Unitas bouwt

20000
9200

meer over Unitas Bouwt

Nieuws

22-05

Na enthousiaste gesprekken heeft de talentvolle korfballer Jeroen Boonstra (15) uit Dronten kenbaar gemaakt vanaf komend seizoen bij Unitas/Perspectief in de A-junioren te komen korfballen. De huidige speler van ASVD heeft, ondanks dat hij meerdere opties had, er voor gekozen om zich aan te sluiten bij onze mooie vereniging. Hier zijn wij erg trots op!

We kijken dan ook uit naar een mooie samenwerking en hebben er vertrouwen in dat zijn komst een goede bijdrage levert aan onze ambities en plannen.

Jeugd Technische Commissie


ny pizza banner
18-05

Tjonge wat gaat het hard en wat is het gaaf om binnen in het nieuwe gebouw te lopen. Fantastisch om te zien dat alle tekeningen nu ook echt waarheid aan het worden zijn. Sommige ruimtes vallen echt groot uit, en bij andere denk je van oei had iets anders gekund. Al met al gaan we een enorme stap maken met de vereniging als het gaat om het nieuwe gebouw.


Lees verder

15-05

Vanwege Hemelvaart (21 mei) en 2e Pinksterdag (1 juni) zullen op deze twee dagen geen trainingen plaatvinden.


15-05

De JTC heeft, i.s.m. de trainers, op basis van het nieuwe korfbal protocol (KNKV i.s.m. NOC*NSF) de keuze gemaakt om vanaf a.s. maandag 18 mei, de trainingen voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar opnieuw aan te passen. Ook het trainingsschema is aangepast om te zorgen voor een veilige aankomst en vertrek. De eerder gecommuniceerde maatregelen rond hygiëne, betreding veld, kantine, aankomst en vertrek, de inzet van een veldwacht, etc. blijven voor iedereen gewoon gelden.


Lees verder

14-05

ook in deze tijden is Jeroen Dirksen van de Berekuyl bereikbaar voor het beantwoorden van je vragen wanneer je fysieke klachten ondervindt.

Bel naar 0341-453177 of mail naar jdirksen@deberekuyl.nl en stel je vragen.

Uiteraard kosteloos voor leden van c.k.v. Unitas / Perspectief 


ny pizza banner
12-05

Onlangs zijn de trainingen weer begonnen bij Unitas. En we zien dat iedereen het weer naar z’n zin heeft! Om iedereen weer lekker plezier te laten maken en alle kinderen een mogelijkheid willen bieden om lekker te kunnen sporten en bewegen, wil Unitas de mogelijkheid bieden om ook vriendjes en vriendinnetjes in de D,E,F-leeftijd (6 t/m 11 jaar) die nog niet op korfbal zitten, mee te laten doen.

Dus trommel je vriendjes en vriendinnetjes op, en neem ze mee naar de training(en)! Misschien dat je ze wel enthousiast kan maken voor onze mooie sport.

Wanneer je iemand meeneemt, stuur even een berichtje naar jouw train(st)er, dan is hij/zij in ieder geval even op de hoogte. En voor de (ouders van) vriendjes en vriendinnetjes gelden natuurlijk dezelfde hygiëne-voorschriften als voor onze eigen leden. 

Veel plezier!
 


05-05

Vanaf maandag 11 mei starten de trainingen voor de jeugd weer. Voor het opstarten van de trainingen hebben we verplicht de rol van veldwacht ingesteld. Het gaat er om dat je het verloop in de gaten houdt en de mensen een beetje wegwijs maakt in het toepassen van de corona-regels.

Wij willen als bestuur graag een vast team hiervoor vormen op de volgende momenten:

maandag van 17.15 tot 20.15 uur

dinsdag van 17.15 tot 18.45 uur

woensdag van 18.45 tot 20.15 uur

donderdag van 17.00 tot 20.30 uur

Per moment zouden wij graag 2 mensen inzetten wat neerkomt op in totaal 8 personen, voor zolang dit nodig is. 

Volgens ons moeten wij dat als CKV Unitas/Perspectief kunnen oppakken zodat alle kinderen weer lekker kunnen sporten bij ons.  Mocht je ons willen helpen stuur dan een mail naar vanderbeekniels@gmail.com of een bericht naar 06-10421624


04-05

Doe je mee? Jouw hulp is daarbij namelijk heel hard nodig; we rekenen graag op je!

Hoi allemaal! Gelukkig kunnen we bijna weer beginnen met de trainingen! We starten vanaf 11 mei! Spelers t/m 12 jaar hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand te houden; jongeren van 13 t/m 18 jaar wel. Wel gelden er nieuwe regels (op basis van de voorschriften van de regering, de richtlijnen van het RIVM, het protocol van de KNKV en in overleg met de Gemeente Harderwijk). Het kan zijn dat bij nieuwe omstandigheden, de regels worden aangepast. Zo willen we er voor zorgen dat de trainingen op een veilige en verantwoorde manier kunnen plaatsvinden, waarbij verspreiding van het coronavirus wordt tegengegaan. We hopen op jouw medewerking!


Lees verder

01-05

Het trainingsschema voor de opstart van de JEUGD-trainingen in deze corona-tijd is bekend. Zoals eerder op deze site gemeld, is er voor de A, B en C-jeugd een aangepast programma. Daarnaast is gekeken naar de mogelijkheden om de spelers/trainers op het veld goed genoeg ruimte te kunnen bieden en zijn 'wisselblokken' ingepland: ruimte voor het vertrekken van teamspelers en de aankomst van de volgende teams.

Info voor ouders en spelers: zorg er voor dat je niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig bent.

Info voor trainers: zorg er voor dat je ca. 30 minuten voor aanvang van jouw training aanwezig bent en je veld/ materialen klaar hebt staan, zodat je  de spelers kunt ontvangen.

Verder informatie volgt later, maar dan kan iedereen nu alvast rekening houden met de nieuwe trainingstijden!


Lees verder

ny pizza banner
01-05

Van rivalen, naar teamgenoten, naar samen een stap naar een hoger niveau.

Vanaf komend seizoen zullen Renee Havenaar (21) en Lissa Dibbink (23) uitkomen voor Unitas/Perspectief. Beide dames zijn momenteel actief bij KV Apeldoorn dat uitkomt in de 1e klasse.

Renee debuteerde op 15 jarige leeftijd in het eerste team van Atalante, waar zij de 2 jaar oudere Lissa, op dat moment spelend bij Steeds-Hooger, als rivaal leerde kennen..........


Lees verder

30-04

Het trainingsschema vanaf 11 mei is bijna klaar en wordt uiterlijk eind deze week geplaatst op de site!


26-04

De JTC heeft, in samenwerking met het Bestuur, na de persconferentie van 21 april, als een speer een plan gemaakt om de korfbaltrainingen voor de jeugd weer mogelijk te maken. Na afstemming van het Bestuur met de Gemeente Harderwijk (afgelopen vrijdag), hierbij alvast een samenvatting wat iedereen kan verwachten:

- we starten voor de jeugd vanaf maandag 11 mei weer met de trainingen (op het veld)

- we starten met de huidige teams en de huidige trainers; alle teams gaan 1x per week trainen

- er wordt gewerkt aan een aangepast trainingsschema

- het sportpark (veld) gaat beperkt open, en is alleen voor traines en kinderen te betreden (dus niet door ouders)

- we organiseren een specifieke routing (éénrichtingsverkeer, aparte ingang, aparte uitgang) en logisitiek (kinderen halen/brengen) etc.

- er zullen aangescherpte hygiëne- en schoonmaakvoorschriften gaan gelden

- we gaan (mede op last van de gemeente) veldwachten inzetten, die gaan toezien op een goede wijze van het toepassen van de regels

- trainers worden nog op de hoogte gebracht van de nieuwe regels, werkwijze, etc.

- de focus voor de A, B, C-jeugd wordt een apart programma aangeboden met focus op lekker samen sporten, in vebinding met elkaar en in conditie komen/blijven

- de D, E, F-jeugd kan gewoon trainen met focus op lekker samen sporten, speelplezier, in conditie komen/bliljven, verdere ontwikkeling

- de trainingen worden niet gebruikt als selectiemiddel voor de teamindeling van volgend seizoen 

 

De komende twee weken zullen het Bestuur, de JTC en de verschillende commissies, alles in het werk stellen om te zorgen voor de realisatie van het plan. In die twee weken zal er ook steeds meer duidelijk worden. Op dit moment kunnen we nog onmogelijk alle vragen beantwoorden, maar zodra we meer weten, zullen we dat via de site communiceren en ook via de bestaande Whatsapp-groepen.

