Nieuws

13-03

Wat kan je doen als je je zorgen maakt en een probleem ervaart? Wat is dan helpend? In mijn werk zoek ik dan vaak steun bij mijn leidinggevende en collega’s. Ik betrek hen, waardoor ik ervaar dat het niet alleen mijn probleem is maar we iets gezamenlijks te doen hebben. En vaak komen we dan ook samen tot een oplossing(srichting).

Ik heb lang nagedacht dit stuk op de website te publiceren of niet. Heeft het niet een te negatieve invalshoek? Leidt het wel tot het gewenste effect? Jaag ik mensen niet juist weg? Uiteindelijk toch besloten jullie deelgenoot te maken van onze uitdaging.

Is het allemaal kommer en kwel? Zeker niet! Het positieve heeft de overhand, laten we daarmee beginnen! Hoe onwijs gaaf is het om week in week uit ruim 25 jeugdteams met enthousiaste trainers en coaches te zien genieten van het mooie korfbalspelletje. Onze vereniging staat in bloei, nieuwe aanmeldingen van jeugdleden stromen binnen, we hebben ambitie in de topsport en breedtesport.

Een vriendjes en vriendinnetjes training bij de F leverde per ingang van het nieuwe veldseizoen liefst 2 nieuwe F teams op: de F4 en F5! Een groot compliment naar de energieke begeleiders van de F die de kinderen (en ouders) zodanig geënthousiasmeerd hebben dat zij lid geworden zijn van onze mooie club.

En hoe gaaf is het dan dat Timo van de Beek en Jonathan Doeswijk zich hebben aangemeld de F4 te gaan trainen en coachen, super blij met jullie mannen! Tegelijkertijd startte de zoektocht naar trainers voor de F5. Allemaal enthousiaste leergierige kinderen die ook begeleiding verdienen. Inmiddels hebben we bijna 25 leden benaderd, zonder resultaat. Het baart ons ook zorgen voor de langere termijn, of meer op de korte termijn, over de invulling van de trainers voor volgend jaar.

We kijken naar onszelf; hoe kunnen wij als vereniging een goed klimaat scheppen voor onze trainers en begeleiders zodat trainen geven en coachen laagdrempelig en aantrekkelijk is? Met behulp van een ClubKaderCoach (CKC) vanuit GA! Harderwijk is inmiddels een project rondom trainersbinding gestart (hierover later meer).

Maar we kijken ook naar jullie: we zijn toch een vereniging voor en door leden? Hoe reageer je als er een beroep op je gedaan wordt? Ook voor jou staan begeleiders klaar, wat is jouw bijdrage? Denk je na over mogelijkheden? Hoe zou je wel een bijdrage kunnen leveren in plaats van (helemaal) niet? En natuurlijk snappen we dat het allemaal niet zo zwart wit is….

Op dit moment zijn we bezig met de inventarisatie van de huidige trainer-coaches. We zijn heel blij en trots dat een deel van de huidige trainers heeft uitgesproken ook volgend jaar hun steentje bij te willen dragen. Mocht je nu voor volgend jaar gevraagd worden om een team trainen te geven, zeg dan niet direct “nee”. Weet je niet hoe het moet? Wij helpen je door ondersteuning en trainersbegeleiding. De JTC is op zoek naar enthousiastelingen die willen bijdragen aan het plezier en de ontwikkeling van onze jeugdleden..

Het kan zijn dat we niet iedereen scherp in het vizier hebben. Daarom roepen we specifiek jou op om je aan te melden! We zijn niet alleen op zoek naar trainers en coaches, maar ook naar mensen die het leuk vinden om trainers te begeleiden en te ondersteunen. Ook als je interesse hebt om de JTC te versterken, willen we graag van je horen.

Samen kunnen we bouwen aan een succesvolle toekomst voor onze vereniging. Stuur een mail naar jtc@ckvunitas.nl of spreek de leden van de JTC aan. Wij zullen contact met je opnemen. Zelfs als je beperkt beschikbaar bent vanwege een drukke agenda, elke bijdrage is waardevol, en we verkennen graag de mogelijkheden met jou.

Wil jij (weer) training gaan geven en coachen volgend seizoen? Laat het ons weten!

 

Namens de JTC,

Marleen Wijnholds (voorzitter JTC)