 3, handhaving bewerkstelligen.