Nieuws

20-12

“Alle vorderingen van de gemeente Harderwijk om huurovereenkomst met Arnoud te Pas h.o.d.n. Sportcafé De Sypel te ontbinden door de kantonrechter afgewezen” 

Uitspraak 
Op 13 december 2023 heeft de kantonrechter van de rechtbank Gelderland in de zaak van de gemeente Harderwijk (de “gemeente”) tegen Sportcafé De Sypel (“Sportcafé De Sypel”) vonnis gewezen. De beslissing van de kantonrechter luidt als volgt: “de kantonrechter wijst de vorderingen, van de gemeente, af.” Dit betekent dat de huurovereenkomst tussen de gemeente en Sportcafé De Sypel in stand blijft. 

Achtergrond 
De gemeente heeft in 2012 een huurovereenkomst met Sportcafé De Sypel gesloten. Op 14 juni 2022 heeft de gemeente de huurovereenkomst met Sportcafé De Sypel (met als motivatie de vier wettelijke opzeggingsgronden) opgezegd. Sportcafé De Sypel heeft zich van meet af aan tegen de opzegging van de huurovereenkomst op basis van niet-gerechtvaardigde opzeggingsgronden verzet. De gemeente heeft (de exploitant van) Sportcafé De Sypel op 13 juni 2023 gedagvaard om te verschijnen op de zitting van de kantonrechter. Vervolgens heeft op 13 november 2023 de mondelinge behandeling bij de kantonrechter plaatsgevonden. Tijdens de mondelinge behandeling zijn de standpunten van de gemeente en Sportcafé De Sypel verder toegelicht en behandeld. 

Dankwoord 
De exploitant van Sportcafé De Sypel laat weten: “Ik wil een ieder, en in het bijzonder mijn gasten en medewerkers, die zijn/haar steun heeft betuigd tijdens deze (bijna) twee jaar lang slepende zaak danken voor zijn/haar betrokkenheid en vertrouwen in mij. Mijn medewerkers en ikzelf hebben dat als hartverwarmend ervaren. Ik ben opgelucht dat de kantonrechter mij volledig in het gelijk heeft gesteld. Verder hoop ik van harte dat de gemeente, zoals de kantonrechter heeft voorgesteld, bereid is om ‘het gezamenlijk belang verder te onderzoeken en de verhoudingen te normaliseren.’ Nogmaals dank en ik zie een ieder van u binnenkort graag weer in het sportcafé. Namens het team van Sportcafé De Sypel wensen wij u alvast fijne feestdagen, een mooie jaarwisseling & een sportief en gezond 2024 toe.” 

Meer informatie? 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen 
met Arnoud te Pas via info@sportcafedesypel.nl