Wedstrijdverslagen

13-10

Na een regenachtige trainingsweek kwam Velocitas uit Leiderdorp naar Harderwijk om een potje korfbal te spelen. Toen om half 4 het fluitsignaal ging stonden er 16 spelers


Lees verder

08-10

Afgelopen weekend is de koploper op bezoek geweest. De jonge ploeg uit Nieuwerker heeft vorig jaar laten zien dat ze eigenlijk een klasse te laag spelen. In de zaal werden ze vierde na een veel belovend begin. Ook dit jaar op het veld gaat het tot nu toe voorspoedig, waar ze alle wedstrijden winnen en zelfs per wedstrijd niet meer dan 10 goals hoeven te incasseren.


Lees verder

29-09

Unitas/Perspectief mocht aantreden tegen Ovvo in Maarsen. Dankzij de goede verdedigende druk van beide ploegen en de harde wind was het geen doelpuntrijke wedstrijd. Pas na 4 minuten viel het eerste doelpunt voor Unitas van Mike van Boven. Deze voorsprong bouwde zich uit tot 0-3 door o.a. een lastig af te maken doorloopbal van Sabine. Helaas kon deze voorsprong niet vastgehouden worden, omdat de kansen te dichtbij werden weggegeven (5-5). De laatste seconden voor rust scoorde Ovvo nog een knap afstandsschot, wat de ruststand op 6-5 bracht.


Lees verder

23-09

Zaterdagochtend 21 september 2019 ging voor iedereen de wekker weer .. YES het is weer zaterdag, de leukste dag van de week; MATCHDAY! 
Ondanks dat de temperatuur afgelopen week afnam en de lange mouwen shirts tevoorschijn kwamen, was het een zonnige dag. Zowel Unitas 1 als 2 namen het op tegen GKV/Enomics. Het tweede wist na een zenuwslopende fase de punten mee naar huis te nemen. 


Lees verder

16-09

Op een zonnige middag nam zowel Unitas 1 als 2 het op tegen KVS/Maritiem. Tijdens de wedstrijd van de reserves werd duidelijk dat het met KVS een opportunistische tegenstander zou treffen. Aan Unitas dus de taak om geduldig te spelen en zo de twee punten uit het vuur te slepen.


Lees verder

11-09

Een nieuw seizoen!

Het korfbalseizoen is weer begonnen. Eind vorig jaar kwam de poule-indeling ons ter oren met daarin een aantal bekende tegenstanders maar ook verenigingen waar we de afgelopen jaren niet tegen gespeeld hebben. Toeval wil dat alle herkenbare teams in de eerste speelronde de punten mee mochten nemen.

De voorbereiding begon dit jaar op een zaterdag met een trainingsdag. Een beetje korfbal, kijken hoe fit iedereen uit de zomer kwam en uiteindelijk afgesloten met een potje regenachtig beachvolleybal. Daarna werd er vervolgens geoefend tegen.....


Lees verder

22-05

Vrijdag 17 mei was het weer zo ver, het jaarlijkse recreantentoernooi bij MIA!

Een altijd goed georganiseerd toernooi met veel gezelligheid en niet geheel onbelangrijk voor de Recreanten; de schaal bitterballen na afloop van het toernooi.
Aan het toernooi deden dit jaar 9 teams mee. Na het winnen van de poulewedstrijden belandden we in de finalepoule. In de finalepoule werden we na twee gewonnen wedstrijden eerste van het toernooi!



 


25-03

Afgelopen dinsdag speelde Unitas/Perspectief A1 alweer haar laatste zaalwedstrijd. Waarom op dinsdag zal u denken, maar dit had alles te maken met de wedstrijd van Unitas/Perspectief B1 die afgelopen zaterdag de play-offs tegen PKC B1 speelden. Omdat de spelers en speelsters van de A1 daar graag aanwezig wilden zijn mocht de A1 op dinsdagavond komen opdraven in Gorredijk. Degradatie kon voor de Harderwijkers niet meer voorkomen worden en LDODK A1 kon hooguit nog klimmen naar plekje vier. De welbekende wedstrijd om ‘des keizers baard’ zou plaatsvinden.


Lees verder

18-03

Een week nadat het doek definitief was gevallen voor Unitas/Perspectief A1 stond de wedstrijd tegen DVO A1 weer op het programma. In de eerste wedstrijd tussen beide teams in Bennekom kon Unitas/Perspectief A1 lang meekomen met DVO, maar helaas haakte de ploeg uit Harderwijk net te vroeg af om de punten mee terug te nemen. Een overwinning van Unitas/Perspectief op DVO A1 zou weer wat kleur op de wangen brengen. DVO had aan slechts één punt genoeg om zich definitief te plaatsen voor een plek bij de eerste twee van de competitie die recht zou geven op een plaatsje in de play-offs. Unitas/Perspectief wilde de bezoekers uit Bennekom de eerste tien seconden van de schotklok vastzetten en hoopte met deze tactiek dus twee punten binnen te hengelen.


Lees verder

04-03

Na een goede wedstrijd tegen SKF, een uitstekende wedstrijd tegen Oranje-wit en een hele, hele goede wedstrijd tegen koploper DOS’46 kon de korfballoze zaterdag eigenlijk niet op een slechter moment plaatsvinden. Er zaten bijna twee weken tussen het begin van de vorige wedstrijd en het begin van het affiche Unitas/Perspectief A1 – Dalto A1.


Lees verder