03-09

Na een oefenperiode waarin Unitas/Perspectief 2 alle wedstrijden wist te winnen, stond het team van John Jonker afgelopen zaterdag voor haar eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen SKF 2 in Veenendaal. Een tegenstander waar Unitas/Perspectief 2 het vorig jaar twee keer erg moeilijk mee kreeg, bleek ook dit keer aan het langste eind te trekken.

Het eerste aanvalsvak had voldoende kansen, alleen ontbrak de scherpte in de afronding. SKF had de scherpte ook nog niet gevonden en dat maakte dat uiteindelijk de openingsgoal toch voor Unitas/Perspectief was met een vrije bal. Nu wist ook SKF de korf wat beter te vinden en begon het een wedstrijd te worden waarin de punten redelijk moeizaam om en om gepakt werden. Er werden door beide teams wissels in het veld gebracht, maar Unitas/perspectief bleef moeite houden met de afronding en er werden te veel fouten gemaakt in de passing. Verdedigend werden er te veel overtredingen gemaakt die door de scheidsrechter allemaal voor een vrije bal werden afgefloten. SKF benutte slechts een deel van deze vrije ballen, maar kwam zo wel op een 10-8 voorsprong met rust.

De tweede helft moest er een tandje bij, meer scherpte in de passing en afronding en de vrije ballen moesten eruit gehaald worden. John bracht weer twee wissels in het veld en zo begon Unitas/Perspectief met meer felheid aan haar tweede helft. De kansen werden nu beter uitgespeeld en Unitas/Perspectief kwam zelfs even op een kleine voorsprong 14-15. Maar helaas slaagde de ploeg van John Jonker er niet voldoende in om SKF buiten de 6 meter te laten schieten en werden er nog te veel fouten gemaakt in de korfzone. Er werden door beide teams nog een aantal wissels in het veld (terug)gebracht, want ook in de reserve hoofdklasse mag er nu 8 maal gewisseld worden. Het werd een spannende slotfase waarin SKF uiteindelijk de winnende goal wist te maken en met een stand van 19-18 de eerste 2 punten heeft binnen gehaald.

Aan de kansen lag het niet, die waren er genoeg maar de scherpte in de afronding was onvoldoende. Aankomende zaterdag een nieuwe kans om daar de scherpte weer op te pakken op ons eigen veld tegen Nieuwerkerk 2 dat afgelopen zaterdag gewonnen heeft van Groen Geel 2 (17-15). We zien u graag om 14:00 uur langs de lijn!