04-10

In een wedstrijd die nooit echt loskwam wist Unitas vrij eenvoudig te winnen van DOS (W). Het schotpercentage lag daarvoor veel te laag, maar door sterk verdedigend werk, is Unitas geen moment in de problemen gekomen. Met een 2-7 ruststand werd er goed verdedigd de eerste helft en kwam DOS er nauwelijks aan te pas. In de tweede helft werd dit wat meer losgelaten, bleef het afrondingspercentage laag en werd de einduitslag 9-16. Prettig is wel dat als het aanvallend minder goed loopt, er terug kan worden gevallen op een stabiele verdediging, iets waar de ploeg zeker verder mee kan.

Door de nieuwe opzet van de Ereklasse stonden op zaterdag 30 september al de eerste returns op de planning. Unitas mocht naar Westbroek tegen DOS, waar thuis vrij eenvoudig met 22-11 van werd gewonnen. De ploeg van Marc en Jelmer was wel gewaarschuwd, DOS (W) had op het eigen veld het andere DOS uit de poule (DOS '46) het één helft zeer lastig gemaakt. De ploeg heeft een aantal zuiver schietende heren in de ploeg, wie niet vrijgelaten mogen worden.

Dit signaal pakte Unitas goed op, de gehele eerste helft werd er strak verdedigd, ene de meeste aanvallen van DOS (W) strandde in 1- of 0-schotsaanvallen. Zonder zelf overtuigend aan te vallen liep het vrij eenvoudig uit via 0-2 naar 1-5. In de beginfase was het Mike wie nog wel een goed rendement haalde, met 3 treffers voor rust zorgde hij voor een 2-7 ruststand.

Na rust kende DOS (W) een korte opleving door verdedigende fouten aan Unitas kant, 4-7. Daarna waren het Nena en Lara met beide 2 snelle goals wie zorgden dat de ploeg weer uitliep naar 6-12. Daarna koos DOS (W) ervoor om steeds meer in te gaan zakken. Met een hoog rendement kan dan de score hoog oplopen, maar helaas was het daar niet de wedstrijd naar. Uiteindelijk was het Mike met zijn 4e treffer wie zorgde voor een 9-16 eindstand.

Door deze uitslag staat CKV Unitas/Perspectief 1 met 6 punten op de 2e plek, achter DOS'46. Op plek 3 volgt Spirit met 2 punten, en DOS (W) blijft puntloos onderaan. Om volgend jaar zeker te zijn van nog een jaar Ereklasse, is het van belang om bij de eerste 2 plekken te staan eind oktober. Dan wordt er nog meegestreden om het veldkampioenschap in Nederland. Bij een gelijke stand telt het onderling resultaat. Aanstaande zaterdag komt Spirit uit Voorthuizen op bezoek. Uit werd er in een moeizame wedstrijd met 4 doelpunten verschil gewonnen, wat nog geflatteerd genoemd mag worden gezien het wedstrijdverloop.

Een goed resultaat is zaterdag dus nog nodig om zeker te zijn van plek 2 in de poule. De wedstrijd tegen Spirit start op 15.30 op sportpark het Slingerbos. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt CKV Unitas/Perspectief 2 de belangrijke wedstrijd tegen LDODK 3. Met een gelijkspel of overwinning zijn ook zij zeker van plek 2 in de poule.