We zijn heel blij dat we aan de slag kunnen en dat er binnenkort weer trainers en spelers op het veld te vinden zijn! Ons doel is te zorgen dat het opstarten van de trainingen op een veilige en verantwoorde manier gebeurt, zodat verspreiding van het coronavirus wordt tegengegaan.

Doe je mee? Jouw hulp is daarbij namelijk heel hard nodig; we rekenen graag op je!


22-04

Beste leden van Unitas/Perspectief,

Nu het einde van het seizoen opeens veel eerder is, zullen we de kleding ook weer moeten innemen. Dat zal dit jaar even wat anders gaan dan anders en ik(Ante) heb jullie hulp hard nodig!

Ik(Ante) zou graag willen dat 1 iemand van het team alles verzamelt (denk aan tassen, trainingspakken etc als jullie team dit heeft) en het op onderstaande momenten komt inleveren in het clubhuis. In verband met de veiligheid wil ik niet dat iedereen apart komt maar dat er 1 iemand namens het team alles komt brengen.

Ik wil graag weten wie en wanneer het komt inleveren in het clubhuis. We mogen niet met veel mensen bij elkaar komen natuurlijk.

Inlevermomenten zijn:
woensdag     29 april     19.00-19.45 uur
donderdag    30 april     10.00-10.45 uur
woensdag     6 mei        10.00-10.45 uur

Vul via deze planner in wanneer je vanplan bent om te komen.


ny pizza banner
21-04

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de overheid, wil het bestuur van Unitas/Perspectief graag van zich laten horen.

We gaan kijken, samen met de betrokken commissies, hoe korfbal op een verantwoorde manier weer mogelijk kan worden gemaakt voor onze jeugdspelers. In de aangekondigde maatregelen wordt sporten in teamverband voor spelers tot 12 jaar vanaf 28 april weer toegestaan en voor spelers van 12 tot 18 jaar zijn er mogelijkheden waarbij anderhalve meter afstand moet worden gewaarborgd.

Zoals je zult begrijpen is het terrein van Unitas/Perspectief tot nader bericht nog steeds gesloten voor onze leden.


20-04

Helaas ligt het korfbalseizoen alweer even stil en ondertussen heeft het KNKV ook een aantal beslissingen genomen. De veldcompetitie wordt als niet gespeeld beschouwd en dit houdt in dat er geen promoties of degradaties zullen plaatsvinden en iedereen komend seizoen weer op hetzelfde niveau speelt als het afgelopen seizoen.

Voor de zaalcompetitie heeft het KNKV een andere keuze gemaakt, hierbij worden de competities beëindigd met de huidige standen.

Het bijzondere is dat Unitas/Perspectief 1 nu kampioen is geworden en hiermee promoveert naar de hoofdklasse. Het moet voor de spelers en staf heel gek zijn om zo kampioen te worden en niet de ontlading van een kampioenschap te voelen op de wedstrijdvloer. Neemt niet weg dat wij als bestuur ontzettend trots zijn op het behaalde resultaat en wij zullen hier zeker nog aandacht aan besteden wanneer we daar weer mogelijkheden hebben. Daarnaast zijn ook het vijfde, D5, E2, E4, E7 en F1 kampioen geworden.

Ook binnen onze vereniging ontstaan mooie initiatieven. De materiaalcommissie heeft besloten om materiaal uit te lenen aan onze leden zodat er thuis toch nog gekorfbald kan worden. Daarnaast verzorgt Jeroen Dirksen een online work-out waar onze leden aan mee kunnen doen. De C1 heeft zelf een online work-out met het team gedaan en de F1 is ondertussen voorzien van mooie kampioensshirts.

Wat de komende tijd gaat brengen is nog onzeker. Wij zullen de richtlijnen op de voet blijven volgen en houden jullie op de hoogte.