Wedstrijdverslagen

13-03

Sterke eerste helft betaald zich uit in een nipte voorsprong bij rust, KZ komt vervolgens direct langszij en weet de punten in Koog aan de Zaan te houden.


Lees verder

09-03

Unitas 2 mocht als eerste wedstrijd van het tweeluik een goed voorbeeld laten zien zoals zij dat dit seizoen al vaker deden. Echter bleek vanaf de start dat dit vandaag een ander verhaal werd. De eerste time-out werd door Daniël van Munster al genomen na een 2-6 achterstand, dit wierp niet echt zijn vruchten af want al snel liep DVO uit tot een 7-18 ruststand. In de tweede helft hoopt Unitas/Perspectief 2 nog wat terug te komen maar de Bennekommers blijken veel te sterk vandaag. Ook in de tweede helft weten ze het gat te vergroten wat resulteert in een 15-35 ruststand.


Lees verder

01-03

Unitas/Perspectief 2 reisde om 15:15 af naar Delft voor de wedstrijd tegen Fortuna. Het begin was moeizaam voor de Harderwijkers en zo keken ze na de eerste fase tegen een 3-0 achterstand aan. Unitas komt sterker terug en zo loopt de wedstrijd van een 5-5 stand naar een 8-8 stand voor de eerste time-out. Tot aan de rust blijft het stuivertje wisselen tussen beiden ploegen wat resulteert in een 15-14 ruststand. Maarliefst 29 doelpunten voor de rust. De tweede helft was op het gebied van doelpunten niet te vergelijken met de eerste helft, maar de spanning maakte een hoop goed voor de toeschouwers. Uiteindelijk trok Fortuna helaas aan het langste eind na hard werken van beiden ploegen en wist het net voor tijd de 20-19 binnen te schieten. Al met al een wedstrijd waarin Unitas toch zeker een punt had verdiend.


Lees verder

20-02

Zaterdag 18 februari stond wedstrijd nummer 13 in de korfbal league op ons te wachten. Deze week kwam de selectie van Blauw-Wit uit Amsterdam het mooie Harderwijk bezoeken.

Om 17:45 was het eerst de beurt aan het tweede. Na een matige start wist de ploeg van Daniël en Frans goed terug te komen. Met een 3-11 achterstand werd er vlak voor rust nog een inhaalslag gemaakt en gingen beide ploegen rusten met een stand van 9-14 in het voordeel voor de ploeg uit Amsterdam. De tweede helft begon goed voor Unitas/Perspectief en ze wisten zelfs de stand terug te brengen op 13-15. Daarna liepen de Amsterdammers uit en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand: 16-25.


Lees verder

06-02

Allereerst de wedstrijd PKC/VERTOM 2 – Unitas/Perspectief 2. Het eerste duel tussen beiden ploegen in sporthal de Sypel in Harderwijk werd door de Harderwijkers gewonnen met 22-21. De facebookpagina van PKC gaf voor de wedstrijd al aan toe te zijn aan een revanche met Unitas/Perspectief 2. Echter startte ook dit maal Unitas 2 beter aan de wedstrijd dan dat PKC 2 dat deed. Het was echter geen eerste helft met veel doelpunten, van een 1-4 voorsprong liep PKC 2 wel wat in naar een 6-7 ruststand. Ook in het begin van de tweede helft hield Unitas/Perspectief 2 de voorsprong vast en bouwde deze uit naar 10-12. Dit was voor de coaches van PKC het signaal om wat tactische omzettingen te doen en dit bracht uiteindelijk ook resultaat. In de aanval bij Unitas/Perspectief stokte het waardoor PKC voor het eerst in de wedstrijd na 0-0 weer op een gelijke stand kwam (12-12). Hierna werd PKC duidelijk de betere partij en wist het de wedstrijd nog om te zetten naar een 16-15 overwinning in eigen huis. Kortom, een zwaar bevochten wedstrijd waar Unitas/Perspectief 2 helaas net naast de punten greep waar dat er toch zeker weten wel in heeft gezeten.


Lees verder

31-01

Na een knappe overwinning van Unitas 2, op Groen Geel 2, waarbij de ploeg zich mooi revancheert van de off-day tegen KCC 2 van vorige week, was het aan het eerste team om dit kunstje te herhalen. In plaats van een 23-21 overwinning, was het GroenGeel 1 wie met 21-23 de belangrijke punten mee kon nemen naar Wormer. De wedstrijd was bijna een kopie van de wedstrijd tegen KCC. Een snelle voorsprong van 5-1 wordt makkelijk weggegeven, waarna de bezoekers in de slotfase het initiatief nemen, een gat van 4 doelpunten, blijkt uiteindelijk te groot om nog te overbruggen in de laatste minuten.


Lees verder

23-01

21 januari 2023 moest het gaan gebeuren. De eerste winstpunten van 2023 en tegelijkertijd het historische Korfbal League seizoen. Deze zaterdag was KCC/CK Kozijnen de tegenstander. Een ploeg met 5 punten voorsprong, welke verkleind moest gaan worden tot 3 punten.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip was het de beurt aan Unitas/Perspectief 2. De ploeg speelt het dit gehele zaalseizoen al erg verdienstelijk. Tot en met afgelopen zaterdag werd het alle tegenstanders erg lastig gemaakt, en werden er zelfs 2 overwinningen en 1 gelijkspel behaald. Heel erg netjes dus! Helaas kon de wedstrijd niet vergeleken worden met de eerdere goede wedstrijden, en was 10-24 de einduitslag. Ook dit kan er een keer tussen zitten!


Lees verder

16-01

De wedstrijd LDODK 2 - Unitas/Perspectief 2 begon om 18:15. Na een wat mindere start van de Harderwijkers (2-0 en 5-3) kwam er een mooie run van vijf doelpunten waardoor Unitas op een 5-8 voorsprong kwam. Echter stokte het vervolgens waardoor LDODK De laatste 7 goals voor rust wist te maken. Dit zorgde voor een 15-10 ruststand. Er was dus werk aan de winkel.


Lees verder

08-01

Allereerst de beste wensen aan alle lezers. Vrijdag 6 januari jl. was de start van het korfbaljaar 2023. Een nieuwjaarsreceptie met een sponsorloop, bekendmaking vrijwilliger van het jaar en een overheerlijk stamppotbuffet.


Lees verder

21-12

10 december speelde de selectie van Unitas/perspectief haar tweede thuiswedstrijd van dit zaalseizoen tegen de regerend zaalkampioen Fortuna. De week ervoor verloor zowel Unitas 1 als Unitas 2 haar wedstrijden tegen Blauw-Wit en was het tijd om weer een mooie wedstrijd neer te zetten. Zolang wij maar hard werken en alles geven blijven er mooie wedstrijden komen, zeker met de hulp van ons fantastische publiek.


Lees verder