Nieuws

19-04

Goedemiddag voor morgen met spoed nog op zoek naar 2 scheidsrechters D4 10.15 uur en de F5 10.00 uur wir kan er fluiten

 


17-04

Blij zijn wij om te kunnen melden dat met ingang van seizoen 2024/2025 Maarten van Erp en Lara Kreikamp verantwoordelijk zullen zijn voor Unitas/Perspectief A1. Maarten (32) was jaren lang actief als speler waarvan de laatste jaren in Kampen bij Wit-Blauw. Naast z’n ervaring als speler is hij ruim 10 jaar lang trainer van de jongere regioteams waaronder District Noord en de laatste jaren van RTC Randmeren. Als opleidingsdocent binnen de KNKV heeft hij meerdere jeugdtrainers opgeleid.


Lees verder

16-04

Deze week bereikte ons het nare bericht van het overlijden van Jaap Landman. Op zondag 14 april is hij, in de aanwezigheid van zijn naasten, overleden. Wij kennen Jaap als een trouwe supporter van onze selectie waar zijn dochter Jolien en schoonzoon Jort in spelen. Jaap zal zeker gemist worden! Wij willen Marian, zijn gezin en familie heel veel sterkte wensen in de komende periode. 

Het bestuur


Lees verder

15-04

Inmiddels al 109 enthousiaste Unitassers die meegaan, van de A tot en met de kangoeroes. Ben jij er ook bij? Opgeven kan vandaag voor het laatst: INSCHRIJVEN UNITAS/POS ZONWERING JEUGDKAMP 2024

Hartelijke groet, de kampstaf


15-04

Na 1,5 jaar alleen maar trainen is het eindelijk zo ver; 
Vrijdag 19 april spelen wij met (4x4) een wedstrijd 8 tegen 8
De wedstrijd begint om 20.00 uur en ja de kantine is open .
Alles is geregeld voor een avond TOP korfbal met als tegenstander het altijd lastige SKF . Uiteraard is de toegang gratis wees er snel bij want het kan best druk worden

Groeten van ons 4x4


12-04

Op woensdag 8 mei komt Team NL naar KV Wolderwijd. De internationals geven een clinic aan de F, E en D jeugd. En hoe leuk: de jeugd van Unitas/Perspectief is ook welkom om deel te nemen! Je kan je aanmelden via de het aanmeldformulier op de website van Wolderwijd: https://kvwolderwijd.nl/nieuws/team-nl-korfbal-clinic-aanmelden-kan-vanaf-nu/


12-04

Onze trouwe sponsor Trendz Harderwijk doet mee met de Modewinkel Awards 2024! Dus roepen we al onze volgers en leden op om te stemmen! 

Stemmen kan via www.modewinkelawards.nl/trendz-harderwijk

Elke stem telt, dus we kunnen samen laten zien hoe erg we de steun en sponsoring van Trendz waarderen! #ModewinkelAwards


11-04

In 2021 zijn de bondsraadsleden, de vertegenwoordigers namens de verenigingen binnen het bestuursmodel van het KNKV, gekozen voor de periode tot en met juni 2024. Dat betekent dat alle bondsraadsleden per 1 juni aanstaande aftreden. Een gedeelte van hen is herkiesbaar, maar we zijn ook weer op zoek naar kandidaat-bondsraadsleden voor de nieuwe verkiezingsperiode! Zitten er kandidaat-bondsraadsleden bij Unitas / Perspectief?

Wat doet de bondsraad?
De bondsraad bestaat uit gekozen vertegenwoordigers namens de korfbalverenigingen. Zij vormen de brug tussen de verenigingsbelangen en de strategische koers van het KNKV. Bondsraadsleden zijn de vertegenwoordigers namens de verenigingen in een regio, die met ons meedenken en -werken aan de ontwikkeling en toekomst van korfbal.

Waarom is de bondsraad belangrijk?
Over grote beslissingen die het KNKV neemt, moet door de bondsraad besloten worden tijdens bondsraadsvergaderingen. Bondsraadsleden vertegenwoordigen de verenigingen uit hun eigen regio. Is er geen bondsraadslid uit jouw regio aanwezig bij een bondsraadsvergadering? Dan gaat de stem namens de verenigingen in je regio helaas verloren. Dat willen we als KNKV natuurlijk voorkomen en daarom is het heel belangrijk dat elke regio door een bondsraadslid wordt vertegenwoordigd!

Werf jij met ons mee?
De volledige profielschets van een bondsraadslid vind je hier. Daarnaast staat hier meer informatie over de bondsraad, onder andere over de mogelijkheid van een duo-functie. Je kan je tussen 14 maart en 1 mei aanmelden via dit formulier.

Hoe ziet de verkiezingsperiode eruit?
Op 13 mei maken wij de lijst van kandidaat-bondsraadsleden bekend. Tussen 13 mei en 2 juni kan er gestemd worden door alle verenigingen. Het stemmen gebeurt binnen de Mijn Korfbal-omgeving door de voorzitter van de vereniging. Op 20 juni stelt het bondsbestuur de verkiezingsuitslag vast en worden de kandidaten en verenigingen geïnformeerd. Vanaf 25 juni, de dag na de bondsraadsvergadering van 24 juni, zijn de nieuwe leden in functie. De zittingstermijn van de gekozen bondsraadsleden is tot en met juni 2027.

Meer informatie en vragen
Wil je meer informatie of heb je vragen over kandidaat-bondsraadsleden en/of de verkiezingen? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.


10-04

as zaterdag is het clubhuis geopend om de zaalfinale te kijken. vanaf 13:30 is het clubhuis geopend om de junioren en de senioren zaalfinale te kijken.

Wees welkom


09-04

Op 28 en 29 mei is het jaarlijkse JAM Schoolkorfbaltoernooi bij onze vereniging! Uiteraard hebben we weer ontzettend veel vrijwilligers nodig. Geef je nu alvast op om te fluiten en zet het in je agenda.

We werken dit jaar met tijdsvakken. Vul na de leesverder in welk tijdstip/tijdstippen jou het beste uitkomen. Als je je opgeeft vanaf 18.30 uur, is dat het tijdstip waarop je ingedeeld kan worden om te fluiten.


Lees verder

08-04

Hi allemaal, hierbij de tweede hint door Corné. Kun jij raden waar we naartoe gaan? Laat je voorspelling achter in de DM van @poszonweringunitaskamp2024.

Inmiddels hebben al 88! Unitassers zich opgegeven. Jij gaat toch ook nog mee? Je kunt je opgeven tot 15 april dus wacht niet te lang! Update 8 april: op basis van het aantal aanmeldingen gaat ook de D-jeugd in een tent.

Groetjes van de kampstaf!


07-04

Het is de avond van de dag na de avond van de dag ervoor, en ik heb de laatste vijf minuten van de finale van de Korfbal League 2 al zes keer teruggekeken, en de laatste seconden misschien wel al dertien keer: ik had veertien keer kippenvel. Het was een memorabele avond, die door de geluksvogels in de hal ter plekke beleefd werd, en door de thuisblijvers op de bank. Of, zoals ik, afwisselend op de wc, in de keuken, in de tuin, op de bank en tegen het plafond. Toen we twee punten achter stonden, en de goal in het aanvalsvak van Daan maar niet goed viel, was de spanning in huis te veel voor me. Hoe de toeschouwers zich in de zaal zich moeten hebben gevoeld, kan ik me amper voorstellen.


Lees verder

07-04

Het werd een prachtige avond voor de korfballers van Unitas en de 450 supporters uit Harderwijk in de met 1500 toeschouwers uitverkochte PKC-hal in Papendrecht. Een avond die in veel opzichten deed denken aan de memorabele hoofdklassefinale van 2022 tegen HKC (15-18), toen Unitas voor het eerst de Korfbal League bereikte. Dat gebeurde zaterdag opnieuw: na een inhaalrace uit geslagen positie (10-14) zorgde Noah Bijsterbosch met de 18-17 in de allerlaatste seconde voor een ongekende ontlading.


Lees verder

06-04

 

Unitas / Perspectief wint Korfballeague 2 finale en keert terug in de korfballeague door een heerlijke goal in de slot seconde van Noah Bijsterbosssss

Foto's: WVZ fotografie


06-04

Toen ik een maand geleden na de cruciale nederlaag tegen Mid Fryslan in De Sypel om me heen keek, zag ik dat alle energie uit de zaal was verdwenen: als een hopeloos lek en verschrompeld ballonnetje leek het seizoen leeg te lopen, en het publiek verliet teleurgesteld en gebutst de tribune. En kijk ons nu eens: trots en fier staan we toch maar weer in de finale.


Lees verder