Wedstrijdverslagen

29-11

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag bleek dat zaterdag de eerste en voorlopig laatste zaalcompetitiewedstrijd zou worden. Voor de selectie van Unitas/Perspectief stond een trip naar Nieuwerkerk op de planning. Inmiddels een bekende tegenstander die op het veld de reis naar Harderwijk al eens aflegde. 


Lees verder

01-11

Zaterdag 30 oktober mocht Unitas / Perspectief 1 voor de laatste keer in 2021 aantreden op het veld. Op deze regenachtige dag treuren weinig mensen daar om. Ondanks de regen waren er veel Unitassers richting Maarssen gereden om aan te moedigen, waarvoor veel dank! Met dit weer en OVVO als tegenstander, waarvan de eerste wedstrijd dit veldseizoen met 19-15 gewonnen werd, beloofde het geen makkelijke wedstrijd te worden. Toch was het noodzaak om te winnen om als enige koploper het eerste gedeelte op het veld af te sluiten.


Lees verder

18-10

Afgelopen zaterdag 16 oktober trad de selectie van Unitas/Perspectief aan tegen BEP uit Purmerend. 

Om 14:00 uur startte de wedstrijd van Unitas/Perspectief 2 tegen BEP 2, waar op voorhand Unitas de favoriet was met al 6 behaalde punten terwijl BEP 2 pas tot één overwinning wist te komen. Echter was dit vanaf het begin niet te zien in het wedstrijdbeeld, Unitas 2 liep achter de feiten aan en verloor uiteindelijk de wedstrijd met 16-18. 

Vervolgens was het tijd voor de hoofdmacht van Unitas. Nadat er in de voorbereiding nog gedacht werd aan de moeizame overwinning op BEP vorig jaar in Purmerend werd het vizier op scherp gesteld. Coach Marc Houtman waarschuwde dat de ploeg vanaf het eerste fluitsignaal scherp en alert moest zijn. 


Lees verder

11-10

Op deze vijfde speelronde van het seizoen mochten zowel Unitas/Perspectief 1 en 2 aantreden op het zonovergoten complex in Scheveningen. Er zijn mindere momenten te bedenken om af te reizen naar deze badplaats.

Unitas/Perspectief 1 en KVS/Maritiem 1 mochten deze middag gaan uitmaken wie de strijd om de koppositie ging winnen. Net als de twee voorgaande wedstrijden, weer een ploeg die in de zaal in de Hoofdklasse uitkomt, dus op papier ook nu dus weer een wedstrijd waarbij er gevraagd werd om te pieken! Wedstrijdspanning genoeg dus. Gelukkig gaf Unitas/Perspectief 2 alvast het goede voorbeeld, door een puike wedstrijd op de mat te leggen tegen een fysiek sterk team van KVS/Maritiem 2. De eerste twee punten waren binnen! Vervolgens de pittige taak aan het vlaggenschip om hier de verdubbelaar op in te zetten.


Lees verder

04-10

Het was alweer tijd voor de vierde speelronde van het seizoen. Wederom op het mooie en goed gevulde complex van Unitas/perspectief. Na de winst van vorige week waren de spelers gebrand om de ongeslagen status vast te houden.


Lees verder

27-09

Op een mooie zonnige dag op sportpark het Slingerbos wint Unitas 1 ook haar tweede thuiswedstrijd. In een spannende slotfase weet Unitas het goed uit te spelen en komt niet echt meer in de problemen. Via een 9-6 ruststand werd er uiteindelijk met 17-15 gewonnen. Een hele knappe prestatie tegen een kwalitatief zeer sterke ploeg. 


Lees verder

20-09

Voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen reisde Unitas/Perspectief 1 op zaterdag 18 september af naar Voorburg om daar een wedstrijd te spelen tegen VEO 1. De weersomstandigheden waren fantastisch, het was lekker weer en er was vrijwel geen wind. Het belooft een mooie middag te worden. 


Lees verder

13-09

Afgelopen zaterdag 11 september was het dan eindelijk weer zover, na bijna een kalenderjaar lang wachten mochten we eindelijk weer een competitiewedstrijd spelen! Tevens de eerste competitiewedstrijd die gespeeld werd op het geweldige nieuwe complex. 


Lees verder

05-10

Na twee weken elders in het land gespeeld te hebben, mocht vandaag in Harderwijk het balletje door de mand gegooid worden. Helaas zonder publiek dit keer. Gelukkig heeft Erik een livestream geregeld. Al vanaf 10 uur was er een livestream, waardoor diverse teams thuis te bekijken waren. Dank namens alle korfballiefhebbers thuis!


Lees verder

27-09

Afgelopen zaterdag reisde Unitas 1 af naar Kampen voor een belangrijke wedstrijd. Unitas/Perspectief 1 stond op voorhand namelijk samen met één andere ploeg op 6 punten bovenaan. Dit was Wit-Blauw. Vorig jaar in de zaal zijn er ook twee wedstrijden gespeeld tegen Wit-Blauw, waarvan er één werd gewonnen en de laatste werd verloren in Kampen. Het was ook nog een bijzondere wedstrijd voor onze hoofdcoach Marc Houtman die de afgelopen twee jaar hoofdcoach was bij Wit-Blauw. 


Lees verder