Wedstrijdverslagen

19-09

Zaterdag 16 september stond voor Unitas de eerste uitwedstrijd van het seizoen 2023/2024 op het programma. Qua afstand een prettige tegenstander, want het is even geleden dat er in de competitie op deze afstand uitwedstrijden gespeeld konden worden. Dit betekent echter niet dat Spirit een mindere tegenstander is, het is een vereniging die de laatste jaren snel naam voor zichzelf aan het maken is. Bij aankomst was er dan ook een prachtig complex te zien in Voorthuizen. De Harderwijkers hadden de eerste wedstrijd gewonnen van Dos (W) 1 en de Voorthuizenaren hadden een zware kluif gehad en verloren van Dos ’46 1 in Nijeveen.


Lees verder

14-09

Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd in de reserve ereklasse voor Unitas/Perspectief 2 op het programma. De tegenstander was AVO die de tocht vanuit Assen heeft gemaakt. Unitas/Perspectief 2 heeft voor het officiële seizoen begon oefenwedstrijden gespeeld tegen; DVO, Wageningen en TOP. In deze wedstrijden werd goed weerstand geboden en we gingen daarom ook met vertrouwen de wedstrijd in.

 


Lees verder

11-09

Unitas is het seizoen in de nieuwe ereklasse begonnen met winst op DOS Westbroek: 22-11. Zo zetten de Harderwijkse korfballers meteen een concurrent voor een plek bij de bovenste twee en plaatsing voor de kampioenspoule op afstand. ( Bron de Stentor )


Lees verder

28-03

Na eindelijk het eerste punt te hebben behaald tegen playoff ploeg LDODK, weet Unitas/Perspectief haar laatste wedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen om te zetten in overwinning. De wedstrijd in Capelle aan den IJssel had veel overeenkomsten met de wedstrijd van een week eerder tegen LDODK. Ook hier was de beginfase van Unitas moeizaam, had de thuisploeg veel over op de Harderwijkers, maar door omzettingen en strijdlust isde wedstrijd dit keer zelfs omgezet in een overwinning. Ook dit keer pakt de ploeg van Marc Houtman en Jelmer van der Beek op 16-12 het momentum en komt op 18-18 weer gelijk en eindigt het zelfs op een 22-23 overwinning.


Lees verder

20-03

Eindelijk was het dan zover; na 17 wedstrijden keihard knokken, week in week uit er weer opnieuw aan gaan staan met de selectie, het team, de supporters, de club en uiteraard alle vrijwilligers die iedere thuiswedstrijd weer zorgen voor een geweldige organisatie. WE hebben een punt!


Lees verder

13-03

Sterke eerste helft betaald zich uit in een nipte voorsprong bij rust, KZ komt vervolgens direct langszij en weet de punten in Koog aan de Zaan te houden.


Lees verder

09-03

Unitas 2 mocht als eerste wedstrijd van het tweeluik een goed voorbeeld laten zien zoals zij dat dit seizoen al vaker deden. Echter bleek vanaf de start dat dit vandaag een ander verhaal werd. De eerste time-out werd door Daniël van Munster al genomen na een 2-6 achterstand, dit wierp niet echt zijn vruchten af want al snel liep DVO uit tot een 7-18 ruststand. In de tweede helft hoopt Unitas/Perspectief 2 nog wat terug te komen maar de Bennekommers blijken veel te sterk vandaag. Ook in de tweede helft weten ze het gat te vergroten wat resulteert in een 15-35 ruststand.


Lees verder

01-03

Unitas/Perspectief 2 reisde om 15:15 af naar Delft voor de wedstrijd tegen Fortuna. Het begin was moeizaam voor de Harderwijkers en zo keken ze na de eerste fase tegen een 3-0 achterstand aan. Unitas komt sterker terug en zo loopt de wedstrijd van een 5-5 stand naar een 8-8 stand voor de eerste time-out. Tot aan de rust blijft het stuivertje wisselen tussen beiden ploegen wat resulteert in een 15-14 ruststand. Maarliefst 29 doelpunten voor de rust. De tweede helft was op het gebied van doelpunten niet te vergelijken met de eerste helft, maar de spanning maakte een hoop goed voor de toeschouwers. Uiteindelijk trok Fortuna helaas aan het langste eind na hard werken van beiden ploegen en wist het net voor tijd de 20-19 binnen te schieten. Al met al een wedstrijd waarin Unitas toch zeker een punt had verdiend.


Lees verder

20-02

Zaterdag 18 februari stond wedstrijd nummer 13 in de korfbal league op ons te wachten. Deze week kwam de selectie van Blauw-Wit uit Amsterdam het mooie Harderwijk bezoeken.

Om 17:45 was het eerst de beurt aan het tweede. Na een matige start wist de ploeg van Daniël en Frans goed terug te komen. Met een 3-11 achterstand werd er vlak voor rust nog een inhaalslag gemaakt en gingen beide ploegen rusten met een stand van 9-14 in het voordeel voor de ploeg uit Amsterdam. De tweede helft begon goed voor Unitas/Perspectief en ze wisten zelfs de stand terug te brengen op 13-15. Daarna liepen de Amsterdammers uit en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand: 16-25.


Lees verder

06-02

Allereerst de wedstrijd PKC/VERTOM 2 – Unitas/Perspectief 2. Het eerste duel tussen beiden ploegen in sporthal de Sypel in Harderwijk werd door de Harderwijkers gewonnen met 22-21. De facebookpagina van PKC gaf voor de wedstrijd al aan toe te zijn aan een revanche met Unitas/Perspectief 2. Echter startte ook dit maal Unitas 2 beter aan de wedstrijd dan dat PKC 2 dat deed. Het was echter geen eerste helft met veel doelpunten, van een 1-4 voorsprong liep PKC 2 wel wat in naar een 6-7 ruststand. Ook in het begin van de tweede helft hield Unitas/Perspectief 2 de voorsprong vast en bouwde deze uit naar 10-12. Dit was voor de coaches van PKC het signaal om wat tactische omzettingen te doen en dit bracht uiteindelijk ook resultaat. In de aanval bij Unitas/Perspectief stokte het waardoor PKC voor het eerst in de wedstrijd na 0-0 weer op een gelijke stand kwam (12-12). Hierna werd PKC duidelijk de betere partij en wist het de wedstrijd nog om te zetten naar een 16-15 overwinning in eigen huis. Kortom, een zwaar bevochten wedstrijd waar Unitas/Perspectief 2 helaas net naast de punten greep waar dat er toch zeker weten wel in heeft gezeten.


Lees verder