Nieuws

22-01

Harold Jellema wil topkorfbal in Harderwijk en verlengt contract met een jaar

“Over drie jaar moet Unitas op het veld en in de zaal in de hoofdklasse spelen”

Korfbalvereniging Unitas en trainer Harold Jellema continueren de samenwerking met minimaal een jaar. De Fries uit Tjalleberd, bezig aan zijn derde jaar bij Unitas, is met de Harderwijkse zaal-eersteklasser contractverlenging tot en met het seizoen 2009-2010 overeengekomen.

Namens de technische commissie van de club zegt Niels van der Beek “erg gelukkig” te zijn met de uitkomst. “Het is een trainer die goed in de markt ligt en er was wel wat concurrentie hier en daar. Gelukkig zijn we die voor kunnen blijven. Harold heeft aangegeven het naar zijn zin te hebben en heeft gezegd dat Unitas aan een aantal voorwaarden moest voldoen, die de club heeft ingevuld. Het is positief voor de club dat een trainer voor een vierde seizoen tekent. Dat geeft naar buiten toe een signaal van stabiliteit en dat een trainer hier de tijd krijgt om te werken. Wij vinden ook dat er nog steeds een stijgende lijn in de prestaties zit. Het is na drie jaar nog niet uitgewerkt, juist niet. Het kan nog veel beter gaan, er komen nog goede jaren aan”, is Van der Beeks verwachting. “Volgend jaar willen we minimaal in beide competities overgangsklasse spelen.”

Jellema zelf heeft na tweeënhalf jaar zijn plek gevonden bij de Harderwijkse korfbalvereniging. “Ik heb veel plezier in het trainen geven bij Unitas. Ik ben heel tevreden over de groep, het klikt goed en ik heb gehoord dat dat wederzijds is. Het proces waar we mee bezig zijn is nog niet afgerond. We kunnen in mijn ogen nog grote stappen vooruit maken en ik heb een aantal trainingsfacetten nog helemaal niet behandeld. De komende jaren is het doel de ploeg klaar te stomen voor de hoofdklasse zowel op het veld als in de zaal, maar daar is tijd voor nodig, want er moet wel een stabiele basis voor zijn.”

De trainer is daarvoor bezig een aantal randvoorwaarden te creëren. “Dit jaar is voor het eerst de staf gestabiliseerd, aangezien ook de trainer van het tweede en de teambegeleider hebben bijgetekend voor een jaar. Met de verzorgster gaat de club nog in gesprek. Een andere voorwaarde was dat minimaal acht van de tien selectiespelers zouden blijven en daar heeft de club aan voldaan. Verder is er nu een videoteam en gaan we bezig een scoutingapparaat op poten te zetten, dat spelers gaat bekijken die van waarde kunnen zijn voor Unitas. De facilitaire sfeer willen we stap voor stap verbeteren. Op dat vlak moet Unitas professioneler worden.”

De Fries hoopt in zijn wens topkorfbal in Harderwijk te realiseren ook op steun uit gemeentelijke hoek. “Topkorfbal is goede pr voor de stad en in mijn ogen ook haalbaar, maar dan moet er een hal bijkomen. Zo kun je in de volle breedte betere trainingsfaciliteiten aanbieden en ben je ook aantrekkelijker voor topspelers. De vereniging kan dan heel uitdagende stappen zetten en ik wil dat nog meemaken. De situatie waarin de club zich nu bevindt is echter kwetsbaar. Deze generatie heeft de toekomst en kan geschiedenis gaan schrijven. Nu blijven alle spelers, maar willen we ze ook op termijn behouden, dan zullen de faciliteiten echt omhoog moeten.”

De coach sluit inmiddels niet uit dat hij een langdurig ‘commitment’ aangaat. “Zolang er sprake is van een wederzijdse prikkel, is er geen houdbaarheidsdatum. Ik had wel aanbiedingen van andere clubs, maar zolang Unitas bezig is te verbeteren zie ik geen reden om weg te gaan. Ik geloof in deze selectie en in de onderlinge cohesie. Men spreekt expliciet uit er met z’n allen voor te willen gaan.”

Bron: Het Kontakt 22-1-'09

 

 

Harold Jellema  (Bron: http://www.veluwebeeld.nl, foto Bram van de Biezen)