Wedstrijdverslagen

29-11

Allereerst stond de wedstrijd Dos'46 2 - Unitas/Perspectief 2 op het programma. Unitas 2 keek vanaf de start van de wedstrijd tegen een achterstand aan, zo kwamen de Harderwijkers 3-0 achter. Unitas kwam in de eerste helft nog wel wat terug, maar de laatste vijf goals voor rust waren voor Dos'46 2, wat resulteerde in een 11-5 ruststand. Ook in de tweede helft veranderde dit wedstrijdbeeld niet echt. De eindstand was 23-15 in het voordeel voor Dos'46 2. Lichtpuntje was nog wel dat er ruimte was voor Arne Luijendijk om zijn debuut te maken in het tweede.


Lees verder

22-11

9 maart 2019, dat was de laatste officiële thuiswedstrijd in sporthal de Sypel dat Unitas/Perspectief had verloren in de eigen hal. In datzelfde jaar degradeerde de ploeg kansloos uit de hoofdklasse, met 0 punten. Op 19 november, ruim 3,5 jaar later, inmiddels in de Kenonz Korfballeague, is het PKC/Vertom 1 wie deze reeks wist te doorbreken. In een leuke wedstrijd waarin Unitas iets meer dan een helft goed weerstand kon bieden tegen PKC, was niveauverschil nog te groot om een goed resultaat neer te kunnen zetten. Het publiek was zaterdag de grote winnaar. Een volle sporthal  en  ruim 5.000 kijkers op de livestream zagen hoe Unitas bleef knokken om bij te blijven bij PKC. Via een 10-12 ruststand liep PKC een kwartier voor tijd uit naar een 18-25 overwinning.


Lees verder

14-11

12 november 2022, eindelijk was het zover! Na het bizarre zaalseizoen van 2021-2022 met natuurlijk een geweldig einde waarin de Hoofdklassefinale werd gewonnen, mocht Unitas/Perspectief voor het eerst in de geschiedenis aantreden in de Korfbal League.


Lees verder

24-10

Afgelopen zaterdag stonden er twee leuke potjes op de planning in Wormer. De selectie van Unitas mocht aantreden tegen de selectie van Groen-Geel. Om 16:00 begon de wedstrijd van het tweede, beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd bovenaan zonder puntverlies. Helaas werd dit een moeilijke wedstrijd voor Unitas 2 en dit resulteerde dan ook tot de eerste verliespunten van het tweede wat verder een super veldseizoen draaide dus met goeie moed richting het zaalseizoen kan gaan.


Lees verder

17-10

Om 14:30 uur stond eerst de wedstrijd van Unitas/Perspectief 2 op het programma tegen DSC 3. Unitas 2 kent een geweldige seizoenstart met 12 punten uit 6 wedstrijden tot dan toe. Waar DSC 3 scherper begon en al snel op een 0-2 voorsprong kwam, was het Unitas wat vervolgens het initiatief in de wedstrijd overnam. DSC 3 nam voor het eerst een time-out op een stand van 7-3. De ruststand wordt uiteindelijk bepaald op 8-5. In de tweede helft wordt de voorsprong uitgebouwd wat ruimte laat voor wat A1 spelers om in te vallen. Onder andere het debuut van Bert Hopma Zijlema. Uiteindelijk wint Unitas/Perspectief 2 met 15-12 van DSC 3.


Lees verder

09-10

Waar de goals vorige week extreem duur waren ging het deze week een stuk gemakkelijker. Vorige week, in de zwaar bevochten wedstrijd tegen Wageningen, werden gelukkig 2 punten meegenomen maar dat ging niet met gemak. Einduitslag 9-8.


Lees verder

03-10

Na de doordeweekse wedstrijd welke Unitas kansloos van Dalto verloor (15-21) kon Unitas zich 4 dagen later al herstellen in de thuiswedstrijd tegen KV Wageningen. Ondanks uitstekende weersomstandigheden en een goed gevulde tribune wisten beide ploegen niet te overtuigen. In een sportieve, maar moeizame wedstrijd had de verdediging de overhand en wist Unitas in de laatste minuut de overwinning binnen te slepen. Met een vrije bal wist Unitas de 9e treffer te maken, waardoor de eindstand van 9-8 op het scorebord bleef staan.


Lees verder

29-09

Unitas/Perspectief 1 verliest ook de laatste wedstrijd van het tweeluik tegen Dalto 1.

Dit maal twee doordeweekse wedstrijd voor de selectie van Unitas/Perspectief. Deze wedstrijden zijn naar voren gehaald om voor een langere voorbereidingstijd in de zaal te zorgen. Unitas/Perspectief 2 speelde thuis tegen KVS 2. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen in Scheveningen werd nipt gewonnen door Unitas met 15-16. Dit beloofde dus wederom een leuke wedstrijd te worden in Harderwijk. Het tweede van Unitas speelde een goede eindfase van de eerste helft door maar liefst zeven van de laatste acht goals te maken voor rust wat resulteerde in een 13-9 ruststand.


Lees verder

20-09

Na de teleurstellend verlopen wedstrijd tegen Dalto mocht Unitas/Perspectief 1 thuis aantreden tegen AW/DTV. Om niet direct achter de feiten aan te lopen in de competitie was een zege meer dan welkom.

Allereerst mocht het 2e aantreden tegen Dalto 3. Na de knappe overwinning vorige week bij KVS, ging het deze week een stuk makkelijker. Na een prima start (9-2), kwam Dalto nog terug tot 11-8. Hierna lieten de Harderwijkers zien dat ze veel beter waren en sloten af met een mooie 23-12 overwinning. Een prima start van de competitie met 4 punten uit de 1e 2 wedstrijden.


Lees verder

12-09

Na een voorbereiding met vijf oefenwedstrijden in twee weken was het op zaterdag 10 september tijd om de competitie aan te vangen.

Unitas/Perspectief 2 mocht voor de eerste competitiewedstrijd afreizen naar KVS in Scheveningen. Na een voortvarende start stonden de Harderwijkers al snel met 1-4 op voorsprong. Echter zakte dat wat weg en met nog 8 minuten op de klok stond KVS 2 met 15-13 voor. In een goed slotoffensief wist Unitas 2 dit toch nog om te bouwen naar een mooie 15-16 overwinning. Een goede start van het seizoen voor Unitas/Perspectief 2!


Lees verder