Wedstrijdverslagen

07-04

Het werd een prachtige avond voor de korfballers van Unitas en de 450 supporters uit Harderwijk in de met 1500 toeschouwers uitverkochte PKC-hal in Papendrecht. Een avond die in veel opzichten deed denken aan de memorabele hoofdklassefinale van 2022 tegen HKC (15-18), toen Unitas voor het eerst de Korfbal League bereikte. Dat gebeurde zaterdag opnieuw: na een inhaalrace uit geslagen positie (10-14) zorgde Noah Bijsterbosch met de 18-17 in de allerlaatste seconde voor een ongekende ontlading.


Lees verder

01-04

Sporthal De Sypel was met 800 toeschouwers tot de laatste plaats uitverkocht, zelfs op de vloer stonden de supporters. In een uitzinnige ambiance lieten de korfballers van Unitas weer zien waardoor ze in 2022 de Korfbal League bereikten. Met een enorme hoeveelheid energie werd AW.DTV het eigen spel onmogelijk gemaakt: 20-18. Unitas dwong hiermee een beslissende derde wedstrijd af, komende dinsdag in Amsterdam.
 


Lees verder

24-03

Unitas was dichtbij een grote verrassing in de eerste play-off wedstrijd tegen AW.DTV, maar moest in de verlenging uiteindelijk toch buigen voor de geroutineerde opponent uit Amsterdam: 26-25.


Lees verder

17-03

Wat twee weken geleden na de 22-23 nederlaag tegen Mid-Fryslân onmogelijk leek, gebeurde toch nog. Unitas had aan een 17-17 gelijkspel tegen TOP Sassenheim genoeg om zich toch nog te plaatsen voor de play-offs. Mid-Fryslân bezweek in Zeeland onder de druk en verloor met 22-17 van TOP Arnemuiden.


Lees verder

04-03

Door Marco Jansen - Het was voor Unitas erop of er onder, zaterdagmiddag tegen concurrent Mid-Fryslân. De uitwedstrijd eind december in Grou was in de slotseconden met 19-18 verloren. Vanwege het betere doelsaldo van de Friezen moest met twee of meer punten verschil gewonnen worden om op onderling resultaat Mid-Fryslân weer te passeren. Het pakte echter anders uit: 22-23.

Foto: Jan Hoekstra ( meer foto's )

Foto's van WVZ fotografie


Lees verder

09-01

Zaterdag 6 januari 2024, de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar, waarin er voor Unitas/Perspectief 1 direct veel op het spel stond. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de reserves aantreden tegen Fiks 2. Na een wat stroeve start, wist het team van Unitas/Perspectief 2 er voor te zorgen de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score te blijven en uiteindelijk 2 punten bij te kunnen schrijven.


Lees verder

19-12

Een avond vol spanning en sportiviteit begon toen DSC 2 uit Eindhoven de reis naar Harderwijk maakte voor een boeiende korfbalwedstrijd. Beide teams deelden na 5 wedstrijden de tweede plek met elk 8 punten, waardoor de ver-wachtingen hoog waren.


Lees verder

10-12

Op zaterdag 9 december stonden PKC/Vertom 3 en Unitas/Perspectief 2 tegenover elkaar in een vooraf ingeschatte spannende wedstrijd. Beide teams deelden voorafgaand aan de wedstrijd de tweede plaats in het klassement met elk 6 punten na 4 gespeelde wedstrijden.


Lees verder

04-12

Afgelopen zaterdag verwelkomde Unitas/Perspectief haar gasten uit Driebergen voor een avond vol korfbalspektakel. De start leek veelbelovend met een overwinning van Unitas/Perspectief 2 tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2.


Lees verder

03-12

 De avond begon met hoge verwachtingen en beide teams waren vastberaden om de overwinning binnen te slepen. Dalto opende de score met een 0-1, maar Jitte wist al snel de gelijkmaker te scoren, wat de stand op 1-1 bracht. Dalto begon de wedstrijd goed en scoorde reeks doelpunten en kwam op een voorsprong van 2-5. Daniel koos ervoor om een time out te nemen en bracht.....


Lees verder