Nieuws

01-01

Vol trots melden we dat Jeroen Boonstra door bondscoach Leon Simons is geselecteerd voor de selectie van Oranje U19. Als club zijn we vol trots om wederom een jeugdinternational in ons midden te hebben. In totaal zijn 10 heren en 10 dames geselecteerd. Deze groep zal zich gaan voorbereiden op het EK 2024 dat eind maart in Vilanova i la Geltrú, Catalonië gespeeld wordt. De JTC feliciteert Jeroen van harte met deze uitverkiezing en wenst hem heel veel plezier en succes bij het volgen van het Oranje U 19 programma!

De selectie van Oranje U19 werd bekendgemaakt na afloop van de Talenten Challenge die plaatsvond van 27 t/m 30 december. Op vrijdag zaterdag speelden de talenten van RTC Oost U19 met daarin onze toppers Jeroen Boonstra, Niek Matthijse, Bert Hopma Zijlema en Moniek van Renselaar. Zaterdag kwamen zij uit in de finale tegen West. Het team van RTC Oost werd gecoacht door Daniël van Munster. Uiteindelijk eindigde de finale bij een stand van 11-5 voor RTC Oost en zij waren daarmee de winnaar van de Talenten Challenge U19 van 2024.

Bij RTC Randmeren U15 kwamen ook Unitas talenten in actie! Het team dat gecoacht werd door Lara Kreikamp kwam uit in de winnaarspoule. Sven, Emre, Daan van der Beek, Mats en Ellen wisten uiteindelijk een 4e plaats in de wacht te slepen.

Als Unitas zijn we trots op onze spelers die zich tijdens de challenge hebben laten zien. Met de challenge eindigt het ‘talentenjaar’. Vanaf januari zullen weer nieuwe selecties geformeerd worden. Dit zal plaatsvinden middels een aantal selectieavonden. Vanuit deze selectieavonden worden per team twintig spelers/speelsters geselecteerd voor het jaarprogramma van het RTC. Alle Unitassers die hiervoor de komende maand(en) in actie gaan komen, alvast heel veel succes gewenst!