Nieuws

17-05

Wist u dat we van de auto parkeerplaats een enorme fietsenstalling hebben gemaakt? Zo is er genoeg plek voor de fietsen en hoeft u deze niet elders in het slingerbos te parkeren. 
 


17-05

Op een zonnige zaterdagmiddag mochten zowel Unitas/Perspectief 1 en 2 afreizen naar Nieuwerkerk aan den IJssel om het op te nemen tegen een inmiddels hele bekende tegenstander. Een tegenstander waarbij we inmiddels ook weten dat het alle kanten op kan gaan qua uitslag. In het voorprogramma mocht Unitas 2 zich meten met de koploper in hun poule en bij winst kon er nog een goede kans gemaakt worden op het kampioenschap. Helaas werd het niet de middag van de oranje-zwarten, en ging Nieuwerkerk er met de winst vandoor.


Lees verder

16-05

Tijdens het RTC-toernooi op 2 maart in Papendrecht maakten bondscoaches Barry Schep en Stijn Hoekstra bekend welke spelers en speelsters definitief in Nederland U17 zitten en begin juli meedoen aan de Korfball World Cup U17. Zoals bekend zitten hier twee toppers van onze A1 bij: Sanne van der Velde (15) en Jeroen Boonstra (16)! De voorbereiding voor de Korfball World Cup  (2-3 juli) is inmiddels gestart en vanavond speelt Oranje U17 tegen onze buren van Dindoa! Om 18:30 speelt Oranje U17 tegen Dindoa 2, om 19:30 tegen Dindoa 1. Beide wedstrijden zijn ook te volgen via https://youtu.be/YkTyPTzyI2Q

Kom jij ook kijken?


15-05

Ivm het schoolkorfbal toernooi gaan de trainingen dinsdag en woensdag niet door.


15-05

Inmiddels zijn we alweer uit de startblokken geschoten met het veld seizoen en zijn alle posten weer voorzien met de nodige vrijwilligers. We zien weer regelmatig wedstrijden aan ons mooie park Slingerbos daarbij wordt er flink werk geleverd door de nodige vrijwilligers. Vanuit het bestuur grote dank hiervoor, zonder deze vele vrijwilligers geen korfbal plezier. We willen toch een paar posten eruit lichten met mooie initiatieven die momenteel rondgaan op het park:


Lees verder

15-05

Allereerst willen we namens de schoolkorfbalcommissie alle scheidsrechters die aankomende 17 en/of 18 mei in actie komen alvast hartelijk bedanken! Zonder jullie geen toernooi! Voor de scheidsrechters die woensdagmiddag- avond fluiten staat er patat klaar.

Hierbij aanvullende informatie omtrent het toernooi en de spelregels:


Lees verder

13-05

Jan de BoerDe Technische Commissie is blij aan te kunnen kondigen dat Jan de Boer komend seizoen de staf van Unitas/Perspectief 3 zal versterken. Jan de Boer is een oude bekende van de club, na eerder de A1 en S2 onder zijn hoede te hebben gehad. Naast Unitas/Perspectief heeft de Boer veel ervaring opgedaan door onder andere teams te trainen bij Elburg en De Meeuwen. Het laatste kunststukje van De Boer was het trainen van Dindoa A1, waarvoor hij ook al drie jaar Dindoa 2 onder zijn hoede had.

Unitas/Perspectief 3 wist knap kampioen te worden in een spannende zaalcompetitie en zich daardoor te verzekeren van een plek in de Reserve Overgangsklasse, dezelfde klasse als waar op het veld geacteerd wordt.
Jan de Boer zal een duo gaan vormen met Jan Kok, de huidige trainer van Unitas/Perspectief 3.


Vanuit de Technische Commissie zien wij een sterk front met beide Jannen/mannen en wensen hen veel plezier en succes toe het komende seizoen!


13-05

Om even het geheugen op te frissen een korte samenvatting van de eerste helft van het veld. Er werden 8 veldwedstrijden gespeeld met 7 verschillende tegenstanders. (2x ovvo) Al deze 8 wedstrijden werden gewonnen. Unitas 1 eindigde de eerste helft van het veld dus met 16 punten uit 8 wedstrijden, de twee belangrijkste concurrenten zijn, Nieuwerkerk 1 stond op 13 punten en kvs 1 op 12 punten. Al met al een geweldige eerste seizoenshelft.


Lees verder

13-05

Voor morgen zijn wij nog op zoek naar een scheidsrechter voor Unitas 5 om 14:30 uur..
Wie o wie zou dit team uit de brand kunnen helpen?
Stuur een appje of mailtje naar Marjelle --> Scheidsrechters@ckvunitas.nl


11-05

Met ingang van komend seizoen wordt Jitte Leendertse toegevoegd aan de selectie van Unitas/Perspectief. Waar er al langere tijd contact was met de 21-jarige student Pedagogische Wetenschappen, kwam het niet eerder tot een samenwerking.
Jitte, ondanks haar jonge leeftijd al 5 jaar spelend in het eerste team van ASVD/PV Systems uit Dronten, is een dame waar pit en scorend vermogen in zit. Kwaliteiten die goed passen en een goede aanvulling zijn in de selectie van Unitas/Perspectief, waar door diverse redenen drie dames afscheid nemen. We zijn dan ook blij dat we Jitte kunnen toevoegen aan onze jonge, talentvolle groep.

