Nieuws

01-09

Doel: 

Om onduidelijkheden voor wedstrijdkorfbal competitie 2017-2018 zoveel mogelijk te voorkomen, hebben we in goed overleg als TC de volgende prioriteiten c.q. afspraken vastgelegd.

Afspraken: 

Eerste prioriteit ligt bij een kampioenschap van Unitas /Perspectief 1 in de overgangsklasse veld en handhaving in de hoofdklasse zaal.

De trainer krijgt bij thuis- en uitwedstrijden tenminste de beschikking (naar eigen keuze) over 1 speelster en 1 speler als wissel.

 

Tweede prioriteit ligt bij Unitas/ Perspectief 2 bij handhaving in hoofdklasse zaal en veld.

De trainers hebben voor de benodigde spelers bij uitwedstrijden de beschikking over 1 speler en 1 speelster uit S3 (naar eigen keuze) óf de A1(indien mogelijk). Voor wissels ben je aangewezen op de wissels uit een lager team. Bij thuiswedstrijden zitten altijd 2 dames en 2 heren wissel uit het 2e, 3e of de A1.

 

Derde prioriteit ligt bij Unitas / Perspectief 3 om mee te strijden voor een top 4 klassering in de reserve overgangsklasse zaal en veld. De trainers hebben de beschikking over 4 dames en 4 heren uit Unitas/ Perspectief 3. 

De coaches hebben voor de benodigde spelers bij uitwedstrijden de beschikking over 1 speler en 1 speelster uit S4 of een ander team(naar eigen keuze) óf de A1(indien mogelijk). Voor wissels ben je aangewezen op de wissels uit een lager team. Bij thuiswedstrijden zitten altijd 2 dames en 2 heren wissel uit het  3e of een ander team. Ook hier geldt dat spelers uit de A1 (indien mogelijk) voor gaan op de beschikbare algemeen reserves.

 

Vierde prioriteit ligt bij Unitas / Perspectief 4 om mee te strijden voor handhaving in de reserve 2e klasse veld. In de zaal is het doel een top 3 klassering in de reserve 3e klasse. Het team heeft bij benodigde spelers de keuze uit heren en dames (indien mogelijk) uit Unitas / Perspectief 5 en beschikbare algemeen reserves. In principe wordt geen gebruik gemaakt van de spelers en speelsters uit de A1.

 

Vijfde prioriteit ligt bij Unitas / Perspectief 5 voor een top 4 klassering in de reserve 4e klasse. Het team heeft bij benodigde spelers de keuze over beschikbare algemeen reserves. In principe wordt geen gebruik gemaakt van de spelers en speelsters uit de A1.

 

Opmerkingen: 

  • Wanneer je na een selectie procedure afvalt als speler/speelster naar een lager team, probeer daar sportief mee om te gaan. Je hebt er zelf voor gekozen om de selectie aan te gaan.
  • Spelers en speelsters die wedstrijd korfbal spelen (dus Unitas 1, 2, 3 ,4 en 5) zijn verplicht zich beschikbaar te stellen voor een ander team. Stellen ze zich niet beschikbaar, dan kunnen zij geschorst worden voor de wedstrijd van het eigen team.
  • Trainers zullen in alle redelijkheid ook de belangen van de overige teams in het oog houden.
  • In die gevallen waarin bovenstaande uitspraken niet voorzien, zal de TC een bindende uitspraak doen.