Wedstrijdverslagen

22-05

Vrijdag 17 mei was het weer zo ver, het jaarlijkse recreantentoernooi bij MIA!

Een altijd goed georganiseerd toernooi met veel gezelligheid en niet geheel onbelangrijk voor de Recreanten; de schaal bitterballen na afloop van het toernooi.
Aan het toernooi deden dit jaar 9 teams mee. Na het winnen van de poulewedstrijden belandden we in de finalepoule. In de finalepoule werden we na twee gewonnen wedstrijden eerste van het toernooi! 


25-03

Afgelopen dinsdag speelde Unitas/Perspectief A1 alweer haar laatste zaalwedstrijd. Waarom op dinsdag zal u denken, maar dit had alles te maken met de wedstrijd van Unitas/Perspectief B1 die afgelopen zaterdag de play-offs tegen PKC B1 speelden. Omdat de spelers en speelsters van de A1 daar graag aanwezig wilden zijn mocht de A1 op dinsdagavond komen opdraven in Gorredijk. Degradatie kon voor de Harderwijkers niet meer voorkomen worden en LDODK A1 kon hooguit nog klimmen naar plekje vier. De welbekende wedstrijd om ‘des keizers baard’ zou plaatsvinden.


Lees verder

18-03

Een week nadat het doek definitief was gevallen voor Unitas/Perspectief A1 stond de wedstrijd tegen DVO A1 weer op het programma. In de eerste wedstrijd tussen beide teams in Bennekom kon Unitas/Perspectief A1 lang meekomen met DVO, maar helaas haakte de ploeg uit Harderwijk net te vroeg af om de punten mee terug te nemen. Een overwinning van Unitas/Perspectief op DVO A1 zou weer wat kleur op de wangen brengen. DVO had aan slechts één punt genoeg om zich definitief te plaatsen voor een plek bij de eerste twee van de competitie die recht zou geven op een plaatsje in de play-offs. Unitas/Perspectief wilde de bezoekers uit Bennekom de eerste tien seconden van de schotklok vastzetten en hoopte met deze tactiek dus twee punten binnen te hengelen.


Lees verder

04-03

Na een goede wedstrijd tegen SKF, een uitstekende wedstrijd tegen Oranje-wit en een hele, hele goede wedstrijd tegen koploper DOS’46 kon de korfballoze zaterdag eigenlijk niet op een slechter moment plaatsvinden. Er zaten bijna twee weken tussen het begin van de vorige wedstrijd en het begin van het affiche Unitas/Perspectief A1 – Dalto A1.


Lees verder

18-02

Afgelopen zaterdag mocht de A1 van Unitas/Perspectief afreizen naar Nijeveen om het op te nemen tegen de koploper uit de poule. DOS’46 A1 had haar laatste vijf wedstrijden winnend afgesloten, had bovendien pas één keer verloren en was thuis ongeslagen. Een pittige wedstrijd zou er te wachten staan. Unitas/Perspectief wist uit haar laatste twee wedstrijden goed spel te laten zien en bovendien drie punten te pakken. Voor de ploeg uit Harderwijk zou een tweede overwinning op rij uiterst welkom zijn. Dat zou betekenen dat het in punten gelijk zou komen met concurrent SKF.


Lees verder

12-02

Afgelopen zaterdag was de wedstrijd waarin we weer vertrouwen wilden tanken. De vorige wedstrijden wonnen we van Rohda met dubbele cijfers. Toen zaten wij in een flow en speelden we een paar hele goede wedstrijden. Nu was het anders en waren we niet heel tevreden over de laatste reeks gespeelde wedstrijden. Met de instelling deze wedstijd volle bak in te gaan en te winnen startte de wedstrijd. Ook wetende dat Rohda wel een betere flow had gevonden.


Lees verder

12-02

Afgelopen zaterdag stond de return van Unitas A1 tegen Oranje-wit A1 weer op het programma, in het vorige duel wist Unitas de tot nog toe enige winst van het seizoen te pakken. Voor Unitas A1 een ontzettend belangrijke wedstrijd. Als het weer eens wist te winnen konden ze weer aanhaken bij SKF en LDODK, verloor het dan haakte het (voorlopig) af in de strijd voor handhaving. Ook Oranje-wit wilde een keer winnen om van de hatelijke 0 af te komen. Unitas begon de wedstrijd als nummer zeven van de competitie, Oranje-wit als nummer acht, de rode lantaarndrager . Een spannende wedstrijd zou er komen.


Lees verder

04-02

Na het debacle tegen Dalto A1 was het voor Unitas/Perspectief A1 nu de kans om haar rug te rechten. De ploeg uit Harderwijk moest op bezoek bij SKF in Veenendaal. SKF wist tot dusver vier punten meer te behalen dan Unitas. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen werd na een spannende strijd gewonnen door SKF A1 met 23-26. Om nog in de race voor handhaving te blijven waren de belangen van de wedstrijd duidelijk. Lukte het om het gat van vier punten te verkleinen naar twee punten om vervolgens weer volop mee te doen in de strijd tegen degradatie?


Lees verder

28-01

Na de nederlaag vorige week tegen LDODK A1 wilde Unitas A1 haar tanden laten zien. Maar waar vooraf gedacht werd aan een stunt, bleek de uitslag desastreus. Na een dramatische start was het Dalto dat de punten in Driebergen wist te houden. Met een 30-8 uitslag liet Dalto A1 niets heel van Unitas.


Lees verder

28-01

Voor ons moest eerst de A1 tegen Dalto en daarna waren wij aan de beurt.

Unitas/Perspectief 2 had niks te verliezen, want Dalto staat namelijk 1e in de poule. Zo gingen we de wedstrijd dan ook in, ze zijn goed maar wij hebben ook goede wedstrijden gespeeld. Duidelijk was wel dat we alles zouden moeten geven om de punten weer terug te nemen naar Harderwijk.


Lees verder