Nieuws

03-01

Zaterdagochtend 30 december stonden er vele enthousiaste kinderen al vroeg in de Sypel.

Er werd een clinic gegeven door 6 selectiespelers en hoofdtrainer Daniël.

45 kinderen en bijna allemaal in een zwart Unitas/Perspectief inschietshirt. De clinic was voor kinderen uit de F, E en D-jeugd en zij kregen 1,5 uur training.

Er werd begonnen met een gezamelijke warming-up. Iedereen had een bal en moest hier verschillende trucjes mee doen en natuurlijk scoren.

Daarna werden de F, E en D verdeeld onder de 6 selectie spelers. De kinderen kregen een andere training dan normaal en een hoop tips van de trainers die zij hopelijk allemaal in de wedstrijden gaan gebruiken.

Zoals een clinic hoort, mochten de spelers de trainers uitdagen voor een potje 1 tegen 1 (of 5 tegen 2) tegen de selectie spelers. Zelf hoofdtrainer Daniël werd uitgedaagd en liet zien het korfballen nog niet verleerd te zijn.

Daarna mochten de 45 jeugdspelers op een groot veld tegen de 6 selectie spelers spelen. Wat werd het de selectiespelers moeilijk gemaakt!

Er werd afgesloten met een estafette onder leiding van Youri. De 2 teams moesten een zo lang mogelijke rij, al liggend op de grond, maken van spelers. Wie als eerst naar de overkant was, won!

Al met al een geslaagde (bijna) oudjaarsclinic!