02-10

Afgelopen zaterdag 30 september was het een regenachtige en grijze dag, de vijfde competitie wedstrijd voor Unitas/perspectief 2. Unitas 2 mocht aantreden tegen Nic 2 uit Groningen.

Na een matige eerste tien minuten met veel pass fouten en maar één schot per aanval had Nic het beter voor elkaar.

Zij scoorden aan de lopende band en binnen no-time stond het 7-1. Unitas/Perspectief had weinig antwoord. Toch hield Unitas de moed er in.

Na die eerste matige tien minuten ging het beter, de aanvallen die we kregen liepen soepeler zodat we meer aan scoren toekwamen.

Er werd gescoord over alle schijven met goede aanvallen maar ook minder goede aanvallen.

Ondertussen stond het 16-11 en met deze stand gingen we rusten en namen we een slokje thee met een mandarijntje.

In de tweede helft begon Unitas scherper, de korf werd twee keer gevonden door doelpunten van; Youri Aartsen en Bjarne de Jong. Daardoor stond de stand weer op 16-13. Na die twee goals aan de kant van Unitas/Perspectief was het aan beide kanten stil. Ondertussen waren de drie wissels die mee waren met Unitas aan het warmlopen.

Unitas had lange aanvallen met veel schoten en goede rebounds alleen helaas zonder doelpunten.

Na zo’n 18 minuten spelen in de tweede helft stond de stand op 17-13 en kwam Roy van Boven het veld in. Waar we vorige week nog meer dan de helft van de doelpunten, strafworpen en vrije ballen tegen kregen had Unitas deze week de zaakjes beter op orde binnen de 4 meter.

Na een vrije bal tegen stond er op het scorebord een stand van 19-13. John bracht er opnieuw twee wissels in; Linda Slot uit de B1 en Mirjam Postma. Mirjam mocht eindelijk weer minuten maken na een vervelende blessure.

Linda bracht met haar eerste schot van de wedstrijd de stand op 19-14.

Tien minuten voor tijd bracht coach John de twee dames en heer Anouk, Ante en Tjardo weer terug het veld in.

Wat Nic aan het begin had met scoren, hadden zij aan het einde ook weer.

De scheids blies op zijn fluitje en op het scorebord stond een stand van 25-17.

Aankomende zaterdag 7 oktober spelen wij om 14.00 op ons eigen veld. Hopelijk zien we u dan langs de lijn!