08-10

De returnwedstrijd tegen Spirit uit Voorthuizen op het programma. Om zeker te zijn van plek 2 én om nog kans te hebben op plek 1 in de poule moest er vandaag gewonnen worden.

De start van de wedstrijd was nogal moeizaam te noemen. Felle duels, laag afrondingspercentage en een twijfelachtig arbiters duo zorgden voor veel commentaar vanaf de kant. De wedstrijd kwam hierdoor pas laat op gang. Bij een stand van 5-5 waren de odds (lees: teams) gelijk aan elkaar. Vanaf dat moment ging het soepeler lopen en werden er betere kansen genomen. Verdedigend is Unitas eigenlijk het hele seizoen al erg sterk maar ook vandaag maakten ze het Spirit extreem lastig.

Noemenswaardig is het goal van Daan net voor rust zeker. Een weg stuiterende bal werd door Daan op nette wijze binnengehouden, de bal belande bij Mike die in een sprongduel met de 2 heren van Spirit als sterkste uit de bus kwam en kon de bal perfect voorzetten op Daan die zeeën van tijd had om de bal door de korf te begeleiden. Kort daarna volgde de time-out aan Spirit’s zijde. Achteraf was deze time-out niet heel zinvol want in de minuten daarna kwam Spirit 0 keer tot scoren; Unitas wel tweemaal. Dit resulteerde in een ruststand van 10-6.

Na de rust zette Spirit nog kort aan om het gat van vier te verkleinen. Dit lukte middels twee goals aan hun zijde. 10-8, zou dit dan het kantelpunt worden van de wedstrijd? Het antwoord werd al snel duidelijk, NEE! Spirit slaagde er niet in om langszij te komen. Unitas zette een tandje bij en liet mooie uitgespeelde aanvallen zien. Met een run van 6 goals voor het oranje team was de adem bij Spirit wel op. Dankzij de verdedigende druk kwam Spirit überhaupt amper meer tot kansen.

De wedstrijd werd zakelijk uitgespeeld door Unitas. De eindstand van vandaag: 18-13!

Volgende week de laatste veldwedstrijd van 2023, tegen titelfavoriet DOS’46 uit Nijeveen. Wint Unitas 1 met meer dan 2 punten verschil dan mogen zij zich dé nummer 1 noemen van de Erekleasse.

Kom dus allemaal het vlaggenschip aanmoedigen om 16:30 bij Het Slingerbos. Unitas 2 speelt in het voorprogramma en opent de middag tegen DOS’46 2 om 15:00.