Nieuws

17-04

Blij zijn wij om te kunnen melden dat met ingang van seizoen 2024/2025 Maarten van Erp en Lara Kreikamp verantwoordelijk zullen zijn voor Unitas/Perspectief A1.  

Maarten (32) was jaren lang actief als speler waarvan de laatste jaren in Kampen bij Wit-Blauw. Naast z’n ervaring als speler is hij ruim 10 jaar lang trainer van de jongere regioteams waaronder District Noord en de laatste jaren van RTC Randmeren. Als opleidingsdocent binnen de KNKV heeft hij meerdere jeugdtrainers opgeleid.

Naast z’n werk als projectleider bij Sportservice Flevoland is hij werkzaam als sportmanager korfbal bij het CSE in Zwolle. Hier begeleidt hij talentvolle korfballers op weg naar hun top.

“Ik ben heel blij met deze uitdaging bij Unitas/Perspectief. Ik vind dat de club de laatste jaren een enorme ontwikkeling doormaakt. Als vereniging presenteren ze zich steeds meer als bolwerk in de regio. Mede door deze ontwikkelingen zie je dat de prestaties ook komen. Dit zaalseizoen speelde alle jeugdteams play-offs wat een enorme potentie biedt voor je toekomst. Maar ook buiten de wedstrijdprestaties zie ik veel energie en activiteiten in de vereniging om de leden te binden en te behouden”

“Met de junioren staat er momenteel een kwalitatief goede groep waarin veel spelers volgend jaar ook nog onderdeel zullen zijn van de groep. Er is een stevig fundament gelegd waar we absoluut op kunnen doorbouwen. Samen met Lara wil ik het team en de spelers verder ontwikkelen om zo uiteindelijk spelers af te leveren die voor een stabiele korfballeagueclub kunnen zorgen.”

Lara (27) kennen we natuurlijk als Unitasser in hart en nieren. Als speelster is Lara al jaren onderdeel van onze selectie en behaalde ze met Unitas/Perspectief 1 voor de tweede keer de promotie naar de Korfballeague. Daarnaast coacht Lara dit jaar met succes de C1 waarmee de play-offs in de zaal werden behaald. Net als Maarten begeleidt Lara dit jaar de talenten van RTC Randmeren U15.

In het dagelijks leven werkt Lara als buurtsportcoach bij GA! Harderwijk, waarmee ze de inwoners uit Harderwijk en Hierden in beweging zet en een gezonde leefstijl bevordert door het opzetten en organiseren van sportieve programma's. Lara heeft hierin verschillende taken, maar is voornamelijk actief als sportparkcoördinator. Daarnaast runt Lara nog een eigen klein verhuurbedrijf van feestartikelen (springkussens, partytenten etc.).

Lara: ‘’Ik kijk ernaar uit om het hoogste jeugdteam binnen onze vereniging te gaan trainen en coachen. Het is een ploeg met veel potentie die het dit jaar al erg goed gedaan heeft door de play offs te halen. Ik wil graag de spelers en speelsters individueel veelzijdig laten ontwikkelen, zodat ze uiteindelijk de stap naar de selectie en hopelijk ook het 1e kunnen maken. Voor mijzelf als trainer is het een mooie kans voor een volgende stap in het coachen, en samen met Maarten vind ik dit erg tof om op te gaan pakken!’’

Als JTC zijn wij ontzettend blij met het aantrekken van Maarten en Lara. Beiden hebben op het hoogste niveau van Nederland gekorfbald, zijn topsportminded en hebben heel veel ervaring en kwaliteit in het ontwikkelen van talenten. We geloven dat onder leiding van dit trainersduo onze juniorenselectie zich kan meten met de top van Nederland en klaargestoomd wordt voor onze selectie.

Tot slot zijn we zeer verheugd te kunnen melden dat Mirjam Rosendal heeft aangegeven ook volgend jaar de rol van teambegeleider te willen vervullen. Mirjam speelt al een aantal jaar een zeer belangrijke (vertrouwens) rol voor spelers, ouders en trainers en is een onmisbare factor in het succes van onze junioren selectie.

 

Woord van dank!

Na een aantal succesvolle jaren, met als hoogtepunt het behalen van de play-off in de zaalhoofdklasse van dit jaar, stoppen Thomas Hoekstra en Robbert-Jan Verboom. We bedanken Thomas en Robbert-Jan voor hun tomeloze inzet en belangrijke bijdrage in het ontwikkelen van de spelergroep.

De JTC is momenteel druk bezig, om naast Maarten en Lara, de trainersstaf voor de A2 in te vullen.

        

Lara Kreikamp en Maarten van Erp                                 

Mirjam Rosendal