Nieuws

18-10

Vorige week stelde Unitas/Perspectief 2 zich al zeker van de kampioenspoule. Deze zaterdag nemen Unitas/Perspectief 2 en DOS'46 2 het tegen elkaar op in de laatste veldwedstrijd van het seizoen. De inzet was niets minder dan het kampioenschap, en de spanning was om te snijden.

De wedstrijd begon veelbelovend voor Unitas/Perspectief 2, want binnen de kortste keren hadden ze twee doelpunten op het scorebord staan. Het leek erop dat klaar waren om het kampioenschap achter hun naam te zetten. Maar helaas, dat was niet het verhaal dat zich gedurende de wedstrijd zou ontvouwen.

Na die vroege successen begonnen de doelpunten moeizaam te komen voor Unitas/Perspectief 2. DOS'46 2 daarentegen kon de mand wel vinden. Hierdoor stonden de zaken er al snel anders voor, en bevond Unitas zich met een 4-9 achterstand in een lastige positie.

Er werden tactische wijzigingen aangebracht, met Mark Wijnholds en Jort Wiegersma die van vak wisselden en Jitte Leendertse die het veld in kwam. Jitte maakte een geweldige indruk door meteen haar eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren. Desondanks ging Unitas/perspectief 2 met een 7-10 achterstand de rust in.

Na de pauze leek DOS'46 2 de draad weer op te pakken en scoorde snel twee doelpunten. Unitas/Perspectief 2 gaf niet op en wist ook twee keer te scoren, maar DOS'46 was uiteindelijk te sterk. Unitas/Perspectief 2 nam nog een time out, maar dit mocht niet baten. Het eindresultaat was een 14-19 nederlaag voor Unitas/Perspectief 2, waardoor ze genoegen moeten nemen met de tweede plaats in de poule.

De teleurstelling was voelbaar, maar Unitas 2 kan met opgeven hoofd de zaal in na het behalen van de doelstelling: in het voorjaar naar de kampioenspoule. Na een korte stop gaat de selectie 28 oktober weer verder met de eerste oefenwedstrijd tegen Dalto/klaverblad verzekeringen. De competitie zal starten op 11 november, zien we jullie dan?

 

 

Met dank aan Lucca