Nieuws

18-09

Afgelopen zaterdag mocht Unitas/Perspectief aantreden in Middelburg. Tegen Swift moesten de 1e punten gepakt worden in de competitie, nadat de 1e 2 wedstrijden met 1 punt verschil verloren waren gegaan.

In de beginfase duurde het even voordat Unitas/Perspectief op gang kwam. Na de 0-1 van Thomas Hoekstra was het Swift wat de leiding nam, 2-1. Dit zou de enige voorsprong zijn in de wedstrijd voor Swift. Het 2e aanvalsvak had enige moeite om tot de juiste kansen te komen, mede door een lange heer. Na enkele aanvallen was het Daphne van den Berg die een vrije kans benutte. Direct bleek dat het in de verdediging wel goed zat. Swift had moeite met de verdedigende druk van de Harderwijkers. Hierdoor kon Unitas/Perspectief redelijk eenvoudig weglopen naar een 4-10 tussenstand. De laatste minuten van de 1e helft zorgde Unitas/Perspectief er voor dat de 2e helft een formaliteit zou worden, 6-16.

Een prima ruststand wat zorgde voor tevreden gezichten in de kleedkamer. Het 1e aanvalsvak kon terugkijken op een sterke 1e helft. Goede kansen werden uitgezocht en met veel beweging konden er veel rebounds gepakt worden. Het 2e aanvalsvak had zoals gezegd wat meer moeite, maar gaandeweg de 1e helft werden daar ook wat betere keuzes gemaakt.

Direct na rust maakte Mark Kreikamp de 6-17 en leek Unitas/Perspectief op weg naar een grote overwinning. Echter bleek dat het in verdedigend opzicht de 2e helft een stuk minder was. Swift kon 4 goals op rij maken, wat vooral met gemakzucht aan Harderwijkse zijde te maken had. Na een time-out kwam Unitas/Perspectief weer iets beter in het ritme en werd het verschil weer op 10 doelpunten gezet. Voor trainer Daniël de Bruijne was dit het sein om alle reserves speelminuten te geven.

Om en om scorend werd er een 19-29 overwinning behaald. Op papier een keurige uitslag. 19 goals tegen is echter teveel, 13 na rust helemaal. Daarnaast is het jammer dat in de slotfase de doelpunten uitbleven, anders was er de monsterscore geweest die mogelijk was. Belangrijker is dat Unitas/Perspectief de 1e punten heeft mogen bijschrijven. De komende weken moet hier een gevolg aangegeven worden. Te beginnen zaterdag tegen KVS/maritiem. Deze ploeg kent een moeizaam begin van de competitie, waardoor ze onderaan de ranglijst bungelen. Aan Unitas/Perspectief de taak om dit nog een week zo te laten zijn.

Na afloop is er de barbecue voor de supporters. Hier kan je je nog steeds voor opgeven, uiterlijk voor donderdag 17 uur via de site.