Wedstrijdverslagen

05-10

Na twee weken elders in het land gespeeld te hebben, mocht vandaag in Harderwijk het balletje door de mand gegooid worden. Helaas zonder publiek dit keer. Gelukkig heeft Erik een livestream geregeld. Al vanaf 10 uur was er een livestream, waardoor diverse teams thuis te bekijken waren. Dank namens alle korfballiefhebbers thuis!


Lees verder

27-09

Afgelopen zaterdag reisde Unitas 1 af naar Kampen voor een belangrijke wedstrijd. Unitas/Perspectief 1 stond op voorhand namelijk samen met één andere ploeg op 6 punten bovenaan. Dit was Wit-Blauw. Vorig jaar in de zaal zijn er ook twee wedstrijden gespeeld tegen Wit-Blauw, waarvan er één werd gewonnen en de laatste werd verloren in Kampen. Het was ook nog een bijzondere wedstrijd voor onze hoofdcoach Marc Houtman die de afgelopen twee jaar hoofdcoach was bij Wit-Blauw. 


Lees verder

21-09

Dit weekend stond de wedstrijd tegen Tweemaal Zes op het programma. Waar zij in de vorige wedstrijden nipt verloren van Dindoa en alleen tegen Antilopen de volle winst pakken, is er bij ons nog geen punt verloren.

Voorafgaand aan de eigen wedstrijd als coach mogen genieten van een hele goede A1. De A1 is dit jaar een team waarin veel spelers van verschillende teams bij elkaar gekomen zijn. De wedstrijd tegen SKF A1 was een om van te genieten. Er was zichtbaar plezier en fanatisme wat leidde tot een mooie uitslag van 10-19 winst.


Lees verder

14-09

Deze week begon het vlaggenschip van Unitas in de aanval met Mike, Thomas, Jolien en Lara en in de verdediging met Daan, Matté, Ineke en Marleen. De wedstrijd werd gespeeld tegen het enige andere team uit deze poule die in de zaal ook Hoofdklasse speelt, namelijk Sparta Zwolle.


Lees verder

07-09

Dames en Heren, jongens en meisjes! Ja u leest het goed, een wedstrijdverslag van Unitas 1. Een ongelofelijke lange tijd, heeft u deze mooie stukjes helaas niet kunnen lezen, maaaaaar daar is vandaag gelukkig verandering in gekomen.


Lees verder

11-03

Op zaterdag 7 maart stond de 11e wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. Unitas reisde hiervoor af naar Kampen, waar de heer Benedictus om 20:15 uur infloot voor de wedstrijd Wit-Blauw/Green organics 1 tegen Unitas/Perspectief 1.

 


Lees verder

12-02

In een volle sporthal De Sypel heeft Unitas/Perspectief 1 laten zien dat het met de druk kan omgaan om topwedstrijden te winnen. Een meeslepende derby van begin tot eind. De Meeuwen 1 knokte voor iedere meter, maar het is Unitas/Perspectief wat een definitief gat lijkt te hebben gemaakt om kampioen te worden. Via een 15-15 ruststand waarin om-en-om gescoord werd wint Unitas/Perspectief uiteindelijk met 33-31. 


Lees verder

06-02

Op zaterdag 1 februari reed Unitas/Perspectief af naar Vriezenveen voor de 8e wedstrijd van het seizoen. Na van 7 verschillende tegenstanders te hebben gewonnen begint de 2e seizoenshelft in Vriezenveen tegen Amicitia. Na 7 wedstrijden staat de hoofdmacht van Unitas/Perspectief met 14 punten bovenaan in de overgangsklasse en kunnen zij zich klaar gaan maken voor nog 7 grote finalerondes.


Lees verder

31-01

De Romeinen zeiden het vroeger al, geeft het volk brood en spelen dan is het tevreden. En zo was dit jaar ook de poule-indeling ons gunstig gestemd. Het leuke aan de wedstrijden uit in Groningen zijn vooral de derde helft. Toch brachten vorige week zaterdag de eerste twee ook het nodige plezier. OWK de tegenstander uit leek is een bekende van ons. Vorig jaar behaalden we over twee wedstrijden 0 punten tegen de Groningers.  Daarbij komt dat ze op een manier verdedigen die niet vaak voorkomt binnen onze poule, we zijn dus gewaarschuwd.


Lees verder

20-01

Een duel tussen de nummer één en nummer drie van de ranglijst, Unitas/Perspectief tegen AVO. AVO bezet deze derde plek met een technisch jonge, maar al wel goede ploeg. Qua ranglijst op de stand beloofde dit een spannende wedstrijd, mede door zeer sterk verdedigend werk van Unitas/Perspectief werd AVO uiteindelijk met een 28-13 eindstand terug naar Assen gestuurd. 


Lees verder