Wedstrijdverslagen

22-06

Zaterdag 18 juni 2022, de dag dat Unitas/Perspectief 1 een historische dubbel binnen kan slepen. Na de promotie naar de Korfbal League in de zaal (dit klinkt nog steeds alsof het niet echt gebeurd is), was het de taak om op het veld ook het kampioenschap te behalen en te promoveren naar de Hoofdklasse. Het tweede helft veldseizoen hadden we na een klein gelukje (Nieuwerkerk liet één extra puntje liggen) een marge van 3 punten, die Nieuwerkerk een paar weken geleden eigenhandig terugbracht naar één punt. Deze zaterdag bleek hoe belangrijk dat ene extra puntje is geweest.


Lees verder

13-06

Voorafgaand aan de wedstrijd wisten we het. Nog twee finales te gaan. Niks was minder waar want het was een hele spannende finale afgelopen zaterdag.

Om 14 uur klonk het startsignaal van BEP 2 tegen Unitas/Perspectief 2, die wedstrijd werd keurig gewonnen door Unitas met 14-19. Hier was al te zien dat het flink aan het waaien was. De wind kwam met harde vlagen over het veld en dit zorgde ervoor dat ons spel wat beperkt werd aangezien tegen de wind inschieten (over het algemeen) niet echt voor een hoog rendement ging zorgen.


Lees verder

24-05

In een gelijk opgaande wedstrijd is het CKV Unitas/Perspectief 1 wie aan het langste eind trok. Na een 8-8 ruststand en waar beide ploegen om-en-om een voorsprong wisten te pakken, trok Unitas in de laatste 5 minuten de wedstrijd naar zich toe. De wedstrijd werd met 16-17 gewonnen, zo zijn er nog 3 finales te gaan voor de ploeg van Houtman om ook op het veld promotie af te dwingen.


Lees verder

17-05

Op een zonnige zaterdagmiddag mochten zowel Unitas/Perspectief 1 en 2 afreizen naar Nieuwerkerk aan den IJssel om het op te nemen tegen een inmiddels hele bekende tegenstander. Een tegenstander waarbij we inmiddels ook weten dat het alle kanten op kan gaan qua uitslag. In het voorprogramma mocht Unitas 2 zich meten met de koploper in hun poule en bij winst kon er nog een goede kans gemaakt worden op het kampioenschap. Helaas werd het niet de middag van de oranje-zwarten, en ging Nieuwerkerk er met de winst vandoor.


Lees verder

13-05

Om even het geheugen op te frissen een korte samenvatting van de eerste helft van het veld. Er werden 8 veldwedstrijden gespeeld met 7 verschillende tegenstanders. (2x ovvo) Al deze 8 wedstrijden werden gewonnen. Unitas 1 eindigde de eerste helft van het veld dus met 16 punten uit 8 wedstrijden, de twee belangrijkste concurrenten zijn, Nieuwerkerk 1 stond op 13 punten en kvs 1 op 12 punten. Al met al een geweldige eerste seizoenshelft.


Lees verder

10-04

Nadat Unitas/Perspectief 1 als promovendus dit jaar aan een op voorhand loodzware poule begon aan de hoofdklasse schrijven we geschiedenis door de hoofdklasse finale te behalen volgende week zaterdag 16 april in Dordrecht! 


Lees verder

08-04

Dinsdagavond 5 april 2022, de avond waarop we met ca. 70 mensen de tweehonderdtwintig kilometer naar Top Arnemuiden (blijkt toch net iets voor China te liggen) mochten afreizen voor de eerste wedstrijd van de halve finale. Dan vraag je je af, waarom 70 mensen? Je staat toch maar met z’n 8-en in het veld?


Lees verder

03-04

Cola, sinas, 7-up Unitas is de beste club! Ja zelfs ik als nieuwkomer begin de liedjes te kennen.
 
Gisteravond was de beslissende tweede wedstrijd tussen Unitas/perspectief en Mid-Fryslân om een plek in de tussenklasse binnen te slepen. De wedstrijd van dinsdagavond werd gewonnen met 2 punten verschil maar daar was nog niks mee gespeeld. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.


Lees verder

31-03

Dinsdagavond 29 maart was het zo ver. De start van de Play offs, waarin Unitas/Perspectief mocht aanvangen tegen Mid-Fryslan. Unitas had veel vertrouwen kunnen tanken voor deze wedstrijd. Een knappe prestatie om 2e te worden in een zware poule samen met Nieuwerkerk, Wageningen en HKC. Veel tijd om na te genieten was er niet, want 3 dagen later werd de wedstrijd tegen Mid-Fryslan gestart in sporthal de Twine in Grou. Het voelde bijna als een thuiswedstrijd door alle meegereisde supporters. Gaaf om te zien hoe de hele vereniging meeleeft, waarvoor dank!


Lees verder

28-03

Wanneer er gevraagd wordt om een verslag te schrijven over een wedstrijd ga je voor inspiratie deze nog een aantal momenten terugkijken. En deze inspiratie werden er op vele vlakken gegeven:

Als speler van Unitas vind ik het opvallend hoe vaak er bij een tegenstander geklaagd wordt over het spel van ons. Wanneer iemand op een plek zit waar hij als enige zijn mening kan verkondigen en geen tegengeluid gegeven kan worden is dat in mijn ogen niet heel sjiek. Best zonde voor een vereniging als Nieuwerkerk met een mooie selectie en grote ambities. Mede als de sfeer bepaald wordt door enkele opmerkingen vanuit het thuispubliek mag je denk ik niet raar opkijken dat daar op gereageerd/ geacteerd wordt.


Lees verder