Nieuws

03-12

Zoals u hebt kunnen lezen zijn de tribunes as zaterdag gesloten. Om u toch de mogelijkheid te geven om mee te kijken naar de wedstrijden in hal 2 van sporthal De Sypel, hebben we voor u een livestream geregeld. Hierdoor kunt u toch naar de wedstrijden kijken. Bekijk zaterdag de stream via https://youtu.be/2LZRMVC_kaQ ( link is nieuw/aangepast )   Geen wedstrijd meer missen? Abboneer dan ons op kanaal 

Mocht er een bezwaar zijn tegen streamen, laat dit dan weten via info@ckvunitas.nl
De wedstrijden zijn alleen live te zien en de link is na afloop niet meer beschikbaar. ook terugkijken is niet mogelijk.

Letop; de wedstrijden van hal 1 en 2 zijn omgewisseld. Hierdoor zal de stream vanuit hal2  komen.

 


02-12

Na de besluiten van het kabinet is er gezocht naar mogelijkheden om te blijven sporten. Dankzij het RSG hebben we voor alle seniorenteams (inclusief recreanten en midweek) voor de komende 3 weken een oplossing gevonden om (op zaterdag) toch lekker te kunnen trainen met je team. Ook voor de jeugdteams (JTC) wordt er gewerkt aan een schema, wordt vervolgd!

We hebben, rekening houdend met het feit dat er ook teams wél een wedstrijd kunnen spelen, geprobeerd de tijden voor een ieder zo goed mogelijk te verdelen.
Mocht je team nu géén gebruik willen maken van deze optie, laat het dan weten, dan kunnen wij kijken of er een ander team gebruik wil maken van de tijd.
Mail naar tc@ckvunitas.nl.

Ideaal is het allemaal niet, maar na de genomen besluiten om alles door te laten gaan tot 17.00 uur, zijn wij met deze mogelijkheid heel blij. Veel korfbalplezier! 

Bestuur & (J)TC

Onderstaande wedstrijden gaan vooralsnog wel door. Hiermee is rekening gehouden in het trainingsschema:

04-12-2021  12.45 uur  Wolderwijd 1 - Unitas / Perspectief 5 (Zeewolde)

De wedstrijd Unitas/Perspectief 2 - DSC3 gaat niet door, i.p.v. de wedstrijd zal de selectie van 15:30 tot 17:00 trainen in de Sypel.

11-12-2021  15.40 uur  KVZ 2 -  Unitas / Perspectief 3 (Zutphen)

18-12-2021  14:45 uur  Unitas / Perspectief 5 - Regio’72 3 (Sypel)


01-12

Inmiddels is er bericht gekomen vanuit het KNKV dat de competitie doorgaat, tussen 9.00 en 17.00 uur. De wedstrijden die later dan 17.00 uur eindigen, komen te vervallen. Voor het breedtekorfbal tellen de wedstrijden mee voor de competitie. In het wedstrijdkorfbal worden de gespeelde wedstrijden als oefenwedstrijden beschouwd. De competitie van het wedstrijdkorfbal wordt door het KNKV stopgezet. In plaats hiervan komt er een aangepaste (nader te bepalen) competitie.

We gaan ervan uit, dat alle ingedeelde vrijwilligers (scheidsrechters, zaalwachten, jurytafel, autorijders) het huidige schema aanhouden. Indien een individuele sporter niet mee kan doen met een wedstrijd, dient diegene zich via de normale kanalen (wedstrijdsecretariaat) af te melden, in principe voor woensdag 19.00 uur. Indien een wedstrijd om welke reden dan ook, komt te vervallen, zal de eventuele beschikbare zaal op dat moment ingevuld worden door het bestuur, TC en/of JTC.

Deze aanpassingen gelden voor de komende 3 zaterdagen (4, 11 en 18 december).

Eventuele wijzigingen op de coronamaatregelen zullen op de voet gevolgd worden en gecommuniceerd worden via de website.

Heb je vragen? Neem contact op met de teamcoördinatoren van de TC en/of JTC of het bestuur.


29-11

[UPDATE 29-11] svp ophalen voor 1 december. De spullen die na die datum er nog liggen worden naar het Leger des Heils gebracht.

Er zijn weer diverse kledingstukken achter gebleven die opzoek zijn naar de eigenaar. Zit jou vermiste kledingstuk er tussen? Bel met Ynske  en maak een afspraak om ze te komen ophalen. Doe dit svp voor de start van het zaal seizoen


Lees verder

29-11

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag bleek dat zaterdag de eerste en voorlopig laatste zaalcompetitiewedstrijd zou worden. Voor de selectie van Unitas/Perspectief stond een trip naar Nieuwerkerk op de planning. Inmiddels een bekende tegenstander die op het veld de reis naar Harderwijk al eens aflegde. 


Lees verder

28-11

Zoals niemand ontgaan zal zijn hebben we vanaf zondag 28 november te maken met een avondlockdown, vanaf 17.00 uur. Dit betekent voor ons, dat er helaas niet meer getraind kan worden de komende 3 weken. We zijn nu nog in afwachting van berichtgeving van de KNKV hoe zij om zullen gaan met de geplande zaalcompetitie. Zodra hier meer over bekend is, zullen wij jullie hiervan op de hoogte brengen. Vragen? Neem gerust contact op met Margreet Bakkenes (tel. 06-26326655 of bakkenesmargreet@gmail.com)


26-11

Helaas kan u zaterdag niet afreizen naar Nieuwerkerk aan den IJssel om onze selectie aan te moedigen. Gelukkig heeft Nieuwerkerk livestreams geregeld zodat u thuis toch de wedstrijden van de selectie kunt kijken.

Livestream Nieuwerkerk 2 - Unitas / Perspectief 2

Livestream Nieuwerkerk 1 - Unitas / Perspectief 1


25-11

Vanaf 2021 is er een proef gestart om de E-jeugd gezamenlijk te laten trainen. In april van dit jaar hebben we het vernieuwde jeugdplan voor de E&F kenbaar gemaakt. Hierbij zijn destijds een aantal punten als doelstelling naar voren gekomen:

  • De teams gaan nog meer samen en door elkaar trainen.
  • De teamindeling zal ingevuld worden met aandacht voor speelsheid en fanatisme om te korfballen. Minder dan vorige jaren zal aandacht gegeven worden aan wat kinderen al kunnen of hoe effectief ze korfballen.
  • De teams krijgen allemaal 1 of 2 trainers plus een coördinerend trainer. De coördinerend trainer is een ervaren trainer met overzicht over de spelers én trainers. Deze trainer heeft een coachende rol voor zowel trainers als spelers.

Zowel bij de kinderen, de trainers en de ouders die langs de lijnen komen kijken horen we positieve feedback van deze aanpak. Een paar impressie foto’s: