Nieuws

06-02

Allereerst de wedstrijd PKC/VERTOM 2 – Unitas/Perspectief 2. Het eerste duel tussen beiden ploegen in sporthal de Sypel in Harderwijk werd door de Harderwijkers gewonnen met 22-21. De facebookpagina van PKC gaf voor de wedstrijd al aan toe te zijn aan een revanche met Unitas/Perspectief 2. Echter startte ook dit maal Unitas 2 beter aan de wedstrijd dan dat PKC 2 dat deed. Het was echter geen eerste helft met veel doelpunten, van een 1-4 voorsprong liep PKC 2 wel wat in naar een 6-7 ruststand. Ook in het begin van de tweede helft hield Unitas/Perspectief 2 de voorsprong vast en bouwde deze uit naar 10-12. Dit was voor de coaches van PKC het signaal om wat tactische omzettingen te doen en dit bracht uiteindelijk ook resultaat. In de aanval bij Unitas/Perspectief stokte het waardoor PKC voor het eerst in de wedstrijd na 0-0 weer op een gelijke stand kwam (12-12). Hierna werd PKC duidelijk de betere partij en wist het de wedstrijd nog om te zetten naar een 16-15 overwinning in eigen huis. Kortom, een zwaar bevochten wedstrijd waar Unitas/Perspectief 2 helaas net naast de punten greep waar dat er toch zeker weten wel in heeft gezeten.


Lees verder


05-02

Afgelopen vrijdag was er een bijzonder moment. Ons vlaggenschip heeft van de gemeente Harderwijk de onderscheiding ‘Bijzondere Sportprestatie 2022’ uitgereikt gekregen. Doordat zij de Korfbal League hebben bereikt zijn zij hiervoor genomineerd en volkomen terecht ook gekregen! Iets waar we als vereniging enorm trots op kunnen zijn! Toppers… jullie zijn de beste!!


04-02

Lieve love birds van Unitas! 

Wisten jullie dat 4 februari een hele bijzondere dag in de geschiedenis van Unitas gaat worden? Funitas presenteert dan namelijk het eerste gala, met als thema…… Valentijn! 

Vanaf nu kunnen de tickets worden besteld via.......

 


Lees verder

02-02

Goedemorgen,

Even voor alle scheidsrechters van as zaterdag 4 februari  de wedstrijden zijn in de Bogen!!


02-02

Goedemorgen,

ik ben nog op zoek naar een scheidsrechter voor as zaterdag D2 om 13,15 uur in de Bogen

Wie kan er fluiten?

roeten, Marjelle


31-01

Na een knappe overwinning van Unitas 2, op Groen Geel 2, waarbij de ploeg zich mooi revancheert van de off-day tegen KCC 2 van vorige week, was het aan het eerste team om dit kunstje te herhalen. In plaats van een 23-21 overwinning, was het GroenGeel 1 wie met 21-23 de belangrijke punten mee kon nemen naar Wormer. De wedstrijd was bijna een kopie van de wedstrijd tegen KCC. Een snelle voorsprong van 5-1 wordt makkelijk weggegeven, waarna de bezoekers in de slotfase het initiatief nemen, een gat van 4 doelpunten, blijkt uiteindelijk te groot om nog te overbruggen in de laatste minuten.


Lees verder

30-01

Er is al een mooi bedrag bij elkaar gehaald, maar missen nog een aantal deelnemers. 

Er komen 2 extra data bij voor het inleveren van het geld van de sponsorloop ; 
Dinsdag 31 januari en dinsdag 7 februari beide avonden tussen 1800 uur en 1900 uur.

Let op! Dit zijn de laatste inlever momenten

Locatie; Slingerbos 1, 3844 AC Harderwijk28-01

Hoewel slechts de wiskunde ons nog een sprankje hoop biedt, kunnen we op basis van realisme wel stellen dat afgelopen zaterdag het doek gevallen is voor Unitas. Natuurlijk weet je nooit hoe een koe een haas vangt -kijk maar naar bijvoorbeeld Unitas 2- PKC 2-, maar als je naar de komende wedstrijden kijkt, de andere uitslagen beziet en je realiseert dat de ploegen boven ons ook nog tegen elkaar moeten, kunnen we helaas wel stellen dat ons debuut in de Korfbal League vooralsnog beperkt zal blijven tot één seizoen. Een jaar of tien geleden konden we het op het veld het verblijf in de Ereklasse nog een jaartje rekken doordat Nic. onderweg wat steken liet vallen, maar de kans dat het doek valt voor ons nadert één, zoals de wiskundigen zo mooi kunnen stellen. En daarom is misschien de wedstrijd van vanavond wel de belangrijkste van het seizoen.


Lees verder

25-01

Vrijdag 27 januari zal de contributie over Q4 2022 geïnd gaan worden met als omschrijving “Contributie Unitas Q4 2022”

Mocht je vragen hebben met betrekking tot de inning van de contributie neem dan gerust contact met ons op via de mail via penningmeester@ckvunitas.nl

Graag onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Frank Wever

Penningmeester


24-01

de kaarten voor de wedstrijd UNITAS / PERSPECTIEF 1 - GG / RMCD HUIS EMMA 1 kunnen vanaf heden gekocht worden via:
https://app.clubcollect.com/forms/nl/ckv-unitas-pers/toegangsticket-kenonz-korfbal-league-wedstrijd-28-januari-bij-un
t/m 17 jaar gratis entree


23-01

21 januari 2023 moest het gaan gebeuren. De eerste winstpunten van 2023 en tegelijkertijd het historische Korfbal League seizoen. Deze zaterdag was KCC/CK Kozijnen de tegenstander. Een ploeg met 5 punten voorsprong, welke verkleind moest gaan worden tot 3 punten.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip was het de beurt aan Unitas/Perspectief 2. De ploeg speelt het dit gehele zaalseizoen al erg verdienstelijk. Tot en met afgelopen zaterdag werd het alle tegenstanders erg lastig gemaakt, en werden er zelfs 2 overwinningen en 1 gelijkspel behaald. Heel erg netjes dus! Helaas kon de wedstrijd niet vergeleken worden met de eerdere goede wedstrijden, en was 10-24 de einduitslag. Ook dit kan er een keer tussen zitten!


Lees verder

23-01

In de maanden april en mei komen er weer een paar mooie dagen aan waar we ons als vereniging kunnen tonen onder de kinderen van de gemeente Harderwijk. Lara Kreikamp heeft zich opgeworpen als aanspreekpunt voor de dagen die gehouden worden op ons sportpark en krijgt hulp van Dionne van Dunschoten en Thom Munnik die binnen Unitas hun stage-uren lopen voor hun studies. Wat staat er te gebeuren?

Allereerst gaan we in april 3 middagen op ons sportpark een mogelijkheid bieden aan de kinderen om kennis te maken met onze korfbalsport. Dit zal plaatsvinden op woensdagmiddag 5, 12 en 19 april van 15.30-17.00 uur en is voor de groepen 3,4,5.

Op 3 mei stellen we het park open waarbij verschillende verenigingen workshops en clinics geven aan de jeugd. De exacte invulling volgt maar uiteraard kan onze eigen korfbalsport hier niet ontbreken.

Als laatste gaan we meedoen op de Koningspelen op vrijdag 21 april aan de Sypel. Hier komen veel kinderen op af en daar willen we een vleugje korfbal natuurlijk niet laten ontbreken.

Vanuit de vereniging zoeken we enthousiaste mensen die willen helpen onze sport te promoten. Lijkt het je leuk om een middag te verzorgen of past dit in je stage van je school? Laat het dan weten aan Lara Kreikamp.

Voor de Koningspelen zoeken we naast de helpende handjes nog een coördinator, dus kom op en geef je op bij Lara!


23-01

Sanne en Bert halen Team NL onder 17

Tijdens de korfbal challenge is duidelijk geworden dat Sanne van der Velde en Bert Hopma Zijlema Team NL onder 17 hebben gehaald. Een prestatie waar we uiteraard als vereniging super trots op zijn. Het verhaal van Bert is wel heel speciaal te noemen, want niet lang geleden zagen we hem nog op krukken voorbij strompelen!

Bert en Sanne in oranje outfit is voor ons normaal, maar deze versie van oranje is natuurlijk wel erg speciaal:

Sanne en Bert jullie maken ons trots, vanuit de vereniging van harte gefeliciteerd!