10-12

Op zaterdag 9 december stonden PKC/Vertom 3 en Unitas/Perspectief 2 tegenover elkaar in een vooraf ingeschatte spannende wedstrijd. Beide teams deelden voorafgaand aan de wedstrijd de tweede plaats in het klassement met elk 6 punten na 4 gespeelde wedstrijden.
Het begin van de wedstrijd liet meteen zien dat de teams aan elkaar gewaagd waren, maar Unitas zette al snel de toon. PCK/ Vertom opende de score door gelijk hun eerste goal van afstand te maken. Maar met beleving en scherpte creëerde Unitas al snel een kloof van drie goals, waarmee de stand op 1-4 kwam. PKC/ Vertom liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en knokte zich terug, waardoor de stand 7-9 werd.
Voor de rust wist Unitas echter opnieuw afstand te nemen en vergrootte het de voorsprong tot 9-14. Het was duidelijk dat beide teams er alles aan deden om de controle over de wedstrijd te behouden.
Na de rust kwam PKC/ Vertom sterk uit de kleedkamer en scoorde meteen in de eerste aanval, waardoor de achterstand werd verkleind tot 10-14. Waar PKC sterk begon, verliep het spel bij Unitas aanvankelijk wat stroever. Het was op dat moment dat Jeroen Boonstra het veld betrad als vervanger van Jort Wiegersma en direct zijn stempel drukte op de wedstrijd door zijn eerste goal te scoren.
Deze snelle score bracht Unitas weer in een goede positie, waardoor ook de andere spelers weer mee begonnen te scoren. Hierdoor liep Unitas/ Perspectief 2 uit tot een indrukwekkende voorsprong van 11-23. Boonstra bleek een waardevolle aanvulling voor Unitas, aangezien hij uiteindelijk drie keer de korf wist te vinden.
Met de overwinning in zicht was er ruimte voor andere spelers uit de A1 om hun opwachting te maken en speeltijd te krijgen. Het laatste fluitsignaal ging bij een eindstand van 18-25, waarbij Unitas/Perspectief 2 als overwinnaar uit de strijd kwam.
Volgende week zaterdag speelt de selectie weer thuis, hopelijk zien we jullie dan weer!

18:35: Unitas/ Perspectief 2 – DSC 2
20:30: Unitas/ Perspectief 1– DSC 1