Nieuws

28-03

Na enkele jaren van afwezigheid was het dan eindelijk weer zover! Op veler verzoek werd er dan eindelijk weer een pubquiz georganiseerd. Funitas nam de voorbereidingen voor zijn rekening. Al snel nadat de aanmeldingenlijst via de website open werd gegooid stroomden de aanmeldingen binnen. Unitas zou Unitas niet zijn als er niet ook direct een aantal vrijwilligers waren die zichzelf wilde aanbieden om te helpen bij het organiseren van deze pubquiz. Echter, de doelstelling van Funitas was om een avond te organiseren waar alle vrijwilligers zelf aan mee konden doen. Zo werd ook de kantinedienst voor eigen rekening genomen. Uiteraard in goed overleg met de kantinecommissie .  Dit was de eerste keer dat de pubquiz georganiseerd werd in ons mooie “nieuwe” clubgebouw. Het zoveelste dingetje wat voor het eerst gedaan werd in de mooie kantine. Mede dankzij wat hulp van Erik op het technologische gebied werden alle enthousiaste deelnemers verspreid over de hele kantine. Van tevoren kregen alle 22 verschillende teams een mooi plekje aangewezen in de kantine om zo alle 85 quizzers te verdelen.

Onder de vakkundige begeleiding van presentatoren Niels en Jules, die er schitterend uitzagen, werd de eerste grote Funitas pubquiz 2024 een groot succes! Met deelnemers van verschillende korfbalclubs uit de regio en ook een aantal Harderwijkers die weinig met Unitas te maken hadden werd de quiz een groot succes. Er kan er maar één de beste zijn en dat was het team wat ook de wisselbeker al meenam naar de kantine: De uilen van minerva! De avond eindigde met een schitterende kampioensspeech van teamcaptain Erik Schuiling.

Als nabrander van Caro kregen we te horen dat het voor hem de mooiste avond van het jaar was. Nou Caro, dan doen we het volgend jaar rond dezelfde datum gewoon dunnetjes over!