Vanaf komend seizoen gaat zij de uitdaging aan om bij Unitas/Perspectief haar plafond te ontdekken. Een grote, maar mooie stap, zeker gezien het feit dat de selectie in de Korfbal League gaat spelen. Een mooie kans om zich samen met haar nieuwe teamgenoten te meten met de top!

We wensen Jitte heel veel plezier en succes bij onze mooie vereniging.

Jitte, van harte welkom!

Technische Commissie

 


10-05

Graag stellen wij aan u voor, onze nieuwe sponsor: Egbert van der Vegt Delicatessen. Met ingang van komend seizoen zal zijn naam te zien zijn op de shirts van een van onze teams en op een sponsorbord langs de velden. Ken je de zaak nog niet? Zonde, want in zijn winkel kan je de lekkerste wijnen en delicatessen vinden zoals kaas, verse noten, bier en leonidas bonbons. Je hoeft er niet eens de deur voor uit; bestel en het komt bij je thuis bezorgd!

Als je een feestje hebt kan je ook aan onze nieuwe sponsor denken. Je kunt bij Egbert de catering samen laten stellen op maat, op basis van je wensen en budget. Ze komen aan huis, schenken de wijnen en maken en serveren de hapjes. Kortom, een gastheer voor de hele avond. Of liever een wijnproeverij doen? Dit kan ook bij Egbert van der Vegt!

Zijn website vind je hier: https://www.egbertvandervegt.nl/

Namens de sponsorcommissie: Welkom bij onze mooie vereniging!


08-05

UPDATE: We hebben echt alle hulp nodig. Sta jij er nog niet op? doe dit dan nog even!

Het is eindelijk weer zover, dinsdag 17 en woensdag 18 mei zal het JAM schoolkorfbal toernooi plaatsvinden. We hebben 2 jaar naar een nieuwe editie kunnen uitkijken. 

Hiervoor hebben wij jullie hulp echt allemaal nodig. Dat Unitas een eenheid is hebben we de afgelopen periode meerdere keren laten zien, laten we dit toernooi ook weer met elkaar en als vereniging tot een succes maken. 

De vraag is dan ook om je aan te melden als scheidsrechter.  ( Meld je per dag aan door op de dag te klikken ) 

De tijden van het toernooi zijn als volgt:

Dinsdag 17 mei van 17.30 uur tot 20.15 uur (bovenbouw)
Woensdag 18 mei van 13.00 uur tot  15.40 uur (onderbouw)
Woensdag 18 mei van 17.30 tot 20.15 uur (bovenbouw)

Mocht je pas vanaf een bepaalde tijd kunnen beginnen, geef dit aan onder het kopje opmerkingen. 

De trainingen zullen eruit gehaald worden met uitzondering van de trainingen na 20.15 uur (tenzij trainers anders hebben beslist).

Voor vragen kom op de lijn bij Mirjam Rosendal of Ineke de Boer.  

Groetjes, 
De schoolkorfbal commissie


04-05

[UPDATE]  Tot en met zaterdag kunt u spullen inleveren in ons clubhuis. Nu denkt u vast, er is zaterdag toch niks bij Unitas? Jewel, Unitas / Perspectief 1 & 2 spelen een oefenwedstrijd tegen de Dindoa. Tot zaterdag! 

Volleybalvereniging Harderwijk (VVH) heeft het mooie initiatief getoond om een inzamelingsactie te houden voor de voedselbank in Harderwijk. Graag willen wij VVH en de Voedselbank hierbij helpen door ook producten in te zamelen bij ons in de kantine. Tot en met dinsdag 7 mei zal er een plek in de kantine ingericht zijn voor artikelen voor de voedselbank. Meer info is ook te vinden op de website van VVH: https://www.vvharderwijk.nl/doneer-tijdens-de-inzamelingsweek-voor-de-voedselbank/

Dus neem morgen, maandag of dinsdag voedsel mee naar de kantine en doneer aan de voedselbank!

Aan de hand van onderstaand ‘boodschappenlijstje’ vragen we jullie om te doneren tijdens de inzamelingsweek voor de Voedselbank. Op dit lijstje staan gezonde producten die lang(er) houdbaar zijn.  – macaroni/ spaghetti (volkoren) – pastasaus – rijst: witte, basmati of zilvervlies – aardappelpuree in zakjes – soep in blik of pak – groenten in blik – koffie/ thee – jam, honing, schenkstroop of appelstroop – ontbijtgranen (bij voorkeur zonder suiker) – vis in blik – plastic flessen olie (olijf, zonnebloem, arachide)
En denk ook bijv. aan douchegel en afwasmiddel!

Unitassers, helpen jullie ook mee? Dit wordt zeer gewaardeerd!


01-05

Nog eenkeer genieten van de Hoofdklasse Finale. Deze aftermovie is gemaakt door Margeet Bos


29-04

Nadat we om de bekende reden in maart 2020 plotseling moesten stoppen met onze kaartavonden, zijn we nu blij dat we komend seizoen weer kunnen starten met de “Klaverjascompetitie” van CKV Unitas/Perspectief. In de tussenliggende periode hebben we echter niet stilgezeten en hebben we hard gewerkt aan de bouw van ons nieuwe clubgebouw. We zijn dan ook trots dat we jullie klaverjassers nu in onze schitterende kantine mogen verwelkomen.


Lees verder