03-12

De avond begon met hoge verwachtingen en beide teams waren vastberaden om de overwinning binnen te slepen. Dalto opende de score met een 0-1, maar Jitte wist al snel de gelijkmaker te scoren, wat de stand op 1-1 bracht. Dalto begon de wedstrijd goed en scoorde reeks doelpunten en kwam op een voorsprong van 2-5. Daniel koos ervoor om een time out te nemen en bracht daarna Pepijn in het veld. Niet bereid om zich gewonnen te geven, vocht Unitas terug. Met vier opeenvolgende goals, waaronder een prachtige doorloopbal van Pepijn, keerden Unitas de stand en brachten ze de stand op 8-7 in het voordeel van Unitas.  Met deze stand gingen beide teams de rust in, waarbij de toeschouwers al konden genieten van een spannende wedstrijd.
In de tweede helft bleef de strijd gelijk opgaan, met beide teams om en om scoren. Totdat Unitas een gat sloeg van maar liefst vijf doelpunten. Dalto liet zien dat ze niet zomaar opgeven en maakte nog enkele doelpunten. In de laatste minuten scoorde Jort nog een prachtige buzzer beater, waardoor de stand op 19-15 kwam. De spanning was te voelen in de zaal terwijl de teams elkaar bleven uitdagen.

Daniel nam opnieuw een time-out en bracht Mirjam in het veld. Haar positie in de rebound zorgde ervoor dat de rest van het team vrij kon aanvallen. Jesse maakte het 20ste doelpunt met een mooie vrije bal, waarmee de overwinning voor Unitas/Perspectief 2 is behaald, met een eindstand van 20-17.