29-01

Na de verloren wedstrijden tegen beide koplopers in de poule was het afgelopen zaterdag zaak voor Unitas/Perspectief 2 om weer eens punten te pakken. Tegenstander was KZ/Hiltex 3, dat samen met DVO en Unitas/Perspectief de 3e plaats deelde. Vooraf werd er rekening gehouden met een gelijkwaardige strijd, waarbij Unitas/Perspectief het duel vooral in de rebound moest winnen. Aanvallend veel kansen creëren en verdedigend snel de duels winnen.

Zoals verwacht ging de 1e helft gelijk op. Unitas/Perspectief had meer kansen, maar was in de afronding matig. Vlak voor rust liep Unitas/Perspectief  met 3 goals op rij uit naar 11-8, maar voor de rust had KZ het gat weer verkleind naar 11-10.

In de rust werd er besproken dat Unitas/Perspectief heel aardig speelde, maar er wel beter moest worden afgerond.

De 2e helft begon Unitas/Perspectief zwak. Met 2 gemiste strafworpen werd KZ geholpen en liepen de gasten uit naar 12-14 tussenstand. Bij 18-19 had KZ de laatste voorsprong en zouden de gasten het laatste kwartier slechts 1x scoren. Unitas/Perspectief trof nog 6x doel en daardoor stond er een 24-20 eindstand op het scorebord. Opvallend verschil tussen Unitas/Perspectief en KZ was het aantal pogingen (143 tegen 106), waardoor het vooraf gehoopte scenario uitkwam. Wanneer Unitas/Perspectief het vizier echter wat scherper had afgesteld, was er een grotere uitslag mogelijk geweest.

Unitas/Perspectief voert nog steeds de grote middenmoot aan in de reserve hoofdklasse A. Blauw-Wit en AW/DTV lijken uit zicht en achter Unitas/Perspectief staan Rohda, DVO, KZ & Nic. dichtbij.

Zaterdag vervolgd Unitas/Perspectief de competitie tegen DVO in Bennekom. Wanneer er daar gewonnen wordt lijkt het lijfsbehoud binnen. Worden er punten gemorst komt de middenmoot nog dichter bij elkaar te staan en worden het nog spannende laatste weken.