09-01

Zaterdag 6 januari 2024, de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar, waarin er voor Unitas/Perspectief 1 direct veel op het spel stond. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de reserves aantreden tegen Fiks 2. Na een wat stroeve start, wist het team van Unitas/Perspectief 2 er voor te zorgen de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score te blijven en uiteindelijk 2 punten bij te kunnen schrijven.

Vervolgens was het vlaggenschip aan de beurt. De laatste wedstrijd voor de kerst werd dan weliswaar niet gewonnen, maar bood zeker hoop qua drive, energie, vechtlust en doorzettingsvermogen voor het vervolg van de competitie. En nog even kort daarover; wat een fantastisch publiek hebben we toch.

Aan het team om te laten zien dit vast te kunnen houden tegen een op papier minder Avanti/Post Makelaardij 1. Maar inmiddels weet de ploeg dat het niemand kan onderschatten in deze competitie.

Een flitsende start werd het begin 1e helft helaas niet. Na om en om te scoren stond er een 4-4 tussenstand op het scorebord. Avanti had op dat moment het vizier wat meer op scherp staan en liep uit naar een 4-7 tussenstand. Voor de coaches van Unitas/Perspectief een goed moment om een time-out te nemen en de boel weer op scherp te zetten.

De aanvallen werden langzaamaan steeds een beetje beter, wat uiteindelijk resulteerde in een 11-11 ruststand. Voor de neutrale kijker een mooi uitgangspunt voor een spannende 2e helft.

De tweede helft stond vooral in het teken van een aantal tactische wisselingen. Door een aantal nieuwe spelers in te brengen ontstond er nieuwe energie, wat nodig bleek te zijn om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Bij een 24-21 eindstand floot het scheidsrechters duo voor de laatste keer deze middag. Uiteindelijk is gebleken dat de ploeg een brede bank heeft, en daar goed gebruik van kan maken wanneer het nodig is. Een echte teamprestatie heeft uiteindelijk de ploeg 2 punten opgebracht.

Na de wedstrijd bleek dat de andere uitslagen in de poule erg gunstig zijn uitgevallen, waardoor het aan de bovenkant van de competitie weer wat verder in elkaar is geschoven.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd om 19:30u uit bij Top Sassenheim, zij staan op een 3e plek met 1 punt meer dan wij. Hiervoor kunnen wij dus alle support gebruiken